Ennakkokatsaus 31/2023: SM-kilpailut käynnissä Lahdessa, SFL masterstour ja amatöörien SM-karsinnat jatkuvat

Frisbeegolfin SM-kilpailut ovat käynnissä Lahdessa, Mukkulan frisbeegolfradalla. Vuoden 2023 Suomen mestarit avoimessa ja naisten avoimessa luokassa selviävät sunnuntaina 6.8. Viikonvaihteessa 5.-6.8. kilpaillaan myös SFL masters tourin osakilpailu Kuopiossa sekä amatöörien SM-karsinnat Siilinjärvellä.

Frisbeegolfin SM-kilpailut ovat käynnissä Lahdessa, Mukkulan frisbeegolfradalla. Vuoden 2023 Suomen mestarit avoimessa ja naisten avoimessa luokassa selviävät sunnuntaina 6.8. Viikonvaihteessa 5.-6.8. kilpaillaan myös SFL masters tourin osakilpailu Kuopiossa sekä amatöörien SM-karsinnat Siilinjärvellä.

Frisbeegolfin SM-kilpailut käynnistyivät Lahdessa

Frisbeegolfin SM-kilpailut käynnistyivät eilen torstaina 3.8.2023 Lahdessa, Mukkulan frisbeegolfradalla. Avauspäivän jälkeen naisten avoimen luokan johtopaikkaa jakoivat Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf) ja Eveliina Salonen (Tampereen frisbeeseura), avoimen luokan kilpailun kärjessä ovat puolestaan Niklas Anttila (Vuorelan Veikot) ja Teemu Lampainen (Nousten Frisbeegolf).

Lue koontitiedote avauspäivästä frisbeegolfin SM-kilpailuiden nettisivuilta.

Näin seuraat SM-kisoja

Tulospalvelu

Naisten avoimen luokan lähdöt ovat päivittäin klo 8.30-9.30 välillä ja avoimen luokan lähdöt klo 10.00-16.00 välillä. Perjantaista sunnuntaihin luokkien lähdöt ovat luokittain käännetyssä tulosjärjestyksessä.

Kilpailukierroksista on saatavilla suorat lähetykset jokaiselta kilpailupäivältä. Kierrokset 1-3 ovat kokonaisuudessaan nähtävissä Disc Golf Stream -alustalla. Molempien luokkien finaalikierroksen lähetykset näytetään ilmaiseksi Yle Areenassa sekä koosteina Ylen SM-viikkojen tv-lähetyksissä. Ylen lähetyksen tuottaa Disc Golf Stream yhdessä Ylen tuotannon kanssa. Lisäksi kierroksista julkaistaan jälkituotannot Youtubeen. 

Kilpailun livetuloksia voi seurata Disc Golf Metrixissä ja Udisc Livessä.

Frisbeegolfin SM-kilpailuiden viralliset sosiaalisen median kanavat ovat Facebook ja Instagram.

Tapahtuma on osa monilajitapahtuma SM-viikkoa. Voit tutustua SM-viikon koko ohjelmaan ja lajikattaukseen täällä.SM-viikkoa voi myös seurata sosiaalisessa mediassa: FacebookissaYoutubessa sekä Instagramissa ja Twitterissä.

Silva Saarinen SM-kilpailuiden avauspäivänä. Kuva: Marika Salmi

SFL masterstour 2023, Kuopio

SFL masterstourin neljäs osakilpailu pelataan 5.-6.8.2023 Kuopiossa, Puijon frisbeegolfradalla. Kilpailun järjestää Deep in the Forest.

MP40-luokassa kilpailee muun muassa tourin kokonaistilanteessa neljäntenä oleva Marko Hämäläinen (Hämeenlinnan Discaajat). MP50-luokassa on mukana kiertuepisteissä neljäntenä oleva Jani Ketonen (Fribahullut). Jari Väyrynen (KKp Bats) on MP60-luokan pistetilanteessa niin ikään neljäntenä. MP70-luokassa kilpailee puolestaan luokan kokonaiskiertuetta johtava Per-Erik Maukkonen (LoFro – Loviisan Frisbeegolf). Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) johtaa FP40-luokan kokonaispistekisaa, ja hakee lisäpisteitä tililleen jälleen Kuopiossa. 

Ensimmäinen ryhmä lähtee kumpanakin kilpailupäivänä liikkeelle alustavasti klo 9, muut ryhmät tulosjärjestyksessä luokittain (järjestys: FP40, MP70, MP60, MP55, MP50, MP40)

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Amatöörien SM-karsinnat, Siilinjärvi

Kauden toiseksi viimeiset amatööriluokkien SM-karsinnat järjestetään Siilinjärvellä, Tarinalaakson radalla 5.-6.8.2023. Kilpailun järjestävät Natural Born Disc Golfer, Prodigy Disc Europe ja Vuorelan Veikot. Panoksena kilpailuissa ovat paikat amatöörien SM-kilpailuihin Espooseen 1.-3.9. Paikkoja on jaossa seuraavasti:

  • MA1 – kuusi parasta ja tasasijoitukset
  • FA1, MA40, FA40, MA50, FA50 – kolme parasta ja tasasijoitukset

Alustava aikataulu

Lauantai 5.8.

klo 8.00, 1. kierros (Lohko A)
klo 11.30, 1. kierros (Lohko B)
klo 15.00, 2. kierros (Lohko A)

Sunnuntai 6.8.

klo 8.00, 2. kierros (Lohko B)
klo 11.30, 3. kierros (Lohko A)
klo 15.00, 3. kierros (Lohko B)

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.