Ennakkokatsaus 22/2023: Sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailut Keuruulla, SM-karsinnat Hämeenlinnassa, kiertueet jatkuvat Virossa ja Yhdysvalloissa

Viikolla 22/2023 ratkotaan Suomen mestaruuksien kohtalot sekaparifrisbeegolfissa, karsitaan paikoista junioreiden SM-kilpailuihin sekä kilpaillaan European Pro Tourin osakilpailussa Virossa ja Disc Golf Pro Tourilla Yhdysvalloissa.

Viikolla 22/2023 ratkotaan Suomen mestaruuksien kohtalot sekaparifrisbeegolfissa, karsitaan paikoista junioreiden SM-kilpailuihin sekä kilpaillaan European Pro Tourin osakilpailussa Virossa ja Disc Golf Pro Tourilla Yhdysvalloissa.

Sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista mitellään Keuruulla

SM-kisojen täyteinen kesä jatkuu, kun sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista kilpaillaan Keuruulla Keurusselän Frisbeegolfpuistossa 3.-4. kesäkuuta. 

Lue laajempi ennakkojuttu frisbeegolfin SM-kilpailuiden nettisivuilta.

Kuva sekaparifrisbeegolfin SM-kilpailuista 2022 Valkeakoskelta. Kuva: SFL / Jarno Mäkinen

Junioreiden SM-karsinta Hämeenlinna

Sunnuntaina 4.6.2023 järjestetään kauden neljäs junioreiden SM-karsintakilpailu Hämeenlinnassa, Viisarin frisbeegolfradalla. Karsintakilpailun järjestää SFL:n jäsenseura Hämeenlinnan Discaajat. 

SM-karsinnassa mitellään paikoista junioreiden SM-kilpailuihin, jotka pelataan Heinolan Kippiksellä 12.-13.8.2023. SM-kilpailupaikkoja on jaossa seuraavasti:

  • FJ18 (FPO): kilpailun top-3 ja tasasijoitukset 
  • FJ15: kilpailun top-3 ja tasasijoitukset 
  • MJ18 (MPO): kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 
  • MJ15: kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 

Kilpailu pelataan kahdessa eri lohkossa. Lohkossa A pelaavat 15-vuotiaiden luokat MJ15 ja FJ15, ja lohkossa B alle 19-vuotiaiden luokat MJ18 (MPO) ja FJ18 (FPO). Lohkon A kierrokset pelataan sunnuntaina alustavan aikataulun mukaan klo 9 ja klo 14, lohkon B klo 11 ja klo 17 alkaen. 

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Muita poimintoja

European Pro Tour jatkuu Virossa Estonian Openin merkeissä 2.-4.6.2023. Mukana on tukku Suomen kärkinimiä. Naisten avoimessa luokassa kilpailevat muun muassa Copenhagen Openissa jaetulle kolmannelle sijalle sijoittunut Jenni Karppinen sekä kotimaisen kärkikiertueen Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailussa Karppisen jälkeen kolmanneksi sijoittunut Silva Saarinen (Riihimäen Frisbeegolf). Copenhagen Openin voittaja Kaidi Allsalu (Viro), Copenhagen Openin ja Belgian Openin kakkonen Anneli Tõugjas-Männiste (Viro) sekä Yhdysvalloissa alkukaudesta kiertänyt Keiti Tätte (Viro) ovat myös mukana kilpailussa.

Avoimen luokan kilpailuun on ilmoittautunut mukaan luokan hallitseva maailmanmestari, Euroopan kilpakenttiä kesä-heinäkuussa kiertävä Paul McBeth. McBethiä haastamaan saapuu iso joukko suomalaispelaajia, muun muassa European Pro Tourin aiemmissa osakilpailuissa podiumsijoille heittäneet Daniel DavidssonSamuel HänninenVille Ahokas ja Rasmus Saukkoriipi. Ennakkosuosikkeihin lukeutuu myös hyvävireinen Mauri Villmann (Viro), joka on napannut alkukaudesta voitot Copenhagen Openista sekä Prodigy Disc Pro Tourin avausosakilpailusta Helsingistä. 

Daniel Davidsson. Kuva: SFL / Petri Anttiroiko

Livetulokset päivittyvät kilpailun aikana Udisc Liveen ja livelähetyksiä voi seurata Disc Golf Streamissa.

Disc Golf Pro Tourilla ohjelmassa on Portland Open 1.-4.6. Mukana avoimen luokan kilpailussa ovat Väinö MäkeläNiklas AnttilaJoona Heinänen ja Tuomas Hyytiäinen. Livetuloksia kilpailusta voi seurata Udisc Livessä ja livelähetystä Disc Golf Networkista.