Anttila hopealle kauden ensimmäisessä Majorissa

Kauden 2023 ensimmäinen frisbeegolfin Major-turnaus Champions Cup pelattiin torstaista sunnuntaihin 20.-23.4. Applingissa, Georgiassa, Yhdysvalloissa.

Anttila upeasti hopealle kauden ensimmäisessä Major-turnauksessa

Suomalaisittain parhaasta suorituksesta vastasi Niklas Anttila, joka sijoittui avoimen luokan kilpailussa upeasti jaetulle toiselle sijalle. Kilpailun ykkönen oli ensimmäistä Major-voittoaan juhlinut Isaac Robinson tuloksella 224 heittoa (40 alle parin). Anttilan kanssa kakkossijan jakoi viime kesänä European Openin Nokialla voittanut Eagle McMahon. Anttilan ja McMahonin loppulukemat olivat 229 heittoa (-35).

Kilpailun voittanut Robinson johti kilpailua jo sen alkumetreiltä saakka. Päätöskierrokselle hän suuntasi seitsemän heiton johtomarginaalin turvin. Vaikka Robinson pelasikin viimeisenä kilpailupäivänä turnauksen heikoimman kierroksensa, ei muiden pelaajien loppukiri riittänyt saavuttamaan häntä. Myös Anttila oli mukana kärkikolmikossa heti avauskierrokselta alkaen. Anttila pelasi neljä kierrosta tasaisen vahvasti lukemiin 9, 10, 8 ja 8 heittoa alle parin.

Avoimessa luokassa nähtiin Anttilan lisäksi myös muita iloisia suomalaisonnistumisia. Väinö Mäkeläsijoittui hienosti jaetulle seitsemännelle sijalle tuloksella 28 alle parin. Joona Heinänen vastasi puolestaan päätöspäivän parhaasta kierrostuloksesta 12 alle parin ja nosti sijoitustaan lopputuloksissa 16 pykälää sijalle 13. Tuomas Hyytiäinen sijoittui sijalle 53.

Niklas Anttila. Arkistokuva: SFL / Petri Anttiroiko

Tattar voittoon naisten avoimessa luokassa, Blomroos 8:s

Naisten avoimessa luokassa voiton vei virolainen Kristin Tattar tuloksella 241 heittoa (-27). Tattarin voittomarginaali oli huimat 14 heittoa. Loput podiumsijat menivät Yhdysvaltoihin. Ohn Scoggins oli toinen, kun taas kolmatta sijaa jakoivat Kat Mertsch, Hailey King ja Catrina Allen.

Suomalaisista parhaiten, jaetulle kahdeksannelle sijalle, heitti Henna Blomroos. Heidi Laineen sijoitus oli jaettu 18:s, Eveliina Salosen jaettu 21:s, ja Silva Saarisen jaettu 32:s.

Kilpailukausi Yhdysvalloissa jatkuu jälleen tänä viikonloppuna. Ammattilaiskiertue Disc Golf Pro Tourin yhdeksäs osakilpailu Jonesboro Open pelataan 28.-30.4.