Miljoona roskapussia – SFL jälleen mukana kampanjassa

SFL kannustaa frisbeegolfin harrastajia keräämään roskia lähiympäristöstä ja frisbeegolfradoilta sekä merkitsemään kerätyt roskapussilliset roskalaskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia -verkkosivuille. Kampanja alkaa 15.4.

SFL:n #pidäratasiistinä -teemaviikko alkaa 30.5. ja päättyy Ylen Miljoona roskapussia -kampanjan tavoin 5.6.

SFL on viime vuoden tapaan mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Viime vuonna kampanjassa kerättiin yli 200 000 pussillista roskaa.

Miljoona roskapussia -kampanja alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 9 ja päättyy keskiviikkona 5.6.2024 klo 20.

Siivoustalkoisiin on lupautunut mukaan jo 150 kuntaa ja kaupunkia sekä joukko järjestöjä ja yhteisöjä. Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Kampanjan virallisena kummina toimii Mikko ”Peltsi” Peltola.

SFL kannustaa frisbeegolfin harrastajia keräämään roskia lähiympäristöstä ja frisbeegolfradoilta sekä merkitsemään keräämänsä roskapussilliset roskalaskuriin. SFL osallistuu kampanjaan viime vuoden tapaan myös omalla tempauksella, #pidäratasiistinä -teemaviikolla.

Tänä vuonna teemaviikko alkaa 30.5. ja päättyy 5.6. vietettävään maailman ympäristöpäivään. SFL:n teemaviikosta julkaistaan lisätietoja toukokuun aikana.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa! 

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjiä pusseja

  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla

  3. Kerää roskia ympäristöstä

  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi

  5. Kirjaudu Ylen verkkosivuille hankkimalla yle-tunnus https://yle.fi/aihe/yle-tunnus. Klikkaa itsesi roskalaskuriin tästä! Kerätyt roskapussit merkitään laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Laskuri päivittyy kerran päivässä 15.4. klo 9 alkaen. 

  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Kampanjan sometunniste on #miljoonaroskapussia. 

Kuva: Yle.