Frisbeegolfin Sm-kisojen päivitykset kaudelle 2024

Muutoksia mm. kiintiöihin, kilpailuluokkiin, osallistumismaksuihin.

SFL:n SM-kilpailujen määrittelyt on päivitetty kilpailijoilta ja järjestäjiltä kerätyn palautteen perusteella. Muutoksia tulee esimerkiksi ratalayouteihin, kilpailumuotoihin, kilpailuluokkiin sekä osallistumismaksuihin.

Jokaisesta SM-kilpailusta lähetettiin viimevuotiseen tapaan palautekysely osallistujille ja järjestäjille. Palautteita jätettiin yhteensä satoja ja niistä saatiin hyvä kuva siitä, miten eri SM-kilpailujen toivotaan kehittyvän. Useissa kilpailuissa esimerkiksi osallistumismaksua on nostettu tämän päivän vaatimustasolle, mikä mahdollistaa lisäarvon tuottamisen paremmin.

Tässä käydään läpi merkittävimmät muutokset. Näiden lisäksi kilpailunjärjestäjien suuntaan on jonkin verran tarkennuksia ja parannuksia. Kaikki päivitykset löytyvät frisbeegolfin SM-kisojen toimintakäsikirjasta.

Vuosien 2024-2026 SM-kisahaku on parhaillaan käynnissä ja päättyy 20.10.2023.

Frisbeegolfin SM

Osallistumismaksu nostetaan kilpailun arvon mukaiselle tasolle 150 euroon. Tämä nostaa myös palkintopotin A-tierien tasolle ja mahdollistaa järjestävälle taholle lisää panostuksia.

Erillinen FPO-layout edellytetään. Pelaajien palaute on viimeisen parin vuoden aikana kääntynyt lähes täydellisesti, ja nyt omaa layoutia odotetaan kaikissa naisten kilpailuissa. Siksi se tulee nyt pakolliseksi SM-kisoihin, myös muihin kuin avoimien luokkien SM-kisoihin.

Naisten kiintiö nostetaan 44 pelaajaan. Tällä tuetaan naisten luokan jatkuvaa kasvua.

Avoimien luokkien SM-kisoihin palautetaan cut viimeiselle päivälle. Tässäkin palaute on kääntynyt viimeisten parin vuoden aikana sille kannalle, että cutia toivotaan.

Frisbeegolfin SM 2024 järjestetään Sipoossa.

Frisbeegolfin SM – masterit

Uudet kilpailuluokat. Kilpailuun otetaan mukaan FP55- ja MP55-luokat sekä MP65-luokka. Näiden luokkien kilpailijamäärät ovat nousseet sille tasolle, että lisääminen on ajankohtainen.

Uusien luokkien lisäksi painetta on ollut lisätä paikkoja myös muissa luokissa, joten kilpailu laajennetaan 2 lohkon kilpailuksi 2 radalle. Kilpailuluokkien kiintiöt tulevat kilpapelaajien määristä kyseisissä luokissa. Minimiksi on asetettu kaksi neljän hengen ryhmää. Kiintiöihin on lisäksi jätetty vielä kasvun varaa tuleville vuosille.

Uudet luokkakoot:
Rata A
MP40 72
MP50 40

Rata B
FP40 16
FP50 8
FP55 8
FP60 8
MP55 24
MP60 12
MP65 8
MP70 8

Osallistumismaksu nostetaan A-tierin vaatimalle tasolle 80 euroon.

Frisbeegolfin SM 2024 – masterit  järjestetään Siilinjärvellä.

Frisbeegolfin SM – juniorit

Kilpailu muutetaan kolmipäiväiseksi ja nostetaan B-tier-tasolle.

Osallistumismaksu nostetaan B-tier-tasolle 40 euroon.

Frisbeegolfin SM 2024 – juniorit järjestetään Kempeleessä.

Frisbeegolfin SM – amatöörit

Osallistumismaksu nostetaan 40 euroon.

Frisbeegolfin SM 2024 – amatöörit on haettavissa.