Junioritoiminta

Lapsi- ja nuorisotoiminta on yksi SFL:n vision 2030 mukaisista toiminnan strategisista painopistealueista.

Junioripelaaja – oletko kiinnostunut harrastamaan frisbeegolfia seurassa?

Suomen frisbeegolfliiton jäsenseuroihin kuuluu yhteensä yli 200 seuraa ympäri Suomea. Seurat ja seurojen yhteystiedot löydät täältä.

Suosittelemme vierailemaan seurojen omilla nettisivuilla ja olemaan rohkeasti yhteydessä seuran yhteyshenkilöihin, mikäli seuran toiminta ja jäseneksi liittyminen kiinnostavat. Liiton junioritoiminnasta vastaa nuoriso- ja koulutuskoordinaattori Leo Piironen (leo.piironen@frisbeegolfliitto.fi).


Yläkoululeiritys

Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yläkoululeiritys on 7-9-luokkalaisille, tavoitteellisesti urheiluun suuntautuville nuorille suunnattua leiritystoimintaa.

Yläkoululeiritysten sisältö

Yläkoululeiritykset eivät ole pelkästään urheilua ja treenaamista, sillä jokaiseen päivään on varattu reilusti aikaa koulutehtävien ja kokeiden tekemiseen. Tämä mahdollistaa nuoren kasvun yläkouluiässä kohti itsenäistä opiskelua ja vastuun ottamista myös opiskelujen osalta.

Elämäntaidot ovat toinen leiritysten sisältökokonaisuus. Psyykkinen valmennus, ravinto, uni ja lepo ovat urheilun näkökulmasta erittäin tärkeitä osa-alueita. Myös ns. arjen hallintaa kehitetään systemaattisesti leirityksen aikana. Valtakunnallisen yhteistyön ansiosta leirityksessä on käytettävissä Suomalainen huippuosaajien verkosto myös elämäntaitojen opettamisessa.

Urheilullisen puolen kehittämisessä huomioidaan erityisesti motoristen perustaitojen monipuolinen kehittäminen, sekä fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Lajitaitoja opitaan pätevien lajivalmentajien johdolla päivittäin.

Frisbeegolfin yläkoululeiritykset

Yläkoululeirityksistä ja -hauista tiedotetaan liiton kanavissa.  


Akatemia

Akatemian tavoitteena on tarjota potentiaalisille ja ennen kaikkea motivoituneille toisen asteen opiskelijoille ponnahduslauta lajin huipulle pääsemiseksi, sekä tutustuttaa heidät urheilullisiin ja terveisiin elämäntapoihin. 

Akatemian toiminta koostuu yhden kalenterivuoden aikana järjestettävistä 3-4 leiristä, leireillä toteutettavasta fysiikka- ja lajivalmennuksesta ja tiiviistä yhteydenpidosta urheilijoihin. Leirit järjestetään viikonloppuisin perjantaista sunnuntaihin. 

Akatemian toimintaan sisältyvät mm. lajivalmennus, fysiikkavalmennus, sekä mentaalivalmennus. Lajivalmennus, fysiikkavalmennus sekä mentaalivalmennus toteutetaan leireillä luentojen ja aktiivisen tekemisen muodossa. Leireillä on myös tarkoitus käsitellä muita urheilijan arkeen kuuluvia kokonaisuuksia, kuten esimerkiksi unta ja ravintoa. Aiheita käsitellään tietenkin mahdollisimman paljon frisbeegolfin näkökulmasta. Junioriakatemian leiritykset järjestetään Tampereella Varalan Urheiluopistolla.

Akatemian haku järjestetään syksyisin. Valinnat tehdään yhdeksi vuodeksi eteenpäin. Akatemiaan valinta tapahtuu Suomen frisbeegolfliiton toteuttaman valintaprosessin kautta, joka perustuu hakijan hakulomakkeella antamiin tietoihin ja kilpailutilastoihin. Junioriakatemian hausta tiedotetaan liiton kanavissa.


Vinkkejä junioreille ja koululiikuntaan