Ennakkokatsaus 24/2023: Kotimainen frisbeegolfkesä jatkuu vilkkaana

Kotimainen frisbeegolfkausi jatkuu tapahtumien täyteisenä viikolla 24. Kotimainen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulun osakilpailulla Pikkaralassa. Mastersluokkien kiertueen toinen osakilpailu pelataan puolestaan Tammisaaressa. Junioreiden SM-karsinnat järjestetään Jyväskylässä ja amatööriluokkien karsinnat Kalajoella.

Kotimainen frisbeegolfkausi jatkuu tapahtumien täyteisenä viikolla 24. Kotimainen kärkikiertue Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulun osakilpailulla Pikkaralassa. Mastersluokkien kiertueen toinen osakilpailu pelataan puolestaan Tammisaaressa. Junioreiden SM-karsinnat järjestetään Jyväskylässä ja amatööriluokkien karsinnat Kalajoella.

Prodigy Disc Pro Tour jatkuu Oulussa

Prodigy Disc Pro Tour -kausi jatkuu, kun sijoituksista ja kiertuepisteistä mitellään Oulussa Pikkarala Frisbeegolfin radalla 16.–18. kesäkuuta.

Lue koontitiedote Prodigy Disc Pro Tourin verkkosivuilta.

Näin seuraat Prodigy Disc Pro Touria

Tulospalvelu:

Livetulokset UDisc Livessä, tulospalvelu ja kisainfot Disc Golf Metrixissä.

Videotuotanto:

Kierrosten jälkituotannosta avoimen luokan osalta vastaa Disc Golf Finland, ja naisten avoimen luokan osalta Disc Golf Stream Suomi.

Seuraa paikan päällä:

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, tervetuloa paikan päälle seuraamaan Suomen parasta frisbeegolfia! Lataa katsojaopas PDF-tiedostona.

SFL masterstour 2023, Tammisaari

SFL masterstourin toinen osakilpailu pelataan Tammisaaressa, Västerbyn radalla 17.-18.6. Masterstourilla kilpaillaan yhteensä 12 eri luokassa. Luokat ovat: MP40 (Mixed Pro 40+), FP40 (Women’s Pro 40+), MP50, FP50, MP55, FP55, MP60, FP60, MP65, FP65, MP70 ja FP70.

Kilpailu koostuu kahdesta kierroksesta. Avauskierros pelataan lauantaina klo 8 alkaen 15 minuutin väliaikalähdöillä, ja toinen kierros sunnuntaina klo 8 alkaen niin ikään 15 minuutin lähtövälein. Osakilpailun järjestävä seura on Ekenäs IF Disc Golf, kilpailutuotannosta vastaa Natural Born Disc Golfer.

Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 85 pelaajaa. MP40-luokassa kilpailee toukokuussa kiertueen avausosakilpailun Vihdissä voittanut sekä luokan SM-kultaan Valkeakoskella heittänyt Joni Luumi (FrisbeeGolfClub Hyrylä). MP50-luokassa nähdään muun muassa tuore Suomen mestari Ville Piippo (Team Hippo) sekä kiertueen avausosakilpailun ykkönen Ari Penttala (Nummelan frisbeeseura). MP60-luokassa kilpailee Vihdin voittaja Ville Kotamäki (Nummelan frisbeeseura). MP70-luokan yhdeksi ennakkosuosikiksi voidaan puolestaan nimetä Per-Erik Maukkonen (LoFro – Loviisan Frisbeegolf), joka voitti niin kiertueen avausosakilpailun kuin Suomen mestaruuden toukokuussa. 

FP50-luokassa kilpailee sekä kiertueen että SM-kilpailuiden kärkikolmikko: Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat), Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) ja Nina Kiminki (Nummelan frisbeeseura). FP40-luokan ennakkosuosikiksi voidaan nimetä sekä kiertueen avausosakilpailussa että SM-kilpailuissa pronssille heittänyt Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura).

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Junioreiden SM-karsinta, Jyväskylä

Kauden 2023 kuudennet junioriluokkien SM-karsinnat pelataan Jyväskylässä Keljonkankaan radalla 18.6. Kilpailuiden järjestelyistä vastaa Jyväskylän Liitokiekkoilijat. 

SM-karsintakilpailuissa on jaossa paikkoja juniorien SM-kilpailuihin, jotka pelataan Heinolassa 12.-13.8.2023. 

Alustava aikataulu:

Lohkossa A pelaavat luokkien MJ15, FJ15 ja FJ18 pelaajat, lohkossa B MJ18-luokka.

klo 8 Lohko A, 1. kierros
klo 11 Lohko B, 1. kierros
klo 14 Lohko A, 2. kierros
klo 17 Lohko B, 2. kierros

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Amatöörien SM-karsinnat, Kalajoki

Kauden neljännet amatööriluokkien SM-karsinnat pelataan Kalajoella, Särkkäinportin radalla 17.-18.6.2023. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Natural Born Disc Golfer, Prodigy Disc Europe ja Golden Beach Disc Golfers. SM-karsinnoissa panoksena ovat paikat amatöörien SM-kilpailuihin, jotka pelataan 1.-3.9. Espoossa.

Amatööriluokissa kilpailee pelaajia, jotka eivät ole vastaanottaneet rahapalkintoja kilpailuista. Lohkossa A pelaavat korkeimmat mixed ja naisten Advanced-tason luokat MA1 ja FA1, lohkossa B puolestaan ikäluokkaperusteiset amatööriluokat MA40, FA40, MA50 ja FA50.

Alustava aikataulu:

Lauantai 17.6.

klo 8 Lohko A, 1. kierros
klo 11.30 Lohko B, 1. kierros
klo 15 Lohko A, 2. kierros

Sunnuntai 18.6.

klo 8 Lohko B, 2. kierros
klo 11.30 Lohko A, 3. kierros
klo 15 Lohko B, 3. kierros

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Muita poimintoja

Viikonvaihteessa 16.-18.6. Tsekissä pelataan PDGA Euro Tourin toinen osakilpailu Konopiste Open. Yhdysvalloissa alkukauden kiertänyt Niklas Anttila avaa Euroopan kilpailukautensa. Korkeimmalla ratingilla kilpailuun starttaa kesä-heinäkuussa Euroopassa kiertävä Paul McBeth. 

Naisten avoimen luokan kilpailuun suomalaisväriä tuo Anni Mäkelä. Korkeimmilla ratingluvuilla kisaan starttaavat Kaidi Allsalu (Viro) ja Rachel Turton (Iso-Britannia).

Turnauksen livetulokset päivittyvät Udisc Liveen, lisäksi kilpailua voi seurata Disc Golf Networkista.