MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -verkkokursseja 10-15-vuotiaiden valmentajille ja ohjaajille

Nuori mieli urheilussa -verkkokurssit ovat maksuttomia. Lisätietoja kursseista saa 16.5. järjestettävässä webinaarissa.

Lasten ja nuorten parissa toimiva valmentaja tai ohjaaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia pienilläkin teoilla. MIELI ry:n Nuori mieli urheilussa -kokonaisuus on suunnattu ensisijaisesti 10–15-vuotiaiden valmennuksen ja ohjauksen parissa toimiville. Kokonaisuuteen kuuluu kaksi maksutonta Nuori mieli urheilussa -verkkokurssia, jotka julkaistaan MIELI Suomen mielenterveys ry:n webinaarissa 16.5.2022 klo 15–16:

  • Verkkokurssi kaikille valmentajille on noin 30 minuutin mittainen. Verkkokurssi opastaa arvioimaan omia valmennustapoja Hyvän harjoituksen tunnusmerkkien pohjalta.
  • Syventävä verkkokurssi, joka on noin 3 tunnin mittainen kaikille valmentajille ja erityisesti kokeneemmille valmentajille, valmennuspäälliköille, ammattivalmentajille, valmentajien kouluttajille ja vastaavissa tehtävissä toimiville henkilöille. Kurssi opastaa ottamaan käyttöön Nuori mieli urheilussa -toimintatapoja, joita pitkäjänteisesti toteuttamalla valmentaja voi edistää nuorten urheilijoiden mielen hyvinvointia.

Verkkokurssit voi suorittaa omaan tahtiin, eikä suorittajan tarvitse kirjautua mihinkään palveluun. Verkkokurssit sisältävät käytännönläheisiä ladattavia materiaaleja valmentajille käytettäväksi valmennusarjessa. Materiaalit ovat:

  • Hyvän harjoituksen tunnusmerkit
  • Valmentajan tarkistuslista
  • Valmentajan keskustelunavaukset
  • Nuorten pohdintatehtävät
  • Vanhemmat nuoren urheilijan hyvinvoinnin vahvistajina.

Ilmoittaudu julkistuswebinaariin: ilmoittautumislomake

Linkit verkkokursseihin julkaistaan MIELI ry:n sivulla.

Kaksi poikaa lähdössä juoksuun yleisurheilukentällä.

Kuva: MIELI ry

Konkreettisia työkaluja valmentajalle

Jo nyt voit tutustua Nuori mieli urheilussa -sisältöihin.

  • Mielen hyvinvoinnin ulottuvuudet urheilussa . Nämä ulottuvuudet perustuvat PERMA-teoriaan, täydennettynä turvallisuudella. Teorian ulottuvuudet ovat myönteisyys, läsnäolo ja uppoutuminen, ihmissuhteet, merkityksellisyys sekä aikaansaaminen.
  • Parhaimmillaan mielen hyvinvoinnin edistäminen on kiinteä ja suunnitelmallinen osa nuorten urheilijoiden kausiohjelmaa. Hyvinvointia tukevia teemoja voi toteuttaa pienin tehtävin esimerkiksi kuukauden jaksoissa, aloittaen esimerkiksi ystävyys- ja ryhmätyötaidoista. Lue blogi yhdestä toteutustavasta: Blogi: Oppia kentälle ja elämään – hyvinvointitaidot urheilussa

 

Lue lisää: https://mieli.fi/materiaalit-ja-koulutukset/tietoa-mielenterveyden-vahvistamisesta/lapset-ja-nuoret/mielen-hyvinvointitaidot-urheiluvalmennuksessa/