European Open kokoaa maailman frisbeegolfhuiput Nokialle

Maailman parhaat frisbeegolfarit saapuvat tällä viikolla Suomeen ja Nokialle. Frisbeegolfin vanhin eurooppalainen ammattilaistapahtuma European Open käydään 20.-23.7. Tapahtumaa edeltävä päivänä keskiviikkona 19.7. otellaan Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen joukkuekilpailu.

Maailman parhaat frisbeegolfarit saapuvat tällä viikolla Suomeen ja Nokialle. Frisbeegolfin vanhin eurooppalainen ammattilaistapahtuma European Open käydään 20.-23.7. Tapahtumaa edeltävä päivänä keskiviikkona 19.7. otellaan Yhdysvaltojen ja Euroopan välinen joukkuekilpailu.

Käsittämättömän kova taso

Tämän vuoden kilpailun taso on käsittämättömän kova – avoimen luokan maailman rankingin top-15:sta parhaasta pelaajasta mukana on 13. Tällaista tasoa ei ole ennen nähty Euroopassa. Mukana ovat kaikki Suomen kärkiheittäjät Niklas Anttilan ja Väinö Mäkelän johdolla. Naisten luokassa mukana ovat mm. maailmanmestari Viron Kristin Tattar ja Suomen kärkiheittäjät Henna Blomroos, Eveliina Salonen, Heidi Laine ja Silva Saarinen. On vaikea löytää yksilölajia, missä saadaan näin kovatasoinen osallistujakaarti Suomeen.

USA:n Paul McBeth on 5-kertainen European Open voittaja, ja jahtaa jälleen ykköstilaa. Kuvaaja: Eino Ansio / Spin18.

Frisbeegolf on ammattitasolla kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana, ja nykyään maailman huiput ovat täysipäiväisiä ammattilaisia. Suomessakin on jo noin kymmenen pelaajaa, jotka voivat kutsua lajia ammatikseen. Maailmalla ammattilaisia on muutama sata, ja he pelaavat lähes poikkeuksetta Yhdysvaltojen ammattilaiskiertueella. European Openissa pelaa 132 pelaajaa, joista 53 on yhdysvaltalaisia ammattilaisia. Suomalaisia kilpailussa on mukana 43. Nämä kaksi maata muodostavatkin maailman kärjen frisbeegolfissa.

100 000 dollarin palkintopotti

European Openin palkintopotti on yli 100 000 dollaria, joka on suurin Euroopassa jaettu palkintopotti. Avoimen luokan voittajalle on luvassa 12 500 dollaria ja naisten luokan voittajalle 8 250 dollaria.

USA:n Eagle McMahon oli vuoden 2022 voittaja. Samalla kilpailu teki uuden yleisöennätyksensä: yli 5 000 katsojaa seurasi jännitysnäytelmää paikanpäällä. Kuvaaja: Eino Ansio / Spin18.

Koko perheen ilmaistapahtuma

European Open tarjoaa maailman parasta frisbeegolfia Nokialla. Laji on erittäin yleisöystävällinen ja sopii koko perheelle. Nokian keskusurheilupuisto muuntuu frisbeegolfnäyttämöksi, missä yleisölle on huikean kilpailun lisäksi tarjolla ruokaa, juomaa ja frisbeegolfvälineitä.

Tapahtumaan on ilmainen pääsy. Viikonlopulle odotetaan tuhansia katsojia, joten katsojia pyydetään saapumaan paikan päälle hyvissä ajoin ja suosimaan julkisia kulkuvälineitä. Joukkuekilpailu käydään keskiviikkona alkaen klo 13.30. Varsinainen yksilökilpailu alkaa torstaina ja se huipentuu sunnuntain finaalipäivään.

Katso tarkempi aikataulu ja lisätietoa tapahtuman verkkosivuilta: www.opendiscgolf.com


Tiedote: Frisbeegolfmedia. Frisbeegolfmedia vastaa kilpailuviikon suomenkielisestä tiedottamisesta.