Ennakkokatsaus 26/2023: Junioreiden SM-karsinta Etelä-Karjalassa, Euroopan kiertueet Sipoossa ja Ruotsissa

Viikonvaihteessa 26/2023 kotimaassa järjestetään kauden seitsemännet junioreiden SM-karsinnat. Kansainvälisillä kilpakentillä luvassa on vilkas kisaviikonloppu muun muassa Tyyni Openin, Swedish Openin sekä junioreiden ja amatöörien MM-kilpailuiden merkeissä.

Viikonvaihteessa 26/2023 kotimaassa järjestetään kauden seitsemännet junioreiden SM-karsinnat. Kansainvälisillä kilpakentillä luvassa on vilkas kisaviikonloppu muun muassa Tyyni Openin, Swedish Openin sekä junioreiden ja amatöörien MM-kilpailuiden merkeissä.

Junioreiden SM-karsinta, Lappeenranta & Imatra

Etelä-Karjalassa järjestetään kauden 2023 seitsemännet junioreiden SM-karsinnat 1.-2.7.2023. Kilpailuiden järjestelyistä vastaavat Willimiehen Disc Golf ja Vuoksen Disc Golf. Kilpailuratoina toimivat Myllymäen rata Lappeenrannassa ja Vuoksenniskan rata Imatralla. 

SM-karsintakilpailuissa panoksena ovat paikat 12.-13.8. Heinolassa järjestettäviin junioreiden SM-kilpailuihin. Paikkoja on jaossa seuraavasti: 

  • FJ18 (FPO): kilpailun top-3 ja tasasijoitukset 
  • FJ15: kilpailun top-3 ja tasasijoitukset
  • MJ18 (MPO): kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 
  • MJ15: kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 

Alustava aikataulu

Lauantai 1.7.

LOHKO A (MJ18) / Vuoksenniska

klo 10 alkaen 1. kierros golflähdöillä 15min välein

LOHKO B (MJ15, FJ18, FJ15) / Myllymäki

klo 10 alkaen 1. kierros golflähdöillä 15min välein

Sunnuntai 2.7.

LOHKO A (MJ18) / Myllymäki

klo 10 alkaen 2. kierros golflähdöillä 15min välein

LOHKO B (MJ15, FJ18, FJ15) / Vuoksenniska

klo 10 alkaen 2. kierros golflähdöillä 15min välein

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Muita poimintoja

Junioreiden ja amatöörien (MA1, FA1) MM-kilpailut pelataan tiistaista lauantaihin 27.6.-1.7. Illinoissa, Yhdysvalloissa.

Monilajitapahtuma European Masters Games käynnistyy Tampereella. European Masters Games on aikuisurheilijoiden urheilufestivaali, joka korostaa ystävyyttä, intohimoa ja inspiroi kehittymään hyvinvointia edistävässä urheiluyhteisössä. Valikoimassa on yhteensä 30 eri lajia. Frisbeegolf on mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Kilpailutapahtumien lisäksi European Masters Gamesiin liittyy laaja valikoima erilaisia aktiviteetteja ja oheisohjelmaa.

European Pro Tourin viides osakilpailu, perinteikäs Tyyni Open pelataan perjantaista sunnuntaihin 30.6.-2.7. Sipoossa. Avoimessa luokassa ennakkosuosikeiksi voidaan lukea ainakin  viime kesän Tyyni Open -mestari ja EPT:n edellisen osakilpailun Nokialla voittanut Lauri Lehtinen sekä huimassa alkukauden vireessä ollut Mauri Villmann (Viro). Myös kahdesti EPT:n palkintokorokkeella alkukesästä nähty Daniel Davidsson on ilmoittautunut mukaan kilpailuun. 

Myös naisten avoimen luokan puolustava voittaja, Heidi Laine, on mukana. Laineelle haasteen heittävät muun muassa Copenhagen Openin voittaja Kaidi Allsalu (Viro) ja kaksi EPT:n palkintokorokesijoitusta alkukaudesta napannut Anneli Tõugjas-Männiste (Viro). Livetulokset päivittyvät kilpailun aikana Udisc Liveen ja livelähetyksiä voi seurata Disc Golf Streamissa. 

Samaan aikaan pelataan PDGA Euro Tourin neljäs osakilpailu Swedish Open Borasissa, Ruotsissa. Avoimen luokan kilpailun ennakkosuosikkien joukkoon voidaan lukea ainakin yhdysvaltalaiset Paul McBeth ja Bradley Williams, ruotsalainen Linus Carlsson sekä suomalaiset Niklas Anttila ja Joona Heinänen

Naisten luokassa korkeimmilla ratingeilla kisaan suuntaavat norjalaiset Anniken Steen ja Lykke Lorentzen. Suomen kärjestä mukana ovat Silva Saarinen, Jenni Karppinen ja Anni Mäkelä. Turnauksen livetulokset päivittyvät Udisc Liveen ja livelähetystä voi seurata Disc Golf Networkissa.