WADAn Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luetteloon ei lisätä vuoden 2025 alussa uusia kiellettyjä aineryhmiä, mutta muutokset koskevat joihinkin ryhmiin lisättyjä uusia esimerkkiaineita. Näistä ainoastaan piristeiden ryhmään lisätty midodriini on Suomessa markkinoilla lääkeaineena.
Astman hoidossa käytetyn inhaloitavan formoterolin sallittuun käyttöön on lisätty uusi rajoitus enimmäisannostukseen. Jatkossa tämän inhaloitavan β2-agonistin maksimiannostus 12 tunnin aikana on 36 mikrogrammaa. Aiemmin käytössä ollut 24 tunnin enimmäisannostus (54 mikrogrammaa) on edelleen voimassa.
SUEKin KAMU-palvelun lääkehaku apuna urheilijoille
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK päivittää oman KAMU-palvelunsa vuoden 2025 alussa vastaamaan voimassa olevaa Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luetteloa.
KAMUsta eli Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa -lääkehausta urheilijat voivat kätevästi tarkistaa, sisältääkö Suomessa myytävä lääkevalmiste kiellettyä lääkeainetta.
Urheilijan pitää tarkistaa aina käyttämiensä valmisteiden sallittavuus, koska hän on itse vastuussa siitä, mitä hänen elimistöstään löytyy mahdollisessa dopingtestissä. KAMU-lääkehaku kulkee kätevästi mukana, sillä se löytyy osoitteesta kamu.suek.fi ja on ladattavissa myös mobiilisovelluksena kolmella eri kielellä.
Puhtaasti paras -verkkokoulutus
Suomen frisbeegolfliitto suosittelee kaikille frisbeegolfin parissa toimiville henkilöille SUEKin Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen suorittamista.
Kaikilta liiton hallituksen toimihenkilöiltä ja hallituksen jäseniltä edellytetään Puhtaasti paras -verkkokoulutuksen suorittamista. Verkkokoulutus ja WADA:n ADEL-koulutus on pakollinen kaikille SFL:n valintaprosessin kautta arvokisohin valituille sekä maajoukkue- ja valmennusryhmätoimintaan osallistuville pelaajille sekä valmentajille.
Tutustu liiton antidopingohjelmaan täältä.