Mastersissa kolmen kimppakärki

Helle ja tyyni keli takasivat kovantason frisbeegolfkekkerit Tukholmassa, jossa maailman  parhaimmisto aloitti Järvan radan taltuttamisurakkansa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloslistan yläpäässä on kolmen kimppa. Tanskalainen Karl Johan Nybo ja saksalainen Simon Lizotte pitivät pilkkanaan radan ihannetulosta ja kirjauttivat komean -10 lukeman. Tasatulosta jakamaan nousi Will Schusterick, joka onnistui päättämään kierroksensa kolmen birdien putkeen. Pelin henki näyttäisi olevan, että radan alkupäässä pedataan hyvää tulosta, ja loppukierroksella pyritään välttämään virheet. Bogeitta ei tätä kilpailua selvitä kukaan.

Muilla on käsi, Simon Lizottella on saksalainen tykistöpatteri. (Kuva: Mastersrdiscgolf.com)

Muilla on käsi, Simon Lizottella on saksalainen tykistöpatteri. (Kuva: Mastersrdiscgolf.com)

Kuten ennakko-odotukset lupailivatkin parhaat suomalaissuoritukset nähtiin Pasi Koivulta (-7), joka saa huomenna myöhäisen herätyksen aloittaakseen toisen kierroksen kakkosryhmässä klo 13.50. Seurakseen Koivu saa Juho Parviaisen, Jeremy Kolingin ja Devan Owensin (-6).

Suomalaisten mainetta kenties kovakätisimpänä kansana pitivät yllä Jyri Salminen ja Seppo Paju, jotka ainoina onnistuivat nappaamaan eaglen ensimmäiseltä, par-5 väylältä. Muutenkin nuoret miehet pelasivat mallikkaasti -3, jolla pysytään kilpailussa hyvissä asemissa huomiselle lähdettäessä.

Kaikkien aikojen tasaisin kilpailu?

Vielä on liian aikaista julistaa ennätyksiä, mutta tasainen tuloslista ennakoi jo ennätyksellisen pieniä marginaaleja niin kärjessä kuin hännilläkin. Se, että kilpailun kärki on jaettu kolmen kesken, ei ole mikään poikkeus. Sen sijaan takana kärkkyjien tasainen porukka ja erojen vähäisyys on harvinaista ainakin Euroopan mantereella, jossa tasoerot ovat toistaiseksi melko suuret kilpailusta riippumatta. Asiaa tietysti selittää se, että Mastersiin oli osallistumisoikeuden rajana peräti 950-rating, joten jotkut saattoivat odottaa tiheää tulosjakaumaa.

Toistaiseksi kilpailun taso on silti yllättänyt monet, sillä ensimmäisen kierroksen jälkeen 72:n parhaan cut-raja sunnuntaille on peräti +1:ssä. Tasaisen vauhdin taulukolla näyttää siis siltä, että pääsylippu neljännelle kierrokselle irtoaa hyvällä yhteistuloksella +3. Rating-keskiarvo on tuolle sarjalle lähes 990 pistettä.

Ragna Bygden hirmukierros

Naisissa nähtiin erittäin kovatasoinen avauskierros ruotsalaistoivo Ragna Bygden taltutettua radan pelaamalla tuloksen -1, jolla hän ansaitusti johtaa naisten luokkaa ennen Catrina Allenia (+2) ja Paige Piercea (+4). Järvan pitkät väylät eivät selvästikään tuota ongelmia Bygdelle, joka mahtuisi myös avoimen luokan 40 parhaan joukkoon yli 1000:n rating-pisteen arvoisella kierroksellaan.

Katso naisten tyylinäyte ykkösväylältä!

Kilpailussa nähtiin myös Hole-in-one, kun Mike Doc Gordon säkitti kiekon suoraan tiiltä kippoon väylällä neljä.

 

Kilpailu pelataan torstaista sunnuntaihin yksi kierros päivässä.

Kilpailun ratkaisuhetket suorana YLE TV2:ssa ja YLE Areenassa sunnuntaina klo 14.40

Kilpailun kotisivulta täydelliset tulokset ja lisätietoa: www.mastersdiscgolf.com

Viralliset sosiaalisen median sivut: Twitter, Facebook, Instagram

SFL seuraa European Mastersia koko viikon.

Jaani Länsiö, Tukholma