Kotimainen frisbeegolfin kilpailukausi täynnä tapahtumia ympäri Suomen

Kotimainen frisbeegolfin kilpailukausi käynnistyy toden teolla toukokuussa, jolloin järjestetään kauden ensimmäiset SM-kilpailut, SM-karsintakilpailut sekä kotimaisen kärkikiertueen osakilpailu. Yhteensä kauden mittaan järjestetään muun muassa seitsemät eri SM-kilpailut, seitsemäntoista SM-karsintakilpailua sekä viisi kärkikiertueen osakilpailua.  

Seitsemän SM-kilpailua ympäri Suomen

Frisbeegolfissa järjestetään yhteensä seitsemät eri SM-kilpailut, joista neljässä on panoksena henkilökohtaiset mestaruudet ja kolmessa pari- tai joukkuekilpailun mestaruudet. Kauden päätapahtuma, avoimien luokkien SM-kilpailut, järjestetään 3.-6.8. Lahdessa Mukkulan frisbeegolfradalla osana Lahden SM-viikkoa. SM-mittelöiden osalta kauden avaus suoritetaan kuitenkin jo toukokuussa, 18.-21.5. Valkeakoskella mastereiden SM-kilpailuiden merkeissä. Lisätietoja SM-sivustolta.

 • 18.-21.5. Frisbeegolfin SM – masterit, Valkeakoski, Korkeakangas
 • 3.-4.6. Sekaparifrisbeegolfin SM, Keuruu, Keurusselkä
 • 15.-16.7. Joukkuefrisbeegolfin SM, Oulu, Pikkarala
 • 3.-6.8. Frisbeegolfin SM (avoin luokka, naisten avoin luokka), Lahti, Mukkula
 • 12.-13.8. Frisbeegolfin SM – juniorit, Heinola, Kippis
 • 1.-3.9. Frisbeegolfin SM – amatöörit, Espoo, Äijänpelto
 • 23.-24.9. Parifrisbeegolfin SM, Joensuu, Lykynlampi & Kontioranta

Kotimainen kärkikiertue kiertää viidellä paikkakunnalla

Frisbeegolfin kotimaisella kärkikiertueella Prodigy Disc Pro Tourilla järjestetään kauden aikana viisi eri osakilpailua. Yksittäisten osakilpailuvoittojen lisäksi kotimaan huippupelaajien jahdattavana ovat himoitut kokonaiskiertueen kärkipaikat.

 • 26.-28.5. Helsinki, Talin frisbeegolfpuisto
 • 16.-18.6. Oulu, Pikkarala
 • 25.-27.8. Kuopio, Puijo
 • 8.-10.9. Heinola, Kippasuo
 • 15.-17.9. Tampere, Tampereen frisbeegolfkeskus

Kärkikiertueella kilpaillaan avoimessa (MPO) ja naisten avoimessa luokassa (FPO). Lisätietoja.

Amatöörien SM-karsinnat 

Kesän 2023 mittaan järjestetään myös seitsemän Amatöörien SM-karsinnat Powered by Prodigy Disc -osakilpailua. Kussakin SM-karsintakilpailussa on jaossa paikkoja amatöörien omiin SM-kilpailuihin.  Lisätietoja

 • 29.-30.4. Simpele, Rautjärvi
 • 13.-14.5. Luolavuori, Turku
 • 27.-28.5. Keinukallio, Kerava
 • 17.-18.6. Särkkäinportti, Kalajoki
 • 29.-30.7. Ahonkylä, Ilmajoki
 • 5.-6.8. Tarinalaakso, Siilinjärvi
 • 19.-20.8. Lastujärvi, Janakkala

Junioreiden SM-karsinnat

Junioreiden SM-karsinnoissa pelataan 10 osakilpailua kaudella 2023. Kuten edelliselläkin kaudella kilpailut ovat 1–2-päiväisiä. SM-karsinnat kilpaillaan neljässä eri luokassa: FJ18, MJ18, FJ15 ja MJ15-luokassa. Kiertueella ei kilpailla yhteispisteistä, vaan kilpailut ovat erillisiä kilpailuja. Junioriluokkien oma kilpailukiertue järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Lisätietoja.

 • 13.5. Kankaanpää, Viidentienristeys
 • 20.-21.5. Karkkila, Karkkilan frisbeegolfrata
 •  27.5. Ähtäri, Mustikkavuori
 •  3.-4.6. Hämeenlinna, Viisari
 • 10.-11.6. Oulu. Hiironen DGP
 • 18.6. Jyväskylä, Keljonkankaan frisbeegolfrata
 • 1.-2.7. Lappeenranta & Imatra. Myllymäen frisbeegolfrata & Mellonmäen frisbeegolfrata
 • 8.-9.7. Äänekoski, Liikuntapuiston frisbeegolfrata
 • 22.-23.7. Rovaniemi. Saaritupien Frisbeegolfpuisto
 • 25.7. Lahti, Mukkula

SFL Masterstour

Masters-luokkien oma kilpailukiertue kilpailtiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Tänä vuonna SFL Masterstour koostuu kuudesta kaksipäiväisestä osakilpailusta. Mukana on 12 ikäluokkaa. Kiertueella kilpaillaan osakilpailu- ja kiertuemestaruuksista. Lisätietoja.

6.-7.5. Vihti, Kaatis
17.-18.6. Tammisaari, Västerby
29.-30.7. Riihimäki, Riutta
5.-6.8. Kuopio, Puijo
2.-3.9. Oulu, Virpiniemi
9.-10.9. Tampere, Sentteri

Muita merkittäviä frisbeegolfkilpailuja kesäkaudella 2023

Vuonna 2023 frisbeegolfin EM-kisat järjestetään jaettuina kisoina siten, että FPO, MPO, FJ18 ja MJ18 pelaavat Virossa Tallinnassa 14.-20.8. ja masterit viikkoa myöhemmin 21.-27.8. Unkarissa Szarvasissa. EM-kisoihin lähtevät suomalaiset pelaajat löytyvät täältä: Suomen valinnat frisbeegolfin EM-kilpailuihin 2023 – Suomen frisbeegolfliittoLisätietoja.

Kotimainen frisbeegolfkesä on täynnä myös lukuisia muita mielenkiintoisia kilpailutapahtumia.

 • Euroopan suurin frisbeegolfkilpailutapahtuma Tyyni 23.6.-9.7. Sipoossa. Tyyni X 6.-8.7. Lisätietoja
 • European Pro Tour rantautuu tänä vuonna Suomeen Nokialle, Sipooseen ja Turkuun. Nokia Open 9.-11.6., Tyyni Open 30.6.-2.7., Turku Open 13.-15.7. Lisätietoja.
 • Vuoden ainoa Euroopassa järjestettävä Major-tason frisbeegolfkilpailu European Open 20.-23.7. Nokialla. Kilpailijat n. 15 eri maasta tavoittelevat European Open-mestarin titteleitä avoimessa ja naisten luokassa. Lisätietoja.
 • PDGA Euro Tour rantautuu tänä vuonna Suomeen kolmelle paikkakunnalle. Edellä mainitun European Openin lisäksi kiertueen osakilpailuihin Suomessa lukeutuu Åland Open 24.-29.7. sekä Sieravuori Challenge Eurassa 25.-27.8. Lisätietoja.