2024 PDGA Women´s Global Eventissä suomalaismenestystä

Women´s Global Eventin idea on, että naiset ja tytöt ympäri maailman pelaavat WGE-tapahtumaksi rekisteröidyssä kilpailussa kaksi kierrosta kilpailuviikonlopun aikana. Pelattuja kierroksia voi olla useampikin, mutta WGE-kisassa huomioidaan kaksi ensimmäiseksi pelattua kierrosta. Kierrosten ratingeista lasketaan keskiarvo, jolla pelaaja osallistuu maailmanlaajuiseen kisaan.

Kaiken kaikkiaan eri tapahtumia oli 155 kappaletta ja niissä pelasi 3543 naista ja tyttöä.

Viime viikonloppuna (18.-19.5.2024) pelattiin joka toinen vuosi järjestettävä PDGA Women´s Global Event (WGE). Suomesta tapahtumaan osallistui kolme kilpailua: WGE – NBDG Ladies Series Puolarmaari Powered by Fribastore, WGE Jyväskylä (järjestäjänä Jyväskylän Liitokiekkoilijat) ja Ainon päivän kisa 2024 + WGE (järjestäjänä Oulun Frisbeeseura).

Women´s Global Eventin idea on, että naiset ja tytöt ympäri maailman pelaavat WGE-tapahtumaksi rekisteröidyssä kilpailussa kaksi kierrosta kilpailuviikonlopun aikana. Pelattuja kierroksia voi olla useampikin, mutta WGE-kisassa huomioidaan kaksi ensimmäiseksi pelattua kierrosta. Kierrosten ratingeista lasketaan keskiarvo, jolla pelaaja osallistuu maailmanlaajuiseen kisaan.

Kaiken kaikkiaan eri tapahtumia oli 155 kappaletta ja niissä pelasi 3543 naista ja tyttöä.

Suomessa tapahtumiin osallistui yhteensä 69 pelaajaa. Pelaajien määrää vähensi luultavasti jonkin verran tänä vuonna ensimmäistä kertaa voimassa ollut sääntö, jonka mukaan WGE-tapahtumassa tulee tarjota kaikki mahdolliset naisten luokat. Tällöin esimerkiksi Jämin Pro Tour-osakilpailu tai Parkanon Amatöörien SM-karsinta eivät voineet olla osa WGE:tä.

Suomalaisista naisista omien luokkiensa voittoon ylsivät FA50-luokassa pelannut Heidi Bergroth sekä FA4-luokassa pelannut Riia Terävä. Podiumille ylsivät myös Kirsi Kaikkonen (FP55) sekä Sinikka Bäck (FA50). Suuret onnittelut kaikille. 

Top 10-sijoitukset maailmanlaajuisesti saivat seuraavat suomalaispelaajat:

FP40 Nina Rajala 4. sija

FP55 Kirsi Kaikkonen 3. sija

FA1 Reetta Auvinen 7. sija

FA40 Maija Koskinen 5. sija

FA50 Heidi Bergroth 1. sija

FA55 Sinikka Bäck 3. sija ja Marina Koppinen 9. sija

FA4 Riia Terävä 1. sija

Kaikki maailmanlaajuiset tulokset löytyvät täältä: https://www.pdga.com/women/global-event/results/2024