Ennakkokatsaus 27/2023: Junioreiden SM-karsinta Äänekoskella, Euro Tour jatkuu Ruotsissa

Junioreiden SM-karsinnat jatkuvat jälleen viikonvaihteessa 27/2023, kun paikoista ikäluokkien SM-kilpailuihin mitellään Äänekoskella. Ruotsissa järjestetään PDGA Euro Tourin viides osakilpailu, Skellefteå Open.

Junioreiden SM-karsinnat jatkuvat jälleen viikonvaihteessa 27/2023, kun paikoista ikäluokkien SM-kilpailuihin mitellään Äänekoskella. Ruotsissa järjestetään PDGA Euro Tourin viides osakilpailu, Skellefteå Open.

Junioreiden SM-karsinta, Äänekoski

Äänekoskella järjestetään kauden 2023 kahdeksannet junioreiden SM-karsinnat 8.7.2023. Kilpailuiden järjestelyistä vastaa Äki DG. Kilpailuareenana toimii Äänekosken Liikuntapuiston frisbeegolfrata.

SM-karsintakilpailuissa panoksena ovat paikat 12.-13.8. Heinolassa järjestettäviin junioreiden SM-kilpailuihin. Paikkoja on jaossa seuraavasti: 

  • FJ18 (FPO): kilpailun top-3 ja tasasijoitukset 
  • FJ15: kilpailun top-3 ja tasasijoitukset
  • MJ18 (MPO): kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 
  • MJ15: kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 

Aikataulu

klo 8 Lohko A (muut luokat) 1. kierros
klo 11 Lohko B (MJ18) 1. kierros
klo 14 Lohko A 2. kierros
klo 17 Lohko B 2. kierros

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Skellefteå Open jatkaa kovatasoista Euroopan kilpailukautta

PDGA Euro Tourin viides pysäkki kaudella 2023 on Skellefteå Open Ruotsissa. Kilpailu pelataan perjantaista lauantaihin 7.-9.7. Kolmipäiväisessä kilpailussa pelataan yksi kierros päivässä väliaikalähdöin. 

Avoimen luokan kilpailuun korkeimmilla ratingluvuilla suuntaavat Paul McBeth (Yhdysvallat), Väinö Mäkelä  sekä James Proctor (Yhdysvallat). Mäkelä kilpaili alkukaudesta Yhdysvalloissa, ja avaa nyt Euroopan kilpailukautensa viiden viikon kisatauon jälkeen. Disc Golf Team Finlandin pelaajista mukana ovat myös Lauri Lehtinen, ja Samuel Hänninen. Mukana on myös muun muassa Teemu Talikainen, joka vei toukokuussa nimiinsä European Pro Tourin toisen osakilpailun Belgian Openin.

Naisten avoimessa luokassa nähdään kolme suomalaista: Silva Saarinen, Jenni Karppinen ja Hannele Määttä. Saarinen on ollut huimassa vireessä PDGA Euro Tourin kahdessa aiemmassa osakilpailussa, napattuaan voitot sekä Krokhol Openista Norjasta että Swedish Openista Ruotsista. 

Turnauksen livetulokset päivittyvät Udisc Liveen ja livelähetystä voi seurata Disc Golf Networkissa.