Joukkuefrisbeegolfin MM-kisat 17.-20.8.

Suomen 10-henkinen Disc Golf Team Finland -joukkue saapui Kroatian Varaždiniin sunnuntaina. Kuumuus ja roughit haastavat pelaajia kilparadoilla.

Suomen joukkuefrisbeegolfin MM-joukkueen kilpailutaival alkaa tämän viikon keskiviikkona helteisessä Varaždinin kaupungissa Kroatiassa. Suomen maajoukkueessa pelaavat Heikki Saunanen, Tapani Aulu, Sami Mäkipörhölä, Samuel Stenman, Daniel Davidsson, Tero Jaatinen, Kirsi Kaikkonen, Justine Bitka, Kristian Kuoksa ja Emilia Kallio

Kilpailuun on rekisteröitynyt 25 joukkuetta. Joukkue matkusti Kroatian pääkaupungin Zagrebin pohjoispuolella sijaitsevaan Varaždiniin sunnuntaina. Maanantaina ja tiistaina joukkue keskittyy radoilla harjoitteluun, mutta ensikosketukset rataan saatiin jo sunnuntai-iltana, siitä huolimatta että välilasku Müncheniin venyi yli viisituntiseksi. 

– Kirjauduimme pikaisesti hotelliin ja haimme kaupasta hieman evästä ennen kuin pääsimme testaamaan parin kilometrin päässä hotellilta sijaitsevia ratoja. Ehdimme pelata radan A1 kaikki 9 väylää, ja lähes puolet A2-radasta, kertaa joukkueen kapteeni Tapani Aulu.

Roughit haastavat pelaajia

MM-kilpailut järjestetään kahdella 18-väyläisellä radalla, jotka on perustettu nimenomaan tätä kilpailua varten. Radat sijaitsevat samalla alueella, metsän ja jokimaiseman keskellä. Molemmat radat koostuvat kahdesta 9-väyläisestä kierroksesta. 

A-radan väylät miellyttivät suomalaisjoukkueen pelaajia:

– Molemmilla radoilla on paljon hyviä väyliä. Suurimmalla osalla väylistä pelataan matalilla heitoilla, ja väylillä on runsaasti pahoja rougheja, toteaa Aulu, viitaten väylien reunustamiin tiheäkasvuisiin pusikoihin.

Kisassa pelataan niin sanottua reikäpeliä, mitä joukkueessa pelaava Tero Jaatinen pitää hyvänä ratkaisuna, ottaen huomioon roughien tuomat haasteet:

– Reikäpeli sinänsä armahtaa, eli jos jollakin väylällä hutiloidaan niin hävitään kuitenkin vain yksi piste. 

Suomen joukkue harjoittelee kilparadoilla maanantain ja tiistain. Keskiviikkona päästään tositoimiin. Kuva: SFL.

 

Suomen joukkue yksi ennakkosuosikeista

Suomen MM-joukkueelta on lupa odottaa menestystä, ja jopa voittoa tämänvuotisista kisoista. Suomi komeilee tällä hetkellä WFDF:n (World Flying Disc Federation) virallisella, maailmanlaajuisella, rating-listalla ensimmäisellä sijalla parhaana joukkuefrisbeegolfin maana. Maailmanlaajuinen rating lasketaan yhdistämällä avointen luokkien, junioreiden ja MP40-luokan parhaiden rating-pelaajien pisteet sekä joukkuefrisbeegolfin kilpailuista (WFDF:n kilpailut, maanosakohtaiset kilpailut ja alueelliset kilpailut) saadut pisteet.

Rating päivitetään kahdesti vuodessa, maaliskuussa ja syyskuussa. Seuraavat maat rating-listalla ovat Kanada, Viro, Yhdysvallat ja Saksa, ja täten viisi parhaan ratingin omaavaa maata ovat mukana tämänvuotisissa MM-kisoissa.

Tero Jaatisen mukaan Suomen joukkue lähtee kisaamaan hyvillä fiiliksillä, kuumuudesta huolimatta:

– Kuumahan täällä on kun mikä, sehän vaikuttaa peliin kaikilla aika paljon. Radoilla on niin tiheää pusikkoa, että siellä ei pääse edes kävelemään, joten sieltä kun pysyy poissa niin hyvä tulee. Radat vaikuttavat muutoin melko simppeleiltä. 

Joukkuefrisbeegolfin MM-kisoja (WTDGC) on järjestetty vuodesta 2016 lähtien. Suomen joukkue osallistui kisoihin ensimmäistä kertaa seuraavana vuonna, ja toi kotiin tuomisinaan hopeamitalin. Kolmansissa WTDGC-kisoissa Virossa vuonna 2019 Suomi saavutti kultaa voitettuaan finaalissa Saksan. 

Disc Golf Team Finlandin kilpailumatkaa voi seurata joukkueen omilla Facebook-sivuilla: www.facebook.com/discgolfteamfinland

Suomen joukkueen pelaajien esittelyt voit lukea aiemmasta SFL:n uutisesta: Suomen frisbeegolfjoukkue Kroatian ensi viikon MM-kisoihin – Suomen frisbeegolfliitto

Ratojen layoutiin voit tutustua täällä: Courses – WTDGC 2022

 

Muokattu 16.8.: Ukraina osallistuu kisoihin ja täten kilpailuun on rekisteröitynyt 25 joukkuetta.