UDisc: Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata maailman toiseksi paras

Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata on juuri arvosteltu UDisc-applikaatiossa maailman toiseksi parhaaksi frisbeegolfradaksi.

Heinolan DiscGolfPark Worldin, tutummin Kippiksen, Pro-rata on arvosteltu maailman toiseksi parhaaksi frisbeegolfradaksi. Toinen sija perustuu maailmanlaajuisesti käytössä olevaan UDisc-applikaatioon kirjattuihin arvosteluihin. Sijoitus julkaistiin UDiscin sivuilla tänään ja parhaaksi arvioitu rata julkaistaan perjantaina 23.2. Tällä hetkellä maailmasta löytyy jo yli 15 000 rataa yli 80 eri maasta.

UDisc julkaisee vuosittain pelaajien kirjaamiin arvosteluihin pohjautuvan rankingin radoista. Viime vuonna Kippasuon pro-rata arvioitiin maailman kymmenenneksi parhaaksi ja toissa vuonna viidenneksi parhaaksi. UDisc-sovelluksessa ratojen arviointipisteytyksessä painoarvoa saavat enemmän tuoreimmat ja matkailijoiden arvostelut kuin aiempien vuosien tai paikallisten pelaajien tekemät arvostelut. 

Kippasuon Pro-rata on paikallisseura Lords of Disc Golfin talkoovoimin rakentama ja ylläpitämä rata. LDG:n toiminnanjohtaja Jere Pohjankoski korostaa, että radan rakentaminen ja kehittäminen ei olisi ollut mahdollista ilman vapaaehtoisten pitkäjänteistä työtä. 

– Tämä tuntuu mahtavalta, koska meidän yhdistyksemme vapaaehtoiset ovat tehneet todella paljon talkootyötä tämän eteen jo 20 vuoden ajan! Olemme jo kolmannen kerran putkeen kärkikymmenikössä ja nyt toisella sijalla. Huomioitavaa on se, että kymmenen parhaan joukossa on vain kaksi rataa, joissa pelaaminen on maksutonta. Heinola DiscGolfPark Worldin Pro-rata on näistä toinen.

Suoraan pelaajilta saatava palaute on Lord of Disc Golfille tärkeää ja palautetta hyödynnetään ratojen kehittämistyössä.

– Ainahan se on parasta saada pelaajilta suoraan palautetta niin hyvässä kuin kehittävässäkin. Olemme jo vuosia pohjanneet tekemistämme saatuun palautteeseen kokoamalla palautteiden ydinsanoman yhteen ja tekemällä tarvittavat toimenpiteet. Näin toimimme myös uudessa Kippis 5.3 -hankkeessamme.
 
 

Kuva DiscGolfPark Worldista. Kuva: Lords of Disc Golf.

 
Pro-radan toiseksi sijoittuminen merkitsee seuran vapaaehtoisporukalle paljon ja antaa lisävirtaa organisaation tekemiseen. Pohjankoski muistuttaa samalla, että Kippiksen frisbeegolfkeskuksesta löytyy pro-radan lisäksi monia muita ratoja sekä puttipelejä, ja kokonaisuus on voinut vaikuttaa pro-radan saamiin arvosteluihin. 
 
– Onhan se hieno rata ja kiva pelata, mutta pelillisesti ja visuaalisesti maailmassa olisi varmasti ratoja, jotka ehkä ansaitsisivat paikkansa top3:ssa, mutta näin ne kävijöiden arvostelut menivät tällä kertaa. Kyse on lähes desimaalisista marginaaleista kun katsoo tarkempaa pisteytystä. Upealtahan tämä tuntuu joka tapauksessa ja antaa lisävirtaa moneen asiaan meidän organisaation tekemisessä.

Alueen kehittämistyö jatkuu ja tällä hetkellä valmisteluissa on uusi Leader-hanke.

– Valmistelemme uutta Leader-hanketta nimeltä Kippis 5.3. Sen tarkoituksena on rakentaa mm. uusi keskitason rata, joka asettuu vaikeusasteeltaan pro- ja amatööri-ratojen välimaastoon. Saimme hiljattain valmistuneella hankkeellamme parannettua merkittävästi Kippiksen tapahtumakeskusta ja sen palvelumahdollisuuksia. Seuraavaksi pääpainomme siirtyy jälleen vahvemmin ratojen kehittämiseen, kun tuunaamme amatööri- ja pro-rataa sekä teemme kokonaan uuden 18-väyläisen radan, kertoo Pohjankoski.

Kippiksen pro-radalla järjestetään tänä vuonna muun muassa kansainvälisen Disc Golf Pro Tour Europen Silver-tason kilpailu kesäkuussa sekä frisbeegolfin SM-kilpailut vuonna 2025.

Video Kippiksen kehittymisestä frisbeegolfkeskukseksi.

Lue lisää: The World’s Best Disc Golf Courses 2024 | Release Point – The UDisc Blog