SFL Masters Tour

Masters-luokkien oma kilpailukiertue kilpailtiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Tänä vuonna tourilla on mukana viisi kilpailua.

Kiertue pähkinänkuoressa:

 • neljä kaksipäiväistä osakilpailua, yksi kolmen päivän finaalitapahtuma
 • finaalitapahtuma lasketaan myös osakilpailuksi
 • A-lohko pelaa kaksi kierrosta lauantaina ja yhden sunnuntaina. B-lohko pelaa lauantaina yhden kierroksen ja sunnuntaina kaksi.
 • 12 ikäluokkaa
 • kilpaillaan osakilpailu- ja kiertuemestaruuksista
 • PDGA B-tier
 • Kiertue metrixissä: https://discgolfmetrix.com/2834021

Kilpailukalenteri 2024

4.-5.5. Tammisaari
8.-9.6. Rovaniemi
27.-28.7. Sieravuori
24.-25.8. Keuruu, Iso Kirja
20.-22.9. Vihti, Rock Valley

SFL Masters Tour 2024 -kiertueen säännöt

SFL pidättää oikeudet muutoksiin.

1 Kiertue- ja osakilpailumuodot

SFL Masters Tour 2024 koostuu neljästä kaksipäiväisestä osakilpailusta ja yhdestä kolmipäiväisestä finaalitapahtumasta. Jokaisesta osakilpailusta annetaan pisteitä parhaiten sijoittuneille. Tourin yhteispisteissä kunkin luokan voittaa osakipailuissa eniten pisteitä kerännyt pelaaja. Kiertueen yhteispisteisiin lasketaan kunkin pelaajan kolme parasta osakilpailua.

Osakilpailut pelataan yhdellä 18-väyläisellä radalla siten, että kaikki luokat pelaavat kaikki kierrokset. Eri luokilla on voi olla eri ratalayout. Kierrokset pelataan yhteislähdöillä.

Tourilla voidaan järjestää osakilpailulle karsintakilpailu, joka voi olla PDGA-kilpailu tai sanktioimaton kilpailu. SFL hallitus käsittelee PDGA-karsintakilpailuhakemukset tapauskohtaisesti. Mikäli karsintakilpailu järjestetään, se kilpaillaan tour-osakilpailun radalla edeltävänä viikonloppuna yhteislähdöin tai väliaikalähdöin.

Mikäli kilpailun yhteydessä ei pelata karsintakilpailua, on osakilpailujärjestäjällä käytössään harkintansa mukaisesti enintään kolme villiä korttia.

2 Luokat

Masters Tour kilpaillaan seuraavissa luokissa:

 • MP40 
 • FP40
 • MP50 
 • FP50
 • MP55
 • FP55 
 • MP60 
 • FP60 
 • MP65 
 • FP65
 • MP70
 • FP70 

Edellä mainitut luokat järjestetään jokaisessa osakilpailussa riippumatta osallistujamäärästä. Muita luokkia ei osakilpailuissa järjestetä. A-lohko koostuu luokasta MP40. Muut luokat ovat B-lohkossa.

3 Osallistuminen

Vuoden 2024 kiertueelle osallistuminen on avoin kaikille pelaajille, jotka täyttävät luokkakohtaisten ikä- ja sukupuolivaatimusten lisäksi seuraavat ehdot:

Suomalaiset pelaajat: SFL:n kilpailulisenssi, joka tulee olla voimassa kilpailuun ilmoittauduttaessa ja kilpailun aikana. PDGA sääntökoe (CO-testi) suoritettuna ja voimassa kilpailuhetkellä ja koko kilpailun ajan.

Ulkomaalaiset pelaajat: PDGA:n jäsenyys, joka tulee olla voimassa kilpailuun ilmoittauduttaessa. PDGA sääntökoe (CO-testi) suoritettuna ja voimassa kilpailuhetkellä ja koko kilpailun ajan.

4 Pisteiden lasku

Tourin yhteispisteisiin lasketaan kultakin pelaajalta maksimissaan kolmen osakilpailun pisteet. Jos pelaaja on osallistunut viiteen osakilpailuun, lasketaan hänen yhteispisteensä niistä kolmesta osakilpailusta, joissa hän on saanut eniten pisteitä. Mikäli tourilla pystytään pelaamaan vain neljä kilpailua, yhteispisteisiin lasketaan kolme parasta kilpailua. Mikäli pelataan vain kolme kisaa, lasketaan kaksi parasta kilpailua. Jos pelataan vain 2 tai vähemmän, yhteispisteitä ei lasketa ja kiertueen bonuspalkinnot siirtyvät seuraavalle vuodelle.

Kunkin luokan voittaa pelaaja, jonka yhteispistemäärä on tourin päätyttyä suurin. Maksimipistemäärä on 500 pistettä. Osakilpailuissa pisteitä jaetaan seuraavasti:

MP40 (TOP30)

Sija 1                   100                      Sija 16                45

Sija 2                   93                        Sija 17                42

Sija 3                   87                        Sija 18                39

Sija 4                   82                        Sija 19                36

Sija 5                   78                        Sija 20                33

Sija 6                   75                        Sija 21                30

Sija 7                   72                        Sija 22                27

Sija 8                   69                        Sija 23                24

Sija 9                   66                        Sija 24                21

Sija 10                 63                        Sija 25                18

Sija 11                60                        Sija 26                15

Sija 12                57                        Sija 27                12

Sija 13                54                        Sija 28                9

Sija 14                51                        Sija 29                6

Sija 15                48                        Sija 30                3

MP50 (TOP 15)

Sija 1                   100                      Sija 9               42

Sija 2                   90                        Sija 10                36

Sija 3                   82                        Sija 11                30

Sija 4                   74                        Sija 12                24

Sija 5                   67                        Sija 13                18

Silja 6                  60                        Sija 14                12

Sija 7                   54                        Sija 15                6

Sija 8                   48            

Muu luokat (TOP 4)

Sija 1                   100                     

Sija 2                   60                       

Sija 3                   40                      

Sija 4                   30                                       

 

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kilpailussa tasatulokseen, saa kukin näistä pelaajista heidän yhteisesti kattamiensa sijoitusten yhteenlasketut pisteet jaettuna tasatuloksissa olevien pelaajien lukumäärällä.

Ratkaisupelin kautta osakilpailun voittanut kilpailija saa täydet 100 tour-pistettä. Muiden ratkaisupelissä osakilpailuvoitosta olleiden kilpailijoiden pisteet määräytyvät (jaetun) 2. sijan mukaisesti.

Jaetuista sijoista saadut pisteet lasketaan tarvittaessa yhden desimaalin tarkkuudella, pyöristettynä tavanomaisten pyöristyssääntöjen mukaan.

Jos esimerkiksi MP40-luokassa sijalla 29 on neljä pelaajaa, pelaajat jakavat sijojen 29, 30, 31 ja 32 pisteet 6, 3, 0 ja 0. Pisteet lasketaan yhteen ja jaetaan pelaajien lukumäärällä: 9/4=2,25. Sijan 29 jakavat pelaajat saavat siis kukin 2,3 pistettä. Seuraavaksi sijoittunut pelaaja saa 0 pistettä ja merkitään 33. Sijalle.

Kilpailun keskeyttäneille ei jaeta pisteitä.

Kaikissa luokissa ratkaistaan aina voittaja sudden death -menetelmällä, jossa pelataan väylä kerrallaan ja kilpailu päättyy heti eron tullessa. Pelattavat väylät ilmoitetaan osakilpailukohtaisesti Metrixissä.

5 Yhteispisteet

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy kiertueen yhteispisteissä tasatulokseen sijalle 4. tai heikommin, sijoitus jaetaan.

Jos kaksi tai useampia pelaajia päätyy tourin lopuksi tasapisteisiin sijoille 1-3, verrataan pelaajien sijoituksia niissä osakilpailuissa, joista heille lasketaan pisteet yhteispisteisiin. Paremman loppusijoituksen saavuttaa pelaaja, jolla on enemmän osakilpailuvoittoja. Jos ollaan edelleen tasatilanteessa, verrataan kakkossijoja, sitten kolmossijoja jne. Jos pelaaja on sijoittunut tarkasteltavassa osakilpailussa jaetulle sijalle, niin vertailussa sija katsotaan samanarvoiseksi kuin jos pelaaja olisi yksin saavuttanut kyseisen sijan.

Mikäli tourin yhteispisteissä sijoille 1.-3. sijoittuneet pelaajat ovat saavuttaneet täsmälleen samat sijoitukset, lopullinen sijoitus jaetaan tasapisteisiin päätyneiden kesken.

6 Osakilpailun järjestäminen

SFL:n, kiertueorganisoijan ja järjestävän jäsenseuran keskinäisiä vastuita, velvollisuuksia ja oikeuksia on määritelty SFL:n kilpailukiertueiden toimintakäsikirjassa ja vaatimusmäärittelyssä.

Kaupalliset oikeudet ja velvollisuudet

SFL ja kiertueorganisoija varaavat kiertueen ja kaikkien osakilpailujen kaupalliset oikeudet ja mediaoikeudet. Kaupalliset oikeudet sisältävät pääyhteistyökumppanuuden, yksinoikeuden myyntiin osakilpailupaikoilla sekä mainostilat. Osakilpailuiden järjestäjät voivat hankkia omia yhteistyökumppaneita, mutta näistä tulee sopia kiertueen organisoijan kanssa. Osakilpailun yhteistyökumppanit eivät voi olla frisbeegolfin välinejälleenmyyjiä. Myös seuran omista myyntipisteistä, kuten kahvipisteistä on sovittava kiertueen organisoijan kanssa.

Mediaoikeuksien käytöstä ja luovutuksesta on sovittava erikseen SFL:n, kiertueorganisoijan ja osakilpailujärjestäjän kesken. Mediaoikeuksista ja -vaatimuksista määrätään kiertuesopimuksessa, toimintakäsikirjassa sekä vaatimusmäärittelyssä sekä SFL:n mediapolitiikassa.

Osallistumismaksu ja ilmoittautuminen

Osallistumismaksu on kilpailukohtainen, tarkka hinta selviää Metrixistä, kilpailun infosta.

Pelaajien on ilmoittauduttava osakilpailuun Metrixissä vaadittuun määräaikaan mennessä. Osallistumismaksu on maksettava ennakkoon osakilpailun järjestäjän ilmoittamalle pankkitilille. Palkinnon maksua varten pelaajan on toimitettava kilpailunjärjestäjälle vaadittavat tiedot kirjallisesti.

Kiertueorganisoija ja kilpailujärjestäjä varaavat 3kpl villikorttia A-lohkoon ja 10kpl B-lohkoon. Villikortit ovat varattu kiertueen pisteissä korkeimmalle oleville pelaajille, jotka eivät ole mahtuneet kisaan mukaan ilmoittautumisen ensimmäisessä vaiheessa. Villikortit vapautetaan toisessa ilmoittautumisvaiheessa, mikäli lohkot eivät ole täynnä.

Ilmoittautuminen ja tulospalvelu

Kilpailun ilmoittautuminen ja tulospalvelu järjestetään Disc Golf Metrixissä. Ilmoittautuminen on kaksivaiheinen, Tammisaaren osakilpailussa yksivaiheinen. Mikäli järjestetään karsintakilpailu, siinä jaettavat paikat varataan villikorttikiintiönä.

Huom, rajoja voidaan tarkentaa kiertueen aikana tarvittaessa.

Vaihe 1

Ratingrajat:

 • MP40 960
 • FP40 840
 • MP50 930
 • FP50 –
 • MP55 915
 • FP55 –
 • MP60 900
 • FP60 –
 • MP65 –
 • FP65 –
 • MP70 –
 • FP70 –

maksun tulee näkyä järjestävän seuran ilmoittamalla tilillä järjestäjän ilmoittamaan määräaikaan mennessä. Määräajan umpeuduttua TD tarkistaa maksut ja poistaa maksamattomat paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä

Vaihe 2

Ratingrajat: ei rajoituksia. Ilmoittautuminen auki kaikille kaikissa luokissa

paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä

Palkinnot

Kaikissa luokissa jaetaan rahapalkinnot.

Osakilpailujen palkintorakenteena noudatetaan PDGA Europen top 25 % -ohjetta.

Osakilpailujen palkintojakaumat ovat luettavissa Metrixin kilpailuinfossa, kunkin osakilpailun kohdalla.

SFL jakaa kunkin luokan yhteispisteissä kolmelle parhaalle muistopalkinnot ja parhaiten sijoittuneille rahabonuksia.

7 Muita sääntöjä

Tour pelataan PDGA:n voimassa olevilla säännöillä ja osakilpailut järjestetään PDGA International B-tier-kilpailuina.

Masterstourin tuloskirjaukseen käytetään Disc Golf Metrixiä. Osakilpailuissa käytetään moninkertaista kirjausta, jossa jokainen pelaaja kirjaa kaikkien ryhmän pelaajien tulokset. Vähintään yksi pelaaja kirjaa Metrixiin ja muut paperille tai muulla tavalla.

Tourilla noudatetaan kaikkia SUEK:in eettisiä periaatteita, kuten antidopingsäännöstöä. Lisäksi kaikkien tupakkatuotteiden (tupakka, sikari, piippu, nuuska, purutupakka, sähkötupakka) käyttö on kierroksen aikana kielletty. Kielto on voimassa 2 min varoituksesta aina tuloskortin palautukseen saakka. Tupakointi on kielletty lähtöalueen ja kisakeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Protesti osakilpailusta pitää tehdä kirjallisena vuorokauden sisällä osakilpailun tulosten julkaisemisesta SFL:n hallitukselle. Protesti tulee jättää liiton toiminnanjohtajalle tai tour-vastaavalle: toiminnanjohtaja@frisbeegolfliitto.fi / pdga@frisbeegolfliitto.fi. Väärin ilmoitetut osakilpailutulokset tai pisteet korjataan.

Järjestäjän on raportoitava ja täytettävä PDGA:n TD-raportti 2 päivän sisällä osakilpailun päättymisestä PDGA:n International guiden mukaisesti. 

Päivitetty viimeksi 26.3.2024