Aluekouluttajat

SFL:n aluekouluttajat vastaavat Ohjaaja 1 -koulutukseen sisältyvän kenttäpäivän järjestämisestä.

SLF:n aluekouluttajat ovat liiton auditoimia frisbeegolfin ohjaajia. Aluekouluttajat vastaavat SFL:n Ohjaaja 1 -koulutuksen kenttäpäivien organisoinnista ja koulutettavien ohjaamisesta.

Aluekouluttajat

Jos sinulla on toiveena osallistua kenttäpäivälle, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään aluekouluttajaan! 

Markus Brandt, Etelä-Savo, laitmark@gmail.com

Frisbeegolfharrastus alkoi vuonna 2015, minkä jälkeen olen toiminut vuosi vuodelta enemmän lajin parissa. Viime vuosina olen ollut järjestämässä yrityksille suunnattuja frisbeegolfin virkistyspäiviä, koululaisten lajitutustumisia, frisbeegolfkerhoja, viikkareita, PDGA-liigoja sekä liiton alaisia kilpailuita. Viimeisimpänä mukaan on nyt tullut aluekouluttajan hommat. Kilpapelaamista jatkan edelleen. Frisbeegolfissa kiehtoo se, että lähes aina löytyy kehittämisen kohtia, joita hioa vielä paremmaksi. Päivätyötäni teen liikuntasihteerinä Kangasniemen kunnassa, Etelä-Savossa. Koulutukseltani olen liikunnan ja vapaa-ajan ohjaaja AMK. Syvennyin opinnoissani valmentamiseen. Eri lajien ja liikuntamuotojen ohjaamista sekä valmentamista olen tehnyt vuodesta 1997 alkaen.

Jouni Kallio, Keski-Suomi, jouni.kallio@frisbeegolfliitto.fi

Olen juniorivastaavana Jyväskylän liittokiekkoilijoissa, jonka viikoittaisessa toiminnassa on mukana lähes 150 lasta ja nuorta. Haluan edistää junnujen mahdollisuuksia saada frisbeegolfista hauska harrastus, jonka parissa kehittyvät lajitaitojen lisäksi niin kunto kuin motoriset perustaidotkin. Sillä ajatuksella olen ollut liiton hallituksen juniorivastaavana kehittämässä sekä junnufriba.fi-sivustoa että aluekoulutuksen sisältöjä. Toiveenani on jakaa omia kokemuksiani muiden junnuliikuttajien hyödyksi ja oppia siinä samalla itsekin uutta. Koulutukseltani olen Liikuntatieteiden tohtori.

Leevi Koskenniemi, Etelä-Karjala, theleevi98@gmail.com

Olen 25 vuotias liikunta-alan ammattilainen. Liikunta-alan koulutusta minulta löytyy yhteensä jo yli viiden vuoden ajalta. Työkseni valmennan frisbeegolfurheilijoita sekä harrastajia. Toimin myös Suomen melonta- ja soutuliitolla valmentajana sekä ohjaajakouluttajana. Olen myös mukana kehittämässä Suomen melonta- ja soutuliiton koulutusjärjestelmää. Frisbeegolfia olen pelannut aktiivisesti vuodesta 2016 ja edustan ylpeästi Kangasalan Voittoa. Kilpailen tällä hetkellä Suomen Pro tourilla ja muualla Euroopassa. 

Henry Liukkonen, Päijät-Häme, henkka_tbhitmos@yahoo.com

Olen 41-vuotias urheilijanuori Heinolasta. Oma lajitaustani löytyy jalkapallon puolelta. Jalkapalloa (ja futsalia) ehdin pelailla yli 30-vuotta ja toimin lajeissa myös valmentajana. Frisbeegolfin löysin asuessani Turussa 2000-luvun lopussa. Ensimmäisen kisani pelasin 2011 ja muutama vuosi myöhemmin laji vei lopullisesti mennessään. Vyölle on kertynyt 74 virallista frisbeegolfkisaa, kolme kesää frisbeegolfvalmennuksia ja tällä kaudella minut voi nähdä mm. kilpailujohtajana Lahden SM-kisoissa. Törmäillään radoilla!

Eetu Salovaara, Uusimaa, eetu.salovaara@hotmail.com

Olen pelannut frisbeegolfia yli 10 vuoden ajan ja korona-aikana löysin rakkaaseen lajiin aivan uuden kipinän. Minulla on aito halu kasvattaa lajia ja tällä hetkellä teen sitä osaltani nimenomaan kouluttaen uusia ohjaajia ja ohjaten erilaista toimintaa omassa seurassani. Ohjaamis- ja kouluttamiskokemusta minulta löytyy useamman vuoden ajalta salibandyn puolelta. Nähdään koulutuksissa!

Teemu Korolainen, Pirkanmaa, teemu.korolainen@gmail.com 

Aloitin frisbeegolfharrastuksen vuonna 2005. Pienellä kylällä ei hirveästi ollut opastusta lajin pariin eikä netissä videoita mistä opiskella, joten väärinhän sitä tekniikat oppi. 2008 Tampereelle muuton jälkeen frisbeegolf alkoi kiinnostaa enemmän ja vähitellen luovuin silloisesta päälajistani kokonaan. Kiinnostuin heittotekniikasta, ja onhan siinä ollut melkoinen työmaa sitä muuttaa, kun on väärin sen oppinut. Pidän tärkeänä sitä, että juniorit oppisivat nuoresta asti oikeat tekniikat, fribaspiritin sekä ilon harrastamiseen. Toivon, että saataisiin mahdollisimman paljon ohjaajia junioreille opastamaan lajia. Viime vuosina olen vetänyt firmagolffeja, juniorikurssia, PDGA-kisoja ja ollut mukana muutenkin aktiivisesti seuratoiminnassa. 

Jenni Engström, Oulu, eskelisenjenni@gmail.com

Pitkän frisbeegolfuran ja liikunta-alan koulutuksen myötä minulta löytyy tietotaitoa frisbeegolfin harrastamisesta ja treenaamisesta sekä ohjaamisesta ja kouluttamisesta. Haluan lajin kehittyvän ja haluan olla osaltani tekemässä sitä työtä, joka vie lajia eteenpäin. Edelleen kilpailen lajissa ja olen Suomen maajoukkueen jäsen.

Toiveena aluekouluttajana toimiminen?

SFL:n tavoitteena on kouluttaa jokaiselle Suomen alueelle oma aluekouluttaja.

Aluekouluttajana toimiminen edellyttää Ohjaaja 1- koulutuksen suorittamista, kokemusta frisbeegolfin ohjaamisesta sekä sitoutumista toimimaan omalla alueellaan kouluttajana.

Kenttäpäivien järjestämisestä maksetaan aluekouluttajalle korvaus.

Jos olet kiinnostunut aluekouluttajan tehtävästä, ota yhteyttä liiton koulutus- ja nuorisokoordinaattoriin: leo.piironen@frisbeegolfliitto.fi