Suomisport-migraatio 1.12.2021 – Seurakäyttäjä, lue ohjeet tästä

SFL ja jäsenseurat siirtyvät uuteen seurapalveluversioon 1.12.2021. Lue tästä ohjeet.

Suomen frisbeegolfliitto ja SFL:n jäsenseurat siirtyvät Suomisportin uuteen versioon kaudelle 2022. Uudessa versiossa Suomisportin seurapalvelu ja liittopalvelu erottuvat kokonaan toisistaan ja seurojen jäsenyyksien käsittely muuttuu noudattamaan yhdistyslakia. Yli 50 lajiliittoa on jo siirtynyt uuteen järjestelmään tänä vuonna.

Siirto on suunniteltu tapahtuvaksi 1.12. Tämän jälkeen seurat voivat luoda jäsenyysluokat ja jäsenmaksut uudelle kaudelle. Samalla alkaa myös liiton lisenssimyynti ja vakuutusmyynti.

Ulkoisesti seurapalvelu ei juuri muutu, mutta teknisesti muutokset ovat merkittäviä. Käytännössä seurojen jäsenyystiedot nollataan ja kaikkien jäsenten tulee itse liittyä seuraan uudestaan yhdistyslain mukaisesti. Siirtymässä siis poistetaan kaikki olemassa olevat jäsenet ja heidän tietonsa seuran Suomisportista. Jäsenien tiedot voi pyytää migraation jälkeen Suomisportin tuesta, mutta seura itse ei sitä saa enää.

Kannattaa siis ottaa excel-taulukko jäsenistään ja heidän yhteystiedoistaan, mikäli haluatte lähettää henkilökohtaisen kutsun olemassa oleville jäsenille liittyä seuraan kaudelle 2022. Pakko tätä ei ole tehdä, vaan kaikki voivat liittyä myös yleisellä linkillä. Jos seuralla on liittymismaksu uusille jäsenille, jäsenluettelon lataaminen on erityisen tärkeää, jotta tietää, keiden ei tarvitse maksaa liittymismaksua. Jäsentaulukon saa Jäsenyydet-sivulta pistevalikosta kohdasta Luo Excel jäsenistä. Muistattehan käsitellä henkilötietoja turvallisesti ja poistaa tiedot kun niitä ei enää tarvita.

Seurapalvelun merkittävimmät muutokset

  1. liikkujan tulee itse liittyä seuraan Suomisportissa (yhdistyslain pykälä 12) ja
  2. seuran tulee hyväksyä (tai hylätä) hakemus (pykälä 13).
  3. jäsenmaksu ≠ seuran jäsenyys, eli hyväksymisen jälkeen jäsenyys on kunnes jäsen erotetaan tai itse eroaa. Jäsenmaksun maksamatta jättäminen voi olla erottamisen syy, mikäli niin on seuran säännöissä määrätty. Eli edellisen vuoden jäsenet ovat jäseniä myös seuraavana vuonna, ellei heitä erikseen eroteta tai he eivät itse eroa, riippumatta siitä onko uuden kauden jäsenmaksua vielä maksettu.
  4. SFL:n rekisteriin tulevat pelkästään lisenssijäsenten henkilötiedot. Eli seurajäsenten tietoja ei välity SFL:lle Suomisportissa. Siksi myöskään jäsenmaksuista ei suoraan välitetä liiton osuutta liitolle, vaan ne laskutetaan seuralta erikseen jäsenmäärän mukaan kauden lopussa.

Huomioitavaa.

Suomisportin käyttöön suositellaan Suomisport-sovellusta. Myös verkkosivua www.suomisport.fi voi käyttää.

Google Play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.suomisport&hl=fi
App Store:
https://apps.apple.com/tt/app/suomisport/id1485717830

  • Ensimmäisenä vuonna kaikkien jäsenten tulee liittyä seuraan ”uusina jäseninä”. Seuraavalla kaudella he ovat seuran jäseniä ja heille lähtee jäsenmaksu automaattisesti heti kun se kyseiselle luokalle luodaan uudelle kaudelle. Ja jäsenet pysyvät jäseninä kunnes he eroavat tai heidät erotetaan riippumatta jäsenmaksun suorittamisesta.
  • Kaikista jäsenistä maksetaan liiton osuus kuten ennenkin, joten seuran tulee nyt aktiivisesti varmistaa että seuran säännöissä on määritelty voidaanko jäsenmaksun maksamatta jättämisestä erotta. Olympiakomitean mallisääntöjen mukaan erottaa voidaan jos jäsen ei ole maksanut jäsenmaksuaan 6 kk kuluessa eräpäivästä.
  • Jäsenmaksusta voi laittaa muistutuksen liikkujalle Suomisportin sisäisenä viestinä, mutta muistutus ei toimi laskuna, eikä Suomisportista voi lähettää muistutusta sähköpostilla. Viestit näkyvät kun pelaaja kirjautuu Suomisport-tililleen tai push notificationina, mikäli liikkuja käyttää Suomisport-appia. Jotta seuran ei tarvitsisi maksaa ei-aktiivisista jäsenistä, jotka eivät ole maksaneet jäsenmaksuaan, täytyy jäsenluettelo pitää ajan tasalla seuran omien sääntöjen mukaisesti.
  • Liiton lisenssi- ja vakuutuskausi ei rajoita enää seuran jäsenmyyntikautta, eli jäsenyyksiä myydään seuran omien sääntöjen mukaisesti ja jäsenmaksukaudet sekä eräpäivät ovat myös seuran omien sääntöjen mukaan päätettävissä.
  • Seura voi halutessaan maksaa jäsenyyksiä ja lisenssejä liikkujille.

Lisätietoja

Migraation jälkeen tukea saa toiminnanjohtajalta ja järjestösihteeriltä ja olemme jo sopineet alustavasti webinaarista Suomisportin kanssa.

Suomisport tarjoaa jäsenhallintaan Hallinnon työkalujen esittely -webinaarin 23.11.2021 klo 14-15: https://www.suomisport.fi/events/744fe9b7-5ef9-4ac4-954b-3e211bce7986

SFL:n verkkosivuilla täydet ohjeet jäsenluokkien ja jäsenmaksujen luomisesta seurakäyttäjälle ja liittymisestä sekä jäsenmaksun maksamisesta liikkujille. Suosittelemme seurakäyttäjiä lukemaan nämä ohjeet huolella. Aiheesta on aktiivista keskustelua seurakäyttäjien kesken Facebookissa Suomen frisbeegolfliiton seura-aktiivit -ryhmässä.

https://frisbeegolfliitto.fi/suomisport/
https://frisbeegolfliitto.fi/lisenssi-ja-vakuutus/
https://frisbeegolfliitto.fi/suomisportin-usein-kysytyt-kysymykset-vastauksia-seuroille/
https://frisbeegolfliitto.fi/suomisportukk-pelaajat/

Jäsenhallinta – jäsenluettelon muodostuminen:

Jäsenhallinta – Jäsenmaksujen luominen ja maksutilanteen seuranta: