Olympiakomitean seurapalkinnot haettavissa

Mikä seura saa tänä vuonna Olympiakomitean jakaman Lasten ja nuorten Tähtiseura-palkinnon, aikuisten Tähtiseura -palkinnon tai Fiksu seura -palkinnon?

Tänä vuonna Olympiakomitea jakaa ensimmäisen kerran myös Vuoden nuori seuratekijä -palkinnon.

Kaikkien palkintojen hakuaika on 1. –31.10.2024.

Lasten ja nuorten Tähtiseura -pääpalkinto jaetaan seuralle, joka toimii aktiivisesti innostavan ilmapiirin ja hyvän yhteishengen edistämiseksi. Seura tukee kaikille avointa monipuolista harrastamista ja toteuttaa lapsilähtöistä seuratoimintaa vahvasti. Lasten ja nuorten Tähtiseura -pääpalkinnon arvo on 5 000 euroa. Palkinnon lahjoittaa Gasum.  Pääpalkinnon lisäksi Olympiakomitea jakaa 14 alueellista Gasumin lahjoittamaa 1 000 euron kannustuspalkintoa. Palkintoja voivat hakea kaikki Tähtimerkin lunastaneet tai Tähtiseura-laatuohjelmassa mukana olevat lasten ja nuorten urheiluseurat, joita on jo 622. Tähtimerkki on lupaus laadukkaasta ja vastuullisesta seuratoiminnasta. 

Aikuisten Tähtiseura -palkinto jaetaan seuralle, joka luotsaa monipuolista liikkumista ja harrastamista eri ikäisille ja tasoisille aikuisliikkujille. Seurassa vallitsee hyvä yhteishenki ja harrastajien toiveet huomioidaan toimintaa organisoidessa. Aikuisten Tähtiseura -palkinto on arvoltaan 3 000 euroa. Palkintoa voivat hakea kaikki Aikuisten Tähtiseura -merkin lunastaneet seurat, joita on 47 lajissa yhteensä 179. 

Fiksu seura -kilpailussa etsitään seuraa, joka on luonut ympäristöystävällisiä toimintamalleja seuratoimintaa varten. Tänä vuonna valinnassa painotetaan erityisesti tehokkaita liikkumisratkaisuja. Kestävään kehitykseen kannustavan Fiksu seura -palkinnon arvo on 2 000 euroa. Palkintoja voivat hakea kaikki urheiluseurat. 

Vuoden nuori seuratekijä -palkinto nostaa esiin nuorten tekemää seuratyötä. Vuoden nuori seuratekijä -palkintokategoriassa etsitään 15-30-vuotiasta seuratoimijaa, jonka työpanos tunnistetaan seura-arjessa. Palkinnon arvo on 3 000 euroa. Palkintoraha luovutetaan seuralle. Palkinnon lahjoittaa Tähtiseura-ohjelman pääyhteistyökumppani Cloetta. 

Palkintojen kriteerit ja hakulinkit: Vuoden 2024 seurapalkinnot haettavissa lokakuun aikana | Olympiakomitea