Mastereiden MM-kilpailuista Suomeen maailmanmestaruus

Mastereiden MM-kilpailut käytiin 11.-15.6 Yhdysvalloissa. Emporiassa, Kansasissa pelatussa kilpailussa saatiin yhden maailmanmestaruuden lisäksi kaksi mitalia.

Mastereiden MM-kilpailut käytiin 11.-15.6. Yhdysvalloissa. Emporiassa, Kansasissa järjetettävissä kilpailuissa oli mukana peräti kaksitoista suomalaispelaajaa. Ennen varsinaista yksilökilpailua järjestetyissä parikilpailussa, Suomeen saatiin jo useampi mitalli, sekä yksi maailmanmestaruus.

Yksilökilpailussa amatöörien puolella Mika Kollanus kruunattiin MA55-luokan maailmanmestariksi. Kollanus nousi neljännellä kierroksella kilpailun kärkeen ja piti kärkipaikkansa kahden viimeisen kierroksen ajan. Voitto tuli lopulta neljän heiton erolla toiseksi tulleeseen Yhdysvaltojen Mark Jansseniin nähden.

Ammattilaisluokissa Mika Laikko nappasi jaetun toisen sijan MP40-luokassa. Kilpailun voittanut Joe Rovere oli ylivoimainen, mutta Laikon taakse jäi isoja nimiä, kuten vuoden 2010 maailmanmestari Eric McCabe, sekä monikertainen Major-voittaja David Feldberg.

FP55-luokassa Kirsi Kaikkonen sijoittui toiselle sijalle, moninkertaisen maailmanmestarin Elaine Kingin taakse. Kaikkonen piti toisen sijan tiukasti hallussaan koko kilpailun ajan. MP50-luokassa nähtiin myös menestystä, kun Marko Hämäläinen sijoittui neljänneksi. Podiumpaikkaan jäi matkaa neljä heittoa, mutta kärkinelikkoon pääseminen on MM-kilpailuissa erinomainen suoritus.

Mastereiden MM-kilpailujen tulokset löydät kokonaisuudessaan PDGA:n kilpailusivuilta. (Amatööriluokat, Ammattilaisluokat)