Tukholmassa avoimen kärjessä muutoksia, naisissa voitto on kolmen kauppa

Tukholmassa käydään poikkeuksellisen tasaväkistä kamppailua European Mastersin kilpailussa, jossa Euroopan parhaimmisto on pannut amerikkalaisammattilaiset yllättävän ahtaalle. Tänään tosin Paul McBeth teki sen, mitä häneltä on odotettu noustuaan ykköstilalle  hyvällä kierroksella -9. Täten maailmanlistan ykkönen johtaa kilpailua tuloksessa -18 yhdessä tanskalaisen KJ Nybon kanssa. KJ:n kierroksen kruununa nähtiin upea hole-in-one väylällä 12. Katso se tästä!

Here's the ace guy. KJ aced hole 12 (120m) with an @innovadiscs echo star destroyer, 175g.<br /><br /><br /><br /><br />
#MastersDiscGolf #DiscGolf #MPOleadgroup

(KJ Nybo esittelee kiekkoa, jolla voi heittää vaikka 120 metristä suoraan koriin. Kuva: mastersdiscgolf.com)

Pasi Koivulla oli mahdollisuus käsittämättömän kovaan tulokseen, sillä vielä ennen väylää 17 hän oli onnistunut nakuttamaan kierrostuloksen jo kymmenen alle ihanteen. Kuitenkin 17 väylän birdie-putti ringistä meni ikävästi ohi eikä paluuputtikaan uponnut, joten heinolalainen joutui nielemään bogin. Runsaslukuinen yleisö sai todistaan harvinaista puttirallia Koivulta. Tästä suivaantuneena Koivu keräsi viimeiseen väylän avaukseensa tarpeeksi raivoa, kiekko kaarteli kauas ylös rinnettä ja keskelle väylää, ja hyvän lähestymisen jälkeen hän onnistui lopettamaan kierroksensa birdieen ja tulokseen -10. Täten Koivu on kilpailun kolmantena tuloksessa -17 ja pelaa lauantaina siis kärkikortissa. William Schusterick (-16) ei pystynyt parhaimpaansa, eikä väylällä 7 saamansa ampiaisenpisto varmasti helpottanut kierrosta, mutta hän onnistui pysymään miltei kärjen vauhdissa sijalla neljä. Kärjestä päivään lähtenyt Simon Lizotte (-11) räpiköi pahasti, kortitti hänelle vaatimattoman tuloksen -1 ja tippui sijalle 10.

Myös kakkoskortissa nähdään suomalaista sisua, kun tänään lukuisia pitkiä putteja upottanut Juho Parviainen starttaa ”moving daylle” sijalta viisi.

Muihin suomalaisonnistujiin kuuluivat kovaa nousua tehneet Jalle Stoor ja Ville Piippo (-11), jotka löytyvät sijalta 10.

Edelleen kovatasoisena jatkuvan kilpailun cut-raja pysyy tiukkana. Tällä hetkellä se on tuloksessa +2, joten suomalaisista Teemu Malmelin, Miko Fyhr ja Rauli Lehtinen joutuvat viettämään lauantain kierroksensa veitsi kurkulla.

Allen siirtyi kärkeen

USA:n Catrina Allen (+1, tänään -1) nousi naisten luokan ykköseksi ohi Ragna Bygden (+2) , joka on edelleen hyvissä asemissa eilisen huippukierroksen turvin, vaikka tänään peli ei sujunut aivan yhtä mallikkaasti ja peli oli hyvin epätasaista. Tänään kortitettu tulos +3 on silti osoitus huimasta kehityksestä, jolla nuori ruotsitar on noussut maailman kärjen tasolle tämän ja viime vuoden aikana. Kolmantena jatkaa Paige Pierce, joka on vain Bygdeä vain heiton perässä. Kolmen kärjen takana käydään tiukkaa kamppailua neljännestä sijasta, sillä Valerie Jenkins, Sarah Hokom, Natalie Holloköi ja Camilla Jernberg mahtuvat kaikki kahden heiton sisään. Mitalisijoille on matkaa jo kymmenisen heittoa.

#FPOleadgroup teeing off in 1 minute. #MastersDiscGolf #DiscGolf

(Naisten kärkikolmikko Catrina Allen, Paige Pierce, Ragna Bygde ykköstiillä.  Kuva: mastersdiscgolf.com)

 

Kilpailu pelataan torstaista sunnuntaihin yksi kierros päivässä.

Kilpailun ratkaisuhetket suorana YLE TV2:ssa ja YLE Areenassa sunnuntaina klo 14.40

Kilpailun kotisivulta täydelliset tulokset ja lisätietoa: www.mastersdiscgolf.com

Viralliset sosiaalisen median sivut: Twitter, Facebook, Instagram

SFL seuraa European Mastersia koko viikon.

Jaani Länsiö, Tukholma