Tue Suomen maajoukkueen MM-kisamatkaa Australiaan!

Suomen maajoukkue kerää rahaa kilpailumatkaa varten WFDF:n joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuihin. Kilpailu järjestetään Australian Perthissä marraskuussa 2024.

Osallistu kampanjaan ja elä mukana joukkueen matkassa arvokisoissa!

Suomen frisbeegolfliitto on julkaissut Mesenaatti.me -palvelussa kampanjan, jolla Suomen maajoukkue kerää rahaa kilpailumatkaa varten WFDF:n joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailuihin Perthiin Australiaan marraskuussa 2024.

Osallistu kampanjaan ja elä mukana joukkueen matkassa arvokisoissa!

Kuva: https://www.wtdgc.sport/

Mistä on kyse?

Joukkuefrisbeegolfin MM-kilpailut eli WFDF World Team Disc Golf Championships on kahden vuoden välein järjestettävä maailman suurin maajoukkueiden arvokilpailu frisbeegolfissa. Perthin MM-kisoihin pääsee mukaan maailmanrankingin 32 parasta maata. Nelipäiväisissä kilpailuissa pelataan ensin alkulohkot, joista parhaat maat jatkavat pudotuspeleihin. Ottelut mitellään aina maaotteluina sekajoukkuein ja pelimuotona on reikäpeli. 

Vuoden 2024 MM-kisat ovat samalla viimeinen rankingkilpailu vuoden 2025 World Gameseihin.  

Suomen frisbeegolfliitto lähettää kilpailuun 10 hengen joukkueen tavoitteena maailmanmestaruus. Edellisistä kolmista kilpailuista Suomella on yksi kulta, yksi hopea ja yksi nelossija. Suomi on 2024 keväällä julkaistun maailman rankingin ykkösenä. 

Suomen maajoukkueessa on 10 eri seurasta 10 pelaajaa, heistä yksi Heidi Laine. Kuva: SFL.

Miksi juuri sinun kannattaa tukea joukkuetta?

Kilpailumatka Australiaan on mittava projekti ja taloudellinen ponnistus liitolle ja urheilijoille. Urheilun rahoituksen pienentyessä joukkue kaipaa kentän apua matkan rahoittamisessa. 

Kilpailun kustannukset: 

 • Osallistumismaksu ~ 2000 €
 • Peliasut ~2000 €
 • Majoitus ~5000 €
 • Matkakulut (lennot, kulkeminen kisapaikoilla) ~15000 €

Liiton budjetista maksetaan joukkueen osallistumismaksut ja peliasut, mutta matkan muihin kuluihin pelaajat kaipaavat tukeasi, jotta osallistuminen on taloudellisesti mielekästä. 

Tue matkaa ja pääset osaltasi avittamaan Disc Golf Team Finlandia kohti arvokisamitalia! Saat vastikkeina ainutlaatuiset muistot kilpailuista toiselta puolelta maailmaa ja tuet suomalaista urheilua. 

Kilpailuihin lähtee 10 urheilijaa 10 seurasta ympäri Suomen. Tukemalla joukkuetta tuet myös omaa seuraasi ja suosikkipelaajaasi.

Suomen joukkue kilpailuihin

FPO

 • Heidi Laine, Hämeenlinnan Discaajat
 • Hannele Määttä, BSC Disc Golf Team, Oulu
 • Emilia Kallio, Siikaisten Sisu

MPO

 • Nestori Tuhkanen, Mikkelin frisbeegolf
 • Mikael Häme, Lahden Frisbee Club
 • Eetu Salomäki, Nousten frisbeegolf
 • Pekka Hyvönen, HH Sports Club, Forssa

MP40

 • Mika Laikko, Friba-Tikat, Kokemäki
 • Tapani Aulu, Tomoottajat, Kankaanpää
 • Joni Luumi, FrisbeeGolfClub Hyrylä, Tuusula

”Aloittaessani pelaamisen 2019 en tiennyt mihin se minua vielä kuljettaisi. On kunnia-asia päästä edustamaan Suomea ja olla osana kiven kovaa porukkaa, jossa asiat tehdään pieteetillä – tosissaan, mutta ei hampaat irvessä”. –Mika Laikko

”Maajoukkueeseen valituksi tuleminen on aina yhtä iso ja tärkeä juttu. On aivan mahtavaa saada tehdä sitä mitä rakastaa. Kannan ylpeänä suomen maajoukkuepaitaa.” –Hannele Määttä

”Mahtavaa päästä kokemaan se tunne, kun laitan ensikertaa Suomen maajoukkuepaidan päälle ja pääsen edustamaan Suomea lajissa joka merkitsee minulle niin paljon!” –Joni Luumi

Huom. joukkue voi vielä muuttua ennen kisoja esimerkiksi loukkaantumisten vuoksi.

Suomen EM-maajoukkue mastereiden EM-kisoissa 2023 Unkarissa. Kuva: SFL.

Vastikkeet tuelle

15 € – Nonamen tuottama birdie- tai bogey-kiekkopyyhe. Voit valita kumman haluat.

20 € – Postikortti pallon toiselta puolelta. Saat henkilökohtaisen postikortin kisapaikalta pelaajien nimikirjoituksilla. Saat lisäksi nimesi maajoukkueen tukijat -osioon maajoukkueen verkkosivuille. Voit ostaa vastikkeen myös ilman, että julkaisemme nimeäsi nettisivuilla. 

40 € – Henkilökohtainen videotervehdys kisapaikalta. Lisäksi saat nimesi maajoukkueen tukijat -osioon maajoukkueen verkkosivuille. Voit ostaa vastikkeen myös ilman, että julkaisemme nimeäsi nettisivuilla. 

150 € – Nonamen tuottama maajoukkueen pelipaita pelaajien nimikirjoituksilla. Lisäksi saat nimesi maajoukkueen tukijat -osioon maajoukkueen verkkosivuille ja maininnan somessa sekä henkilökohtaiset videoterveiset kisapaikalta. Voit ostaa vastikkeen myös ilman, että julkaisemme nimeäsi nettisivuilla ja somessa. Voit myös valita pelipaidan ilman nimikirjoituksia.

1000 € – Maajoukkueen arvokisakumppanuus. Arvokisakumppanuus sisältää logopaikat SFL:n ja maajoukkueen verkkosivustojen bannereihin etusivuilla, somejulkaisun kisojen kynnyksellä maajoukkueen arvokisakumppanit esittelevän sarjan osana, logopaikan ja yrityksen kanavan tägäyksen kaikille kumppaneille kerran vuodessa suunnatussa kiitosjulkaisussa SFL:n ja maajoukkueen somekanavissa sekä maajoukkueen aidon pelipaidan (valittavissa nimikirjoituksilla tai ilman).

Kampanjan sivuille tästä

Suomen maajoukkue Kroatiassa järjestetyissä joukkuefrisbeegolfin MM-kisoissa 2022.