Sammandrag på svenska

Finlands frisbeegolfförbund (Suomen frisbeegolfliitto) är en paraplyorganisation för discgolf (på finska frisbeegolf) i Finland. Frisbeegolfförbundet har cirka 170 medlemsföreningar i Finland. Förbundet grundades år 1998 för att främja verksamheten för de individuella frisbeesportgrenarna.

Förbundet fungerar som nationell takorganisation för frisbeegolf och nationell representant för PDGA samt organiserar frisbeetävlingar och -evenemang i Finland.

I den mest populära grenen, frisbeegolf (discgolf), ordnas bl.a FM-tävlingar.

På vissa orter ordnar lokala frisbeeföreningar s.k. veckotävlingar (oftast en vardagskväll per vecka), där nybörjare lätt kan bekanta sig med sporten och få information om reglerna, utrustningen och föreningsverksamheten. Dessutom brukar det ordnas en skild vinterserie.

Det finns frisbeegolfbanor av varierande kvalitet och svårighetsgrad. På de flesta får man spela helt gratis och utan förhandsbokning. USA, Sverige och Finland är bland de frisbeegolftätaste länderna och antalet banor och spelare ökar hela tiden.

Intresserad av discgolf?

Lista av discgolf banor i Finland (på finska).

Lista av discgolfföreningar i Finland (på finska).

Lista av regionella ansvariga (på finska). 

Regionella ansvariga av Finlands frisbeegolfförbund stöttar discgolfföreningar med fokus på tävlingar. Medlemsföreningar och personer som ordnar tävlingar kan ta kontakt med deras regionella ansvariga som samarbetar med verksamhetsledare.

Frisbeegolftjänstens säkerhet

Tukes anvisning om frisbeegolftjänstens säkerhet.

Dopingövervakning 

Finlands centrum för etik inom idrotten FCEI rf ansvarar för dopingövervakningen i Finland. 

Antidopinganvisningar för idrottare.

Läkemedelssökning i KAMU.

Idrottens ansvarsprogram

Finlands frisbeegolfförbund är en medlem av Finlands olympiska kommitté. Finländska paraplyorganisationer av idrott har formulerad, för första gången, ett gemensamt idrottens ansvarsprogram för år 2020-2024. Program var formulerad i samarbete med paraplyorganisationer av idrott.

Idrotta som folk – Idrottens ansvarsprogram (på svenska)

Kontakt

Tapani Aulu
Verksamhetsledare
Finlands frisbeegolfförbund
+358 (0) 50 596 0310
toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi