Teemu Nissinen loistavasti 9. USDGC:ssä

Teemu Nissinen on sijoittunut upeasti yhdeksänneksi United States Disc Golf Championshipissä, Rock Hillissä, Yhdysvalloissa. Paul McBeth nousi kilpailun voittajaksi ja teki samalla historiaa voittamalla kaikki kauden aikana pelatut major-turnaukset.

Teemu Nissinen suoriutui haastavissa, sateisissa ja tuulisissa olosuhteissa pelatussa finaalissa 69 heitolla (+2). Se toi nousun lopulta 9. sijalle. Vain kuusi pelaajaa alitti ihannetuloksen finaalikierroksella.

Paul McBeth nousi voittoon kolmen heiton takaa-ajomatkalta ennen finaalia johtaneeseen Nathan Sextoniin nähden. Lopullinen voittokamppailu käytiin McBethin ja Ricky Wysockin välillä.

Wysockin kohtaloksi koitui 17. väylä, jolle kaksikko lähti tasatilanteessa. Wysocki kirjautti väylästä neloisbogeyn, kun McBethille merkattiin birdie.

Wysocki jäi kilpailun toiseksi viiden heiton erolla McBethiin, Nathan Doss oli kolmas kahdeksan heittoa voitajasta jääneenä. Voitto oli McBethille ensimmäinen USDGC:ssä.

Nissinen oli toiseksi paras Yhdysvaltain ulkopuolelta tuleva pelaaja, kun Ruotsin Henrik Johansen sijoittui kuudenneksi.

Nissinen oli myös selvästi paras suomalaispelaaja, sillä toiseksi paras suomalainen, Seppo Paju, oli 31. Juho Parvainen pelasi itsensä sijalle 36. Juho Rantalaiho löytyi lopulta sijalta 42. ja Arttu Sikasen loppusijoitus oli 48. Pasi Koivun hankala turnaus päättyi 53. sijaan ja ensikertalainen Ilari Tuoma oli 65.

Lassi Hakulinen ja Nils Iso-Markku keskeyttivät kilpailun.

Tyytyväinen Nissinen mukana myös ensi vuonna

9. sija on mahtava suoritus USDGC:ssä, tuntuuko se siltä myös itsestäsi, Teemu Nissinen?

Kiitos! 9. sija tuntuu erittäin hienolta suoritukselta. Tämä oli ensimmäinen USDGC:ni ja sijoittuminen 10 joukkoon ja paikka suoraan ensivuodelle oli se mitä lähdin hakemaankin.

Viimeinen kierros pelattiin ”hieman” kehnossa säässä, kerro fiiliksistä viimeisen kierroksen aikana ja maaliin tullessa?

Viimeinen kierros oli taas niitä kierroksia kun joutuu taistelemaan kokoajan säätä vastaan. Tuuli yhdistettynä sateeseen, radan tulvimiseen ja Winthropin OB-naruihin on vaikea yhdistelmä. Pelasin kuitenkin pelikirjani mukaan seiftiä koko kisan ja se tuotti tulosta. Viimenen putti 10m alamäkeen ja birdie korttiin oli kaikkea sitä miten halusin kilpailuni lopettaa.