Mestarin vinkki: Kari Vesala

Kari Vesala. Kuva: Saija Lehto

Masters-sarjan viimevuosien hallitsija, jopa ajoittaista ylivoimaa esittänyt Kari Vesala osaa pitkän kokemuksen perusteella välttää oman pelinsä sudenkuopat ja löytää avaimet menestykseen.  Ne ovat yksinkertaisesti talvitreenit hallissa, ja sen kyllä huomaa.

− Kun tulin pitkän tauon jälkeen takaisin kilpakentille, pelasin vain kesällä. Kun talven ajan vain lepäili eikä koskenutkaan kiekkoihin, oli kevään ensimmäinen kisa karmeaa rääkkiä kropalle. Jos joka kevät lähtee lajiin uudestaan, on se kuin aloittaisi melkein tyhjästä: lihakset eivät jaksa toimia oikein eikä tekniikka löydy pitkään aikaan, Kari muistelee.

− Nyt treenaan syksyllä pidetyn pienen tauon jälkeen talvisinkin hallissa. Teen peruskuntoharjoitteita, soudan ja pyöräilen sekä draivailen pressuun. Kevyellä kuntoharjoittelulla totutan kroppaa kestämään paremmin, sillä kisaaminen on joskus niin rankkaa, että kuiviltaan ei jaksaisi kierrosta kauempaa. Kisan pilaaminen väsymykseen ei enää tule kysymykseen, Kari tuumaa.

Viime vuosina Kari on aloittanut kauteen valmistautumisen hyvissä ajoin tammikuun alussa viimeistään, ja tulosta on tullut. Perinteisesti jo huhtikuussa järjestetty Hollannin EuroTour-kilpailu jätti erityisen mukavan jälkimaun viime vuonna. Tuliaisina oli oman sarjan ylivoimainen voitto ja hyvä startti kesään jo keväällä.

− Se oli lähes täydellistä peliä, Kari myhäilee ja jatkaa treenejä hallin lämmössä.

Juttusarjassa Suomen mestarit jakavat kevään ajan hyviksi havaitsemiaan vinkkejä paremman pelituloksen saavuttamiseksi.

Jaani Länsiö