Piippo ja Aulu kaksoisvoittoon Liettuan EuroTour -osakilpailussa

Ville Piippo voitti menneenä viikonloppuna pelatun EuroTourin kuudennen osakilpailun, Lithuanian Openin avoimen luokan. Tapani Aulu sijoittui kilpailussa toiseksi. Piipon voittotulos oli 198, mikä on yhteensä 17 alle ihannetuloksen.

Piippo johti kilpailua sen jokaisessa vaiheessa. Kilpailu koostui kolmesta täydestä kierroksesta ja yhdeksän väylän finaalista. Tapani Aulu nousi ennen finaalia toiseksi, muttei kuitenkaan saavuttanut Piipon viiden heiton johtoa, vaan jäi lopulta kuuden heiton päähän. Aulu kuitenkin pystyi pitämään muut kilpaveljet takanaan ja kaksoisvoitto matkasi Suomeen.

Aulu sai, mitä otettavissa oli

Kilpailussa toiseksi sijoittunut Tapani Aulu koki, että juuri enempää ei ollut saavutettavissa.

”Ville (Piippo) oli ylivoimainen, mutta onhan hän pelannut tuota rataa niin monesti, että siitä oli varmasti suurta etua. Saimme kuitenkin vähäisestä osallistujamäärästä huolimatta hyvän taiston aikaiseksi yhdessä Viron ja Liettuan parhaiden pelaajien kanssa”, Aulu summasi tyytyväisyyttään kilpailun tunnelmaan.

”Rata oli erittäin hieno ja sen pystyttänyt porukka tekee Liettuassa hyvää työtä lajin eteen. Kilpailulla on potentiaalia kasvaa isoksi osakilpailuksi. Suomessa kuitenkin pelattiin samanaikaisesti peräti 10 kilpailua, joten se ja muut Euroopassa pelatut kisat varmasti vaikuttivat osallistujamäärään, Aulu analysoi pienehköä osanottajamäärää avoimessa luokassa.

Marko Lehtinen oli seniorit-40 -luokan kolmas. Amatööriluokassa Ville Verkkonen oli parhaana suomalaisena 11.

EuroTourin kokonaiskilpailuun Lithuanian Open ei luonnollisesti voiton osalta vaikuttanut, sillä Seppo Pajun kokonaiskilpailun voitto varmistui jo edellisessä, Talin osakilpailussa.

Seuraava osakilpailu pelataan Virossa heinäkuun lopulla.