MM-kilpailut etenevät suomalaisittain mainiosti

 

Yhdysvaltain Emporiassa järjestettävissä MM-kilpailuissa on saatu päätökseen kolmas kilpailupäivä.

 

proworlds16-full

 

Kahden ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen avoin luokka siirtyi tuuliselle ja pidempien väylien Emporia Country Clubille.

Janne Hirsimäen kierros alkoi vaikeasti, kun ensimmäiseltä ja kolmannelta väylältä tuloskorttiin kirjattiin bogit. Ainut suomalaisedustajamme sai korjattua pelinsä ja nousi parhaimmillaan tilanteeseen 4 heittoa alle parin. Viimeisen väylän harmillinen tuplabogi kuitenkin painoi kierroksen lopputulokseksi 2 heittoa alle radan ihannetuloksen.

Kilpailun kokonaistuloksissa Hirsimäki nousi pari pari pykälää jaetulle 20 sijalle ja jatkaa hyvistä asetelmista perjantaiselle Emporian Country Clubin kierrokselle sekä kohti lauantaina Jones Eastilla pelattavaa semifinaalia.

 

Emporiassa tarkenee

 

Hirsimäki niputtaa kilpailupäiväänsä: ”Kolmas ja toistaiseksi lämpimin kierros on nyt takana Emporia Country Clubilla.

Lämpötila kipusi tänään 36 asteeseen kierroksen aikana, mutta kova tuuli tylsytti pätsiltä terävimmän kärjen. Tuulesta huolimatta oli syytä pysyä varjossa aina kun siihen oli mahdollisuus. Tuulisella kelillä, pilvettömältä taivaalta porottava aurinko on petollinen, vaikka pinnassa olisikin aurinkotahnaa.

Eric McCaben ystävä tarjoitui yllättäen caddykseni, joten matkan taittaminen oli perin leppoisaa tänään tuossa viilentävässä tuulessa.

 

3. kierros keveni caddien avulla

Hirsimäen 3. kierros keveni caddien avulla

 

Kokonaisuus kunnossa, tuulen kanssa taiteiltava

 

Kierros alkoi tänään hieman takkuisesti ja tein muutamia pikkuvirheitä siellä täällä. Paria tuulen väärin lukua lukuunottamatta peli tuntui kuitenkin alusta asti luottavaiselta ja tuntuma putteriinkin oli jälleen palannut. Jätin Sportsackin tänään pois kokonaan ja annoin käden olla sellainen, mitä se oli – pyyhin vain hiet pois aina ennen heittoa pyyhkeellä.

Putti peli toimikin melko hyvin niin kuin draivitkin. Tuuli teki pari kertaa tepposet samalla kun vakain luotto-Defenderini olikin alkanut niiata tuulelle. Sen lentorataan meni tovi totutella kunnes lopulta yhteinen sävel löytyi.

 

Väylän 16 timanttinen avausheitto

 

Kierroksen kohokohta lienee väylän 16. selättäminen ensi yrittämällä navakkaan vastatuuleen. Väylä on 365 ft (111m) pitkä ihan aito saariväylä.

Olin harjoituksissa testannut saareen heittoa kaksi kertaa, molemmilla kerroilla upottaen Felonini saarta ympäröivään lampeen. Vastatuulen viuhuessa järkeilin tyynellä kelillä ja norminykäisyllä Felonin lentävän noin 100 metriä, joten tuohon tuuleen heitto jäisi auttamatta lyhyeksi. Joten nopeampi Enforcer käteen ja heitto korin viereen. Kakkonen siltä väylältä maistui makoisalta.

Lopputulos -2 on hieman yli oman ratingin (alusvasti 1010), joten ”sinne päin” lienee osuva arvio kierroksesta. Paljon jäi vielä parannettavaa, joten luottavaisena jälleen huomenna liikkeelle.

Kiitos jälleen kannustavista viesteistänne sieltä Koti-Suomesta. Kierroksella aina välillä muistaa, että siellä joku seuraa allekirjoittaneen edesottamuksia. Aina yhtä lämmittävä ajatus! 🙂

-Janne”

 

MM-kilpailuissa varjopaikat käytetään tehokkaasti hyödyksi.

MM-kilpailuissa varjopaikat hyödynnetään tehokkaasti.

 

Näin seuraat 4. kierrosta

 

Neljäs kierros alkaa avoimen luokan kärjen osalta kotimaisin kellotauluin klo 22.45. Hirsimäki lähtee kierrokselleen noin tuntia aiemmin (21.50).

PDGA:n tulossivulle päivitetään pelaajakohtaisesti kokonaistulokset kierroksen päätyttyä.

PDGA Live scoring tarjoaa kärkiryhmien osalta ajantasaista tulospäivitystä.

Smashboxx.TV lähettää Youtube-kanavallaan livekuvaa kärkiryhmistä.