Suomen frisbeegolfjoukkue Kroatian ensi viikon MM-kisoihin

Suomen frisbeegolfin MM-joukkue pelaa 10 hengen voimin Kroatian Varaždinissa 17.-21.8. järjestettävissä kilpailuissa.

Kisan nimi englanniksi, tausta sininen.

Joukkuefrisbeegolfin MM-kisat järjestetään tänä vuonna Kroatiassa. https://www.wtdgc.sport/

 

Joukkuefrisbeegolfin MM-kisat käynnistyvät ensi viikolla Kroatian Varaždinissa. Kilpailut järjestetään 17.-21. elokuuta Kroatian pääkaupungista Zagrebista noin 80 kilometriä pohjoiseen sijaitsevassa kaupungissa.

Kisoihin on ilmoittautunut yhteensä 25 joukkuetta. Suomen lisäksi kisoissa on edustettuna muun muassa Kanada, Viro ja Saksa, joita voidaan pitää Suomen ohella kilpailun ennakkosuosikkeina. Suurin osa joukkueista tulee Euroopasta, mutta mukana on perinteisten pohjoisamerikkalaisten joukkueiden rinnalla myös Kolumbian ja Australian joukkueet.

Suomen MM-joukkue

Suomen MM-joukkue lentää sunnuntaina Kroatian Zagrebiin. Joukkue koostuu seitsemästä miespelaajasta ja kolmesta naispelaajasta:

Heikki Saunanen, Tapani Aulu, Sami Mäkipörhölä, Samuel Stenman, Daniel Davidsson, Tero Jaatinen, Kirsi Kaikkonen, Justine Bitka, Kristian Kuoksa ja Emilia Kallio

Joukkuefrisbeegolfin SM-kisoissa tänä vuonna menestyneistä pelaajista Kroatiaan lähtee Daniel Davidsson, joka oli mukana Tampereen frisbeeseuran avointen luokan kultaa voittaneessa joukkueessa. Heikki Saunanen oli puolestaan mukana sekaluokan hopeaa voittaneessa Ähtärin Urheilijoiden joukkueessa. Tero Jaatinen kuului samoissa kisoissa pronssia saavuttaneeseen Joen Liitokiekon joukkueeseen.

Sami Mäkipörhölä (Jätkän Kiekko) ja Heikki Saunanen heittivät Mastereiden SM-kisoissa MP40-luokassa kultaa ja hopeaa (jaettu hopea Mika Laikon kanssa). Tapani Aulu (Tomoottajat) sijoittui samaisessa luokassa kuudenneksi. Aulu toimii MM-kisajoukkueen kapteenina. Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat) ylsi puolestaan FP50-luokassa hopealle. Justine Bitka (Mikkelin frisbeegolf) heitti vastikään pelatuissa frisbeegolfin SM-kisoissa naisten avoimessa luokassa yhdeksänneksi. Pro Tourilla Bitka on sijoittunut tänä vuonna kahdesti kahdeksanneksi. Samuel Stenman (Liitokiekkoseura Mustavaris) heitti European Openissa Nokialla tänä kesänä sijalle 37 ja frisbeegolfin SM-kisoissa samoin sijalle 37.

Juniori-ikäinen Emilia Kallio (Siikaisten Sisu) on hankkinut tänä kesänä menestystä frisbeen pituusheiton SM-kisoista heittämällä hopeaa sekä Prodigy Disc Pro Tourilla sijoittumalla Helsingin kilpailussa jaetulle neljännelle sijalle ja Oulussa kuudennelle sijalle. Kristian Kuoksa (Oulun Frisbeeseura) otti ensimmäisen Pro Tourin voiton Helsingin osakilpailussa ja sijoittui Heinolan kilpailussa seitsemänneksi. 

Lue lisää MM-kilpailusta: Home – WTDGC 2022

Suomen ja muiden maiden joukkueet löydät täältä: WFDF 2022 World Team Disc Golf Championship | Professional Disc Golf Association (pdga.com)