Mestarin vinkki: Seppo Paju

Niin... hauskaa pitää olla, talvellakin. Kuva: Jari Huotari

Nuori frisbeegolfkomeetta tuli viimeistään vuonna 2010 kesän aikana tutuksi frisbeegolfaavalle maailmalle. Takuuvarmoja putteja ja rautaisia draiveja esittänyt nuorukainen voitti samana vuonna junioreissa sekä MM- että EM-kultaa ja pelotteli myös avoimen sarjan kärkeä SM-kisoissa kotiradallaan Turun Lausteella. Viime vuonna Paju oli SM-kisojen ykkönen.

Heittotaitojensa lisäksi Seppo tunnetaan herrasmiespelaajana, jonka hillitty olemus ja rento käytös herättävät hyvää henkeä poolikavereissakin, eikä hän tunnu hiiltyvän huonojenkaan kierrosten aikana. Seppo pitääkin oman menestyksensä salaisuutena hyvää pelifiilistä ja hermokontrollia.

− Tulokset ovat aina hyviä, jos vain keskittyy pitämään hauskaa ja pelaa hyvällä mielellä. Jos kunnioittaa pelikavereitaan, hekin kunnioittavat sinua ja peli kulkee, Seppo pohtii.

Tällaisen hetken Seppo muistaa Oulun SM-kisoista 2011, kun jo finaalipäivän aamuna hän tiesi, että edessä on hyvä päivä ja mieli oli mukana nautiskelemassa siitä. Ja hyvinhän se menikin.

Aina ei Seppokaan ole jaksanut nauttia ja mietiskellä mukavia kierroksella. Silloin homma karkaakin käsistä ja kisan voi hyvästellä menetetyksi.

− Viime vuonna Sveitsin EuroTour-kisassa kaikki tuntui menevän pieleen ja annoin tunteelle vallan. Siitä ei enää noustu voittoon mitenkään ja kisasta jäi käteen vain arvokas opetus. Pitäisi aina muistaa, että huono peli ei parane kiukuttelulla tai murjottamalla. Pitää vain hyväksyä tilanne ja keskittyä pelaamiseen, vaikka tulosta ei tulisikaan, Seppo muistuttaa.

Juttusarjassa Suomen mestarit jakavat hyviksi havaitsemiaan vinkkejä paremman pelituloksen saavuttamiseksi.

Jaani Länsiö