Ennakkokatsaus 28/2023: Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut, vilkas kisaviikonloppu kansainvälisillä kentillä

Viikolla 28/2023 on jälleen vilkas viikonloppu frisbeegolfkilpailuiden parissa. Oulussa järjestetään viikonvaihteessa joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut. Mastersluokkien MM-kilpailut ovat käynnissä Yhdysvalloissa, Arizonan Flagstaffissa. Avoimien luokkien ykkösnimet kilpailevat puolestaan PCS Sula Openissa Norjassa ja Turku Openissa Suomessa.

Viikolla 28/2023 on jälleen vilkas viikonloppu frisbeegolfkilpailuiden parissa. Oulussa järjestetään viikonvaihteessa joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut. Mastersluokkien MM-kilpailut ovat käynnissä Yhdysvalloissa, Arizonan Flagstaffissa. Avoimien luokkien ykkösnimet kilpailevat puolestaan PCS Sula Openissa Norjassa ja Turku Openissa Suomessa.

Oulussa kilpaillaan joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruuksista

Joukkuefrisbeegolfin SM-kilpailut järjestetään Oulussa, Pikkaralan frisbeegolfradoilla 15.-16.7.2023. Joukkuefrisbeegolfin Suomen mestaruudet ratkotaan avoimessa ja sekasarjassa. 

Avoimen luokan voiton viime vuonna vienyt Tampereen frisbeeseura ei ole Oulussa puolustamassa mestaruuttaan. Sekasarjan puolustava mestarijoukkue FrisbeeGolfClub Hyrylä sen sijaan on mukana kilpailussa.

Lue ennakkotiedote SM-kilpailuiden nettisivuilta.

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

PCS Sula Openissa ja Turku Openissa huippukattaus lajin kärkinimiä

PCS Open Norjassa

PCS Open -turnaus pelataan Norjassa, Vestnesissä 13.-15.7. Kilpailu on osa lajin ykköskiertuetta Disc Golf Pro Touria sekä Euroopan kiertuetta PDGA Euro Touria. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä, väliaikalähdöillä. Kilpailuluokat ovat avoin (MPO) ja naisten avoin luokka (FPO). 

Avoimessa luokassa kilpailee kahdeksan suomalaispelaajaa. Disc Golf Team Finlandin maajoukkuepelaajista mukana ovat Niklas AnttilaLauri Lehtinen, Daniel Davidsson, Joona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Heinänen sijoittui viime vuonna PCS Sula Openissa hienosti kolmanneksi. 

Naisten avoimessa luokassa nähdään Team Finlandista Henna BlomroosHeidi Laine ja Eveliina Salonen

PCS Openin tuloksia voi seurata livenä Udisc Live -palvelussa. Palveluun päivittyvät myös pelaajien lähtöajat kullekin kierrokselle. Livelähetykset ovat nähtävillä Disc Golf Network -palvelussa.

European Pro Tour jatkuu Turussa 

Samaan aikaan pelataan myös European Pro Tourin kuudes osakilpailu Turku Open Luolavuoren frisbeegolfradalla. Maajoukkuepelaajista mukaan ovat ilmoittautuneet avoimeen luokkaan Väinö Mäkelä, Mikael Häme, Kristian Kuoksa ja Samuel Hänninen. Naisten avoimessa ovat mukana maajoukkueesta Silva Saarinen, Jenni Karppinen ja Olivia Kindstedt.

PCS Openin tuloksia voi seurata livenä Udisc Live -palvelussa. Palveluun päivittyvät myös pelaajien lähtöajat kullekin kierrokselle. Livelähetykset ovat nähtävillä Disc Golf Stream -palvelussa.

Mastereiden MM-kilpailut käynnissä Yhdysvalloissa

Mastersluokkien MM-kilpailut ovat käynnistyneet Yhdysvalloissa, Arizonan Flagstaffissa. Viimeinen kierros pelataan lauantaina 15.7. Suomesta mukaan on ilmoittautunut kaikkiaan 14 pelaajaa. Kilpailuissa on käytössä kuusi eri rataa, jotka sijaitsevat yli 2100 metrin korkeudessa. 

Ennen yksilö-MM-kilpailuiden alkamista Flagstaffissa ratkottiin maailmanmestaruudet pari- ja kenttälajitapahtumissa. Parifrisbeegolfissa maailmanmestaruuteen heitti suomalaispari Kimmo Rouhiainen & Mika Kollanus MA55-luokassa. MA50-luokassa MM-hopealle sijoittuivat Markku Kivelä Juha Lento. Myös kenttälajeissa saavutettiin suomalaismenestystä. Tapani Aulu sijoittui jaetulle MM-kultapaikalle Joe Roveren kanssa MP40-luokan skillshot-taitokilpailussa. 

Lisätietoja tapahtumasta.

Suomalaistuloksia kolmen kierroksen jälkeen

MP40:

1. Cale Leiviska (USA) -28
2. Joe Rovere (USA) -27
3. Joshua Anthon (USA) -26

T52. Tapani Aulu -8
T57. Ville Viitanen -7
T92. Pasi Riihonen -2

MP50:

1. Chris Smith (USA) -16
2. Ron Convers (USA) -15
3. Mike Moser (USA) -14

T5. Jani Winterhalter -11
T16. Jori Löytynoja -4
21. Ari Penttala -2
T37. Tommi Nyberg +7

FP50:

1. Juliana Korver (USA) -20
2. Kimberly Giannola (USA) -6)
3. Jennifer Morgan (USA) -1

T5. Kristiina Sylman +10

MP55:

1. Hank Kirwan (USA) -12
2. Mark Kilmer (USA) -11
3. Jerry Goff (USA) -10

T11. Kari Vesala +2

MA40:

1. Dan Vassar (USA) -25
2. David Hurley (USA) -22
3. Wesley Hunt (USA) -21

T115. Tero Civill +2

MA50:

T1. Billy Bauer (USA) -23
T1. Kenji Cassady (USA) -23
T1. Eric Jubin (USA) -23

T5. Juha Lento -20
T16. Markku Kivelä -15

MA55:

1. James Huestis (USA) -30
2. Tom Verstraete (USA) -27
T3. Rad Roberts (USA) -25
T3. Trevor Toenjes (USA) -25

T6. Mika Kollanus -21
T15. Kimmo Rouhiainen -15

Pro-luokat, livetulospalvelu.

Amatööriluokat, livetulospalvelu.