Amatöörien ja junioreiden mestarit 2016

 

Peurungassa käydyissä junioreiden ja amatöörien Suomen mestaruuskilpailuissa ratkottiin sunnuntaina mitalit ja mestaruudet. Syyssää jatkoi kilpailijoiden helli mistä ja Peurunka tarjosi hienot puitteet kilpailulle. Järjestävä seura PuskaPuttaajat laittoivat itsensä likoon ja kilpailun yhteistyökumppaneiden Peurungan kylpylän, Prodigy Disc Europen ja Teho Sportin tuella luotiin tapahtumalle urheilullista ilmettä sekä palkittiin parhaita.

Kilparata oli sopiva yhdistelmä tarkkuutta vaativia teknisiä väyliä sekä avoimempia sijoitusväyliä, jotka yhdessä haastoivat seitsemän kilpaluokan heittäjät venymään parhaimpiinsa.

 

IMG_5599

 

 

SM-MITALISTIT

 

MA1-luokassa Riku Vinkin (TT) karkumatka oli tavoittamaton ja mies saattoi tyylitellä sunnuntaina Suomen mestaruuteen. Takaa FGCK:n Teemu Kaarela teki hienon nousun hopealle sijalta 6. 7k:n Eetu Mikkola taipui vasta kolmanneksi viimeisellä väylällä – heti seuraavan väylän birdien turvin Mikkola käytännössä varmisti itselleen SM-pronssia.

 

IMG_5874

MA1: Suomen mestari Riku Vink, TT (kesk). Hopeaa Teemu Kaarela, FGCK (oik). Pronssia Eetu Mikkola, 7k.

 

Naisten amatööriluokassa Soile Mutikainen (DGH) lähti finaalipäivään neljän heiton karkumatkalla ja piti päänsä kylmänä. Takaa-ajajat eivät tavoittaneet ja lauantaina luodut asetelmat pitivät loppuun saakka. JyLin Heidi Laine kilpaili hopealle ja JFG:n Tinja Vanhala pronssille.

 

IMG_1721

FA1: Suomen mestari Soile Mutikainen, DGH (kesk). Hopeaa Heidi Laine, JyLi (oik). Pronssia Tinja Vanhala, JFG.

 

MJ1-luokassa tapahtumia ja juonenkäänteitä riitti. Kolmen heiton erolla kärkipaikalta finaaliin lähtenyt Joonatan Häme (LFC) aloitti kierroksensa rankalla tuplabogilla eikä saanut peliään kunnolla kasaan. Toisena ollut Jasper Heino (7k) nousi tasoihin jo ensimmäisellä väylällä ja kiristi kärkipaikalle väylällä 7. Kierroksen puolessa välissä myös takaa-ajoryhmän Mikael Hakala (7k) ehti ilmoittautua mukaan mitalitaistoon, noustuaan Väinö Mäkelän kanssa jaetulle kolmannelle sijalle – vain heiton päähän Hämeestä. Kärkiryhmässä Kivijärven Antti Kotilaisen tahmea päätöskierros pudotti hänet mitalitaistelusta.

Radan jälkipuoliskolla alkoi yhden nuoren miehen näytös. Kotiradallaan kilpaileva Väinö Mäkelä nakutti viimeiselle 10 väylälle peräti seitsemän birdietä, joista kuusi perättäisiä. Huima loppu siivitti Mäkelän Suomen mestaruuteen. Heino onnistui kierroksen loppuun kasaamaan pelinsä hopean arvoisesti, Hämeelle tuloksena SM-pronssia.

 

IMG_5826

Mj1: Suomen mestari Väinö Mäkelä, PP (kesk). Hopeaa Jasper Heino, 7k (oik). Pronssia Joonatan Häme, LFC.

 

FJ1-luokan tytöt kilpailivat viikonvaihteessa tasaväkisesti. Kaksikko vuorotteli kärkipaikkaa ja lähti vielä finaalin jälkipuoliskolle tasatilanteessa. Anna-Sofia Haipus (ÄhtU) onnistui viimeisillä kymmenellä väylällä erinomaisesti ja voitti lopulta mestaruuden neljän heiton erolla hopeatyttö Tinja Väisäseen (PP).

 

IMG_5847

FJ1: Suomen mestari Anna-Sofia Haipus, ÄhtU (vas). Hopeaa Tinja Väisänen, PP.

 

 

MJ2-luokan poikien mestaruustaistosta ei jännitystä puuttunut. Oskari Vikström (JyLi) onnistui kuromaan kiinni Mikael Räsäsen (DIF) kahden heiton karkumatkan ja siirtymään heiton turvin kärkeen finaalikierroksen alkupuoliskolla. Räsänen tasoitti tilanteen väylällä 14, mutta Vikström onnistui väylän 16 birdiellä palauttamaan heiton etumatkansa.

Kun kinkkisellä väylällä 18 Vikströmin tuloskorttiin kirjattiin tuplabogi ja Räsänen saalisti parin, kääntyi asetelma päälaelleen ennen viimeistä kahta väylää. Kaksikko heitti ne tasatahtiin ja näin ollen 15-vuotiaiden poikien Suomen mestariksi kruunattiin Mikael Räsänen. Vikströmille jännitysnäytelmän päätteeksi hopeaa ja pronssille kilpaili hienon bogeyfree-kierroksensa turvin järjestävän seuran, PuskaPuttaajien, Eevert Salminen.

 

14344184_10210359429719940_3852023047994050406_n

MJ2: Suomen mestari Mikael Räsänen, DIF (kesk). Hopeaa Oskari Vikström, JyLi (vas). Pronssia Eevert Salminen, PP.

 

15-vuotiaiden tyttöjen FJ2-luokassa erot muodostuivat varsin selviksi. Sini Lindholm (LFC) voitti SM-kultaa, Anna-Kaisa Savinainen (DIF) hopeaa ja vasta 11-vuotias Sinna Talvensola (JyLi) heitti hienosti pronssille.

 

IMG_5838

FJ2: Suomen mestari Sini Lindholm, LFC (kesk). Hopeaa Anna-Kaisa Savinainen, DIF (oik). Pronssia Sinna Talvensola, JyLi.

 

12-vuotiaiden poikajunioreiden edesottamuksia oli erityisen hieno seurata. Peurungan väylillä nähtiin taidokkaita heittoja koko kvintetin toimesta ja tulevaisuudenlupaukset osoittivat nauttivansa kilpailusta. Näiden tyylikkäiden nuorten herrasmiesten otteita kannattaakin seurata silmä tarkkana tulevina vuosina. SM-kultaa Veikka Hakkarainen (JyLi), hopeaa Teemu Korhonen (LDG) ja pronssia Atte Raappana (LDG).

 

IMG_1613

MJ3-pojat lempikiekkojensa kanssa: Suomen mestari Veikka Hakkarainen, JyLi (kesk). Hopeaa Teemu Korhonen, LDG (toinen oikealta). Pronssia Atte Raappana, LDG (oik). 4. Rasmus Puikkonen, JyLi (vas). 5. Otso Paajanen, HK (toinen vasemmalta).

 

SFL onnittelee kaikkia SM-mitalisteja ja menestyjiä!