Tuloskooste 28/2023: Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestarit selvillä, suomalaispelaajille menestystä kansainvälisillä kentillä

Viikonvaihteessa 28/2023 Oulussa järjestettiin joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut. Avoimen luokan voittoon heitti Ähtärin Urheilijoiden joukkue. Sekasarjan ykkönen oli BSC Disc Golf Team. Suomalaismenestystä nähtiin myös kansainvälisillä radoilla PCS Openissa, Turku Openissa sekä mastersluokkien MM-kilpailuissa.

Ähtärin Urheilijat ja BSC Disc Golf Team joukkuefrisbeegolfin Suomen mestareiksi

Viikonvaihteessa 15.-16.7. Oulussa, Pikkarala Frisbeegolfissa miteltiin joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruuuksista. Avoimen luokan voittoon heitti Ähtärin Urheilijoiden joukkue (Heikki SaunanenTuomas AutioAapeli Hietakangas, Vili Viitanen.).

Avoimen luokan kärki. Kuva: SFL / OFS

Sekasarjan ykkönen oli BSC Disc Golf Team (Jarno PistokoskiHannele MäättäToni Prykäri, Jari Härö).

Sekasarjan kärki. Kuva: SFL / OFS

Lue koontitiedote SM-kisojen nettisivuilta.

Disc Golf Team Finlandin kesä jatkui menestyksekkäästi

Viikolla 28 Disc Golf Team Finlandin kausi jatkui Norjassa PCS Openin sekä Turussa Turku Openin merkeissä. Kummassakin kolmipäiväisessä kilpailussa pelattiin yksi kierros päivässä, väliaikalähdöillä. Kilpailuluokat olivat avoin (MPO) ja naisten avoin luokka (FPO).

PCS Openissa parhaaseen suomalaissijoitukseen heitti Eveliina Salonen, oltuaan naisten avoimen luokan kilpailussa hienosti kolmas. Turku Openissa avoimen luokan voiton vei Jesse Nieminen ennen Mikael Hämettä ja Lauri Hämäläistä. Naisten avoimessa luokassa ykkönen oli Rachel Turton (GBR) ennen Tinja Väisästä ja Silva Saarista.

Jesse Nieminen Turku Openissa. Kuva: European Pro Tour / Marika Salmi

Suomalaismenestystä saatiin myös mastersluokissa, kun ikäluokkien MM-kilpailut pelattiin 11.-15.7. Flagstaffissa, Yhdysvalloissa.

Ennen yksilö-MM-kilpailuiden alkamista ratkottiin maailmanmestaruudet pari- ja kenttälajitapahtumissa. Parifrisbeegolfissa maailmanmestaruuteen heitti suomalaispari Kimmo Rouhiainen & Mika Kollanus MA55-luokassa. MA50-luokassa MM-hopealle sijoittuivat Markku Kivelä Juha Lento. Myös kenttälajeissa saavutettiin suomalaismenestystä. Tapani Aulu sijoittui jaetulle MM-kultapaikalle Joe Roveren kanssa MP40-luokan skillshot-taitokilpailussa.

Yksilö-MM-kilpailuissa parhaaseen suomalaissijoitukseen ylsi Juha Lento, joka sijoittui MA50-amatööriluokassa jaetulle MM-pronssisijalle. MP50-pro-luokassa Jani Winterhalter oli neljäs.

Mastereiden MM, suomalaisten sijoituksia:

MP40: T41. Tapani Aulu, T54. Ville Viitanen, T98. Pasi Riihonen

MP50: 4. Jani Winterhalter, T15. Ari Penttala, 18. Jori Löytynoja, T30. Tommi Nyberg

FP50: 5. Kristiina Sylman

MP55: T8. Kari Vesala

MA40: T105. Tero Civill

MA50: T3. Juha Lento, T16. Markku Kivelä

MA55: T5. Mika Kollanus, 8. Kimmo Rouhiainen

Lue koontitiedote Disc Golf Team Finlandin nettisivuilta.