Tuloskooste 39/2024: Prodigy Disc Pro Tour sekä SFL Masters Tour tulivat päätökseen

Prodigy Disc Pro Tour päättyi Jyväskylään

Vuoden 2024 Prodigy Disc Pro Tour tuli päätökseensä Jyväskylän osakilpailulla 20.-22.9. Jyväskylän Liitokiekkoilijoiden järjestämä kilpailu käytiin Vesalan Montun frisbeegolfradalla.

Avoimessa luokassa voiton vei Justus Sarvi. Voitto irtosi neljän heiton turvin toiseksi tulleeseen Eemi Pantsariin nähden. Jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuivat Joni Peltonen ja Rasmus Lampela. Jyväskylän osakilpailun voitto oli Justukselle uran ensimmäinen Prodigy Disc Pro Tourin osakilpailun voitto. Finaalikierroksen -10 kierrostulos oli myös niin ikään hänen uransa paras suoritus kierrosratingin valossa.

Naisten luokassa Viron Keiti Tätte otti selvän voiton. Tampereen osakilpailun voittanut Tätte ei antanut Jyväskylän osakilpailussa mahdollisuuksia muille, voitto irtosi peräti kahdeksan heiton turvin. Muista podiumpaikoista käytiin tiukka taistelu, lopulta Iida Lehtomäki sekä Netta Leppäaho jakoivat toisen sijan.

Prodigy Disc Pro Tour Jyväskylän osakilpailun tulokset löytyvät tuttuun tapaan Disc Golf Metrixistä.

Prodigy Disc Pro Tourin lopputulos

Jyväskylän osakilpailun myötä tämän vuoden kotimainen ammattilaiskiertue on saatu maaliin. Avoimessa luokassa koko kiertueen voiton vei lopulta Onni Arminen. Arminen aloitti kiertueen menestyksekkäästi Jämijärven osakilpailun toisella sijalla. Oulun osakilpailussa irtosi voitto, Tampereelta kuudes sija ja Kuopiosta kolmas sija. Jyväskylän osakilpailussa Armisen suorituksia ei nähty, mutta aiemmat neljän osakilpailun yhteenlasketut pisteet riittivät kiertueen voittoon.

Kiertueen toisen sijan nappasi Kristian Kuoksa. Eroa Armiseen oli lopulta vain 21 pisteen verran. Kuoksan sijoitukset olivat tasaisen hyviä läpi kauden. Oulussa toinen, Tampereella kolmas, Kuopiossa neljäs ja lopulta Jyväskylän viides sija riittivät kokonaiskiertueen toiselle sijalle.

Kolmanneksi sijoittui Aapo Karhi. Karhen sijoitukset Jämijärveltä, Oulusta sekä Tampereelta olivat kaikki kärkikymmenikön joukossa. Kuopiossa tuli kuitenkin jättipotti, kun Karhi pelasi parhaimman suomalaiskierroksen koko lajin historiassa ja voitti kilpailun.

Prodigy Disc Pro Tourin avoimen luokan voitosta käytiin tiukka taistelu. Kuva: Jari-Pekka Teurajärvi / PDPT Oulu 2024

Naisten luokassa erot äärimmäisen pieniä

Naisten luokan kokonaiskiertueen voiton vei vain kolmen pisteen erolla Hannele Määttä. Määttä aloitti kiertueensa Jämijärveltä sijoittuen viidenneksi. Oulun osakilpailusta irtosi voitto, Tampereelta toinen sija ja Kuopiosta neljäs sija.

”Prodigy Disc Pro Tourin voitto nelikymppisenä maistuu erityisen makealle. Kiertue oli pitkä ja mukaan mahtui hienoja taisteluita naisten luokassa. Haluan kiittää kaikkia järjestäjiä, talkoolaisia ja tietysti kaikkia kilpailijoita. Ollut todella mukava saada taas tavata monta uutta ihmistä lajin parista.” kommentoi Määttä kilpailun jälkeen.

Kiertueen toinen sija meni lopulta Iida Lehtomäelle. Vain kolmen pisteen päähän jäänyt Lehtomäki voitti Jämijärven osakilpailun, sijoittui kolmanneksi Oulussa ja kuudenneksi Tampereella. Jyväskylän jaettu toinen sija johti lopulta niin ikään kiertueen toiseen sijaan.

Kolmannen sijan nappasi Olivia Kindstedt. Kindstedtin kausi oli hyvin tasainen, Jämijärvellä kolmas, Tampereella kolmas, Kuopiossa jaettu toinen sija ja lopulta Jyväskylässä viides sija. Kiertueen toinen sija jäi lopulta 11 pisteen päähän.

Vain kolme pistettä erotti Hannele Määtän ja Iida Lehtomäen kokonaiskiertueen pisteissä. Kuva: Mikko Koskinen / PDPT Tampere 2024

SFL Masters Tourin finaali käytiin Vihdissä

SFL Masters Tourin finaali käytiin Vihdissä 20.-22.9. Finaalin näyttämönä toimi Rock Valley sekä Kaatis. Kilpailussa pelattiin perjantaina sekä sunnuntaina yksi kierros Rock Valleyssä, lauantain kierros pelattiin Kaatiksella.

MP40-luokassa Mika Laikko nappasi jo neljännen osakilpailuvoittonsa tällä kaudella. Kilpailu oli todella tiukka, sillä Harri Lähdesmäki jäi vain yhden heiton päähän kärjestä. Joni Luumi nousi finaalikierroksella kolmanneksi.

MP50-luokassa Ville Piippo otti voiton. Eroa toiseksi tulleeseen Marko Hämäläiseen oli viisi heittoa. Podiumin täydensi Jori Löytynoja.

Muiden luokkien ja koko kilpailun tulokset löytyvät Disc Golf Metrixistä.

SFL Masters Tourin kokonaiskiertueen koonti julkaistaan myöhemmin.

Disc Golf Team Finland kilpaili Vermontissa

Disc Golf Team Finlandin kausi jatkui Jyväskylän Pro Tourin lisäksi myös Yhdysvalloissa, Vermontissa. Vuorossa oli Disc Golf Pro Tour Playoffien toinen kilpailu, Green Mountain Championships.

Naisten luokan puolella nähtiin äärimmäisen tiukka taistelu voitosta Kristin Tattarin sekä Silva Saarisen välillä.

Kilpailun uutisen tuloksineen pääset lukemaan Disc Golf Team Finlandin sivuilta.