Ohjaaja 1 -koulutus

Onko teidän seurassanne innokkaita frisbeegolfareita, jotka haluaisivat suorittaa Ohjaaja 1-koulutuksen? Koulutus koostuu verkkokurssista sekä yhden päivän kestävästä lähiopetuksesta.

Ohjaaja 1 -koulutus

SFL uudisti vuonna 2022 Ohjaaja 1 -koulutuksen rakennetta ja painopisteitä. Koulutus keskittyy nyt lasten ja nuorten ohjaamiseen ja koostuu kaikille avoimesta verkkokurssista sekä yhden päivän kenttäosiosta.

Tulevat kenttäpäivät:

Heinola 26.8.2023

Tapahtuma Suomisportissa.

Muiden kurssien ajankohdat päivittyvät varmistuttuaan

Koulutuksen sisältö

Koulutus koostuu kaikille avoimesta Frisbeegolfohjaajan verkkokurssista sekä kenttäosiosta, joka toteutetaan yhden päivän kestävänä lähiopetuksena. Koulutukseen kuuluu myös lähiopetuksen jälkeen suoritettavia kotitehtäviä.

Verkkokurssi

Ohjaaja 1 -koulutukseen osallistuminen alkaa Frisbeegolfohjaajan verkkokurssin suorittamisella. Kurssi on kaikille avoin ja maksuton, ja sen voi suorittaa vaikka ei osallistuisikaan Ohjaaja 1 -koulutukseen. Verkkokurssin suorittaminen kestää noin 1,5 tuntia ja kurssista saa meritiin omalle Suomisport-tilille. 

Kurssilla käydään läpi ohjaamisen perusteita, frisbeegolfin ohjaamista sekä heittämisen ohjaamista. Kurssilla tutustutaan myös vastikään julkaistuun junnufriba-fi -sivustoon, joka sisältää materiaalipankin frisbeegolfharjoitusten pitäjille. Kurssille on koottu ohjaamisen tueksi myös joitakin verkkosivuja ja tiedostoja. 

Kurssille kirjaudutaan omilla Suomisport-tunnuksilla tai kertakirjautumiskoodilla.

Löydät verkkokurssin täältä: Frisbeegolfliitto: Kirjaudu sivustoon (mmg.fi)

Kenttäosio

Sisältö: Kenttäpäivässä keskitytään erilaisten harjoitteiden ohjaamiseen. Painopisteenä koulutuksessa on lasten ja nuorten ohjaaminen. Tekniikkaharjoitteiden läpikäynti on kenttäosuudessa jätetty vähemmälle kuin aiemmassa koulutuksessa, sillä lasten ja nuorten ohjaamisessa olennaisempaa on erilaisten pelien ja harjoitteiden ohjaaminen. Osallistujille annetaan lisäksi kotitehtäviä.

Kesto: Kenttäpäivän kesto on noin seitsemän tuntia (sisältää lounastauon).

Kenelle: Kenttäpäivä on suunnattu erityisesti omassa seurassaan frisbeegolfohjaajaksi aikoville sekä oppilaitosten liikunnanohjaajille ja -opettajille. Yrityksillä  on myös mahdollisuus tilata koulutus työntekijälleen ja hankkia näin työpaikalleen osaava frisbeegolfin ohjaaja.

Osallistumisehdot: Kaikille avoin ja maksuton Frisbeegolfohjaajan verkkokurssi on suoritettu, osallistuja on vähintään 15 vuoden ikäinen ja on sitoutunut toimimaan frisbeegolfin ohjaajana. 

Hinta: Ohjaaja 1 -koulutuksen kenttäpäivään osallistuminen on maksutonta vuonna 2023 SFL:n jäsenseurojen väelle. Seurojen ulkopuolelta tulevilta osallistujilta peritään maksu, joka kattaa koulutuksesta aiheutuvat kulut. Lisätietoja maksusta voi kysyä liitolta (leo.piironen@frisbeegolfliitto.fi). 

Ilmoittautuminen: Uusista kenttäpäivistä uutisoidaan SFL:n uutissivulla ja ne julkaistaan myös SFL:n Suomisport-sivun tapahtumissa. Lähipäivään ilmoittaudutaan Suomisportissa. Ohjaajakoulutuksen kenttäosio toteutetaan, kun osallistujia on ilmoittautunut vähintään kuusi. 

Lue lisää Ohjaaja 1- koulutuksesta ja Frisbeegolfohjaajan verkkokurssista liiton sivuilta: Ohjaaja 1 -koulutus – Suomen frisbeegolfliitto

Kuka vetää frisbeegolfohjaajakoulutuksia?

Koulutuksen kenttäosion vetävät nimetyt aluekouluttajat. Aluekouluttajien koulutuksesta vastaa liitto. 

Kuka voi osallistua koulutukseen?

Frisbeegolfohjaaja 1 -kurssille voi osallistua kuka tahansa joka ymmärtää lajin perusteet ja jolla on kokemusta frisbeegolfin pelaamisesta. Huomio: Ohjaaja-kurssien ikäraja on 15 vuotta. Kenttäosioon osallistumisen edellytyksenä on, että Frisbeegolfohjaajan verkkokurssi on suoritettu.

Ohjaajakoulutuksen kenttäosio toteutetaan, kun osallistujia on ilmoittautunut vähintään kuusi. Kenttäosioon ilmoittautuvien tulee olla sitoutuneita toimimaan ohjaajana omassa seurassaan. 

Paljonko koulutus maksaa?

Vuonna 2023 ohjaajakurssit ovat maksuttomia jäsenseurojen jäsenille. Seurojen ulkopuolelta tulevilta osallistujilta peritään kenttäpäivästä maksu, joka kattaa koulutuksesta aiheutuvat kulut. Lisätietoja maksusta voi kysyä liitolta (leo.piironen@frisbeegolfliitto.fi). 

Mitä saan koulutuksesta?

Frisbeegolfohjaaja 1 -koulutuksen suorittamalla saat pätevyyden suunnitella ja vetää frisbeegolfin intro- ja peruskursseja, etenkin lasten ja nuorten parissa.

Suorittamalla kaikki kurssiin liittyvät osiot hyväksytysti, saat meritiin koulutuksesta Suomisport-tilillesi.  Voit käyttää meriittiä järjestämiesi intro- ja peruskurssien mainonnassa ja markkinoinnissa.

Kurssien järjestäminen

Jos kaipaat lisätietoja aiheesta ja seurallasi on tarvetta ohjaajakoulutuksille, ota yhteyttä nuoriso- ja koulutuskoordinaattoriin: leo.piironen@frisbeegolfliitto.fi