Frisbeegolfin EM-kilpailut 2020 pelataan Tsekissä

Joka toinen vuosi järjestettävät frisbeegolfin EM-kilpailut pelataan ensi vuonna Tsekissä. European Disc Golf Federation (EDGF) tiedotti asiasta maanantaina. 

Kilpailupaikkana Tsekissä toimii Konopiště, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä maan pääkaupungista Prahasta. Vuonna 2018 paikkakunnalla järjestettiin vuoden ainut Euroopassa pelattu frisbeegolfin Major-tapahtuma. Professional Disc Golf Associationin (PDGA) Disc Golf World Tour on kiertänyt paikkakunnalla kahdesti, vuosina 2016 ja 2017. 

Hakuvaiheessa kilpailunjärjestäjillä oli mahdollisuus hakea järjestettäväkseen pelkkiä EM-kilpailuja, pelkkiä masteriluokkien EM-kilpailuja tai EM-kilpailuiden yhdistelmäisännyyttä. Tsekin EM-kilpailuissa kyse on yhdistetystä EM-kilpailukonseptista. EM-kilpailuissa pelataan avoimessa luokassa (MPO), naisten avoimessa luokassa (FPO) sekä 18-vuotiaiden poikien (MJ18) ja tyttöjen (FJ18) luokissa, mastereiden EM-kilpailuissa puolestaan 40-vuotiaissa miehissä (MP40) ja naisissa (FP40), 50-vuotiaissa miehissä (MP50) ja naisissa (FP50) sekä 60-vuotiaiden (MP60) ja 65-vuotiaiden (MP65) luokissa. 

Kuva: Ville Kotamäki

Odotuksissa historian suurimmat EM-kilpailut

Euroopan mestaruuksien kohtalot ratkotaan 14.-23.8.2020. Vuoden 2020 EM-kilpailut tulevat olemaan toistaiseksi historian suurimmat, sillä kilpailuihin odotetaan yhteensä 300 osallistujaa. Pelaajakiintiöt sekä tarkemmat tiedot pelaajien nimeämisestä kilpailuihin julkaistaan myöhemmin. Suomen frisbeegolfliiton hallitus vahvisti omat kriteerinsä pelaajavalintoihin tammikuussa 2019.

Edellisissä, Kroatiassa elokuussa 2018 järjestetyissä EM-kilpailuissa Suomi oli Euroopan paras frisbeegolfmaa. Suomen edustajat voittivat yhteensä 10 mitalia. Kustakin kilpailuluokasta kotiintuomisina oli vähintään yksi mitali.

Lisätietoja: European Disc Golf Federationin tiedote