EM2018: Tutustu Suomen joukkueeseen (5/6)

Frisbeegolfin EM-kilpailut järjestetään Kroatian Sveti Martinissa 15.-18.8.2018. Suomea kilpailuissa edustaa yhteensä 26 pelaajaa kahdeksassa eri luokassa.

Kisojen lähestyessä on myös aika antaa joukkueen jäsenten kertoa tarkemmin EM-kisatavoitteistaan ja -valmisteluistaan sekä omasta frisbeegolftaustastaan. Tässä osassa vuorossa ovat Seppo Paju (MPO), Mikael Räsänen (MPO), Henna Blomroos (FPO) ja Markku Tohni (MP60).

EM-joukkueen yhteistyökumppani:


Seppo Paju (MPO)

 • PDGA: #36744
 • Rating (31.7.2018): 1027
 • Frisbeegolfseura 7k, Turku

Miten päädyit frisbeegolfin pariin?

”Löysin frisbeegolfin lehtimainoksen kautta. Kilpailemaan halusin lähteä heti alusta asti, mutta pari vuotta pelasin ennen kuin aloin kilpailemaan.”

Kuva: SFL / Timo Kulmala

Seppo Paju on kuulunut frisbeegolfin terävimpään kärkikaartiin jo useamman vuoden ajan. EM-kisoissa Paju on ehtinyt pelata jo junioriluokissa – vuonna 2010 saldona oli junioreiden MJ1-luokan Euroopan mestaruus. Avoimen luokan Euroopan mestaruuden hän voitti vuonna 2014 Genevessä.

Kroatian kisoihin Paju suuntaa lyhyen treenitauon jälkeen. 

”Tässä vaiheessa tauko on tuntunut parhaimmalta valmistautumiselta. Kisaviikolla treenataan tietysti kovaa. Odotan jännittävää kilpailua. Tavoitteeni on pelata heitto kerrallaan mahdollisimman korkealla tasolla.”


Mikael Räsänen (MPO)

 • PDGA: #73312
 • Rating (31.7.2018): 1004
 • Deep in the Forest, Kuopio

Miten päädyit frisbeegolfin pariin?

”Kahlasin kiekkoja lähilammesta 10-vuotiaana ja innostuin heittelemään löytämiäni kiekkoja. Ajan myötä lähdin sitten myös kilpailemaan.”

Kuva: SFL / Toni Laitila

Mikael Räsänen avasi kautensa upeasti EuroProTourin osakilpailun RE/MAX Openin voitolla Vierumäellä huhtikuussa. Kuukautta myöhemmin Ähtärissä Räsänen voitti Jesse Niemisen kanssa toisen perättäisen parifrisbeegolfin SM-kullan.

Kroatiassa vuorossa ovat Räsäsen uran ensimmäiset EM-kilpailut. Kilpailuihin valmistautumisen resepti on selkeä: hyvät valmistelutreenit, terveellinen syöminen sekä riittävä lepo. Pajun tapaan myös Räsänen odottaa avoimen luokan kilpailun olevan erittäin kovatasoinen ja jännittävä. 

”Odotan tasaista ja kovaa kisaa. Tavoitteenani on menestyä mahdollisemman hyvin.”


Henna Blomroos (FPO)

 • PDGA: #59227
 • Rating (31.7.2018): 944
 • Rauman Frisbee

Miten päädyit frisbeegolfin pariin?

”Luokkakaverini hommasi itselleen kiekkoja, ja päätin ostaa itsekin sitten pari lättyä ja lähteä mukaan heittelemään. Ensin muutama vuosi meni vähän miten meni, mutta jotenkin lajiin jäi koukkuun ja tässä sitä nyt ollaan.”

Kuva: DGH / SFL

Henna Blomroos on naisten luokan tuore Suomen mestari. Ensimmäisen SM-kultansa raumalainen nappasi vasta 14-vuotiaana vuonna 2014. Blomroos oli mukana myös Oulussa vuonna 2016 järjestetyissä EM-kotikisoissa – silloin sijoitus oli hienosti viides. 

Kroatian kisoista Blomroos tavoittelee ennen kaikkea ehjää kisaa. 

”Tavoitteenani olisi saada pelattua ehjä kilpailu. Eli hyvä ja ehjä kisa, jossa ei tulisi mitään isoja romahduksia. Silloin olisin tosi tyytyväinen.”


Markku Tohni (MP60)

 • PDGA: #8567
 • Rating (31.7.2018): 882
 • Nokian frisbeeseura

Miten päädyit frisbeegolfin pariin?

”Omat pojat saivat mukaan lajin pariin. Heidän mukana lähdin pelaamaan myös kilpailuihin.”

Kuva: SFL / Anette Bergström

Markku Tohni osallistuu Kroatiassa viidensiin EM-kilpailuihinsa. Vuosina 2012 ja 2014 kotiintuomisina ovat olleet MPS-luokan (Avoin 60) Euroopan mestaruudet. 

”Nämä on viidennet EM-kisani. Tavoite on aina ollut ja on myös tällä kertaa pelata kauden parasta peliä.”

Tohni kertoo valmistautuneensa EM-kilpailuihin kilpailemalla ahkerasti. Kisat kotimaan radoilla ovatkin sujuneet hyvin, tuloksena muun muassa voitot kahdesta pro-tourin osakilpailusta.


EM-kisojen viralliset sivut.

EM-kisojen Facebook-sivu.