Ennakkokatsaus 20/2023: Mastereiden SM-kilpailut Valkeakoskella, junioreiden SM-karsinnat Karkkilassa, European Pro Tour Belgiassa

Mastereiden SM-kilpailut pelataan Valkeakoskella

Kauden 2023 ensimmäiset Suomen mestaruudet ovat jaossa 18.-21.5.2023, kun mastersluokkien SM-kilpailut järjestetään Valkeakoskella, Korkeakankaan frisbeegolfradalla. Mestaruudet ovat jaossa yhteensä seitsemässä eri luokassa (FP40, FP50, FP60, MP40, MP50, MP60, MP70).

Lue laajempi ennakkojuttu frisbeegolfin SM-kilpailuiden nettisivuilta. 

Junioreiden SM-karsintakilpailu Karkkilassa

Karkkilassa järjestetään 20.-21.5.2023 kauden toinen junioreiden SM-karsintakilpailu. Kilpailun järjestää Karkkilan Frisbeegolfkerho.

SM-karsinnassa mitellään paikoista junioreiden SM-kilpailuihin, jotka pelataan Heinolan Kippiksellä 12.-13.8.2023. SM-kilpailupaikkoja on jaossa seuraavasti:

  • FJ18 (FPO): kilpailun top-3 ja tasasijoitukset 
  • FJ15: kilpailun top-3 ja tasasijoitukset 
  • MJ18 (MPO): kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 
  • MJ15: kilpailun top-5 ja tasasijoitukset 

SM-karsintakilpailu järjestetään Karkkilan Frisbeegolfradan GOLD-layoutilla. SM-karsinta koostuu kierroksesta. Sekä lauantaina että sunnuntaina pelataan kierrokset 10 minuutin väliaikalähdöillä klo 9 alkaen. Kumpanakin kilpailupäivänä viimeinen ryhmä lähtee kierrokselle noin klo 16.

Kilpailuun on ilmoittautunut mukaan muun muassa viime vuonna alle 19-vuotiaiden poikien luokassa SM-pronssille sijoittunut Topias Piirainen (Disc Golf Hyvinkää). Piiraiselle haasteen heittävät muun muassa nuorempien MJ15-luokan Suomen mestariksi vuonna 2022 kruunattu Oiva Päivänsalo (Veikkola Disc Golf Club) ja samassa kisassa SM-pronssia napannut Väinö Vanhanen (Kangasalan Voitto).

Lisätietoja, ilmoittauneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Muita poimintoja

European Pro Tourin toinen osakilpailu Belgian Open pelataan Brysselissä 19.-21.5.2023. Suomalaisista mukana ovat muun muassa European Pro Tourin avausosakilpailussa Copenhagen Openissa avoimen luokan toiseksi heittänyt Samuel Hänninen ja kolmanneksi sijoittunut Daniel Davidsson sekä naisten avoimessa luokassa  jaetulle kolmossijalle sijoittuneet Heidi Laine ja Jenni Karppinen.

Livetulokset päivittyvät kilpailun aikana Udisc Liveen ja livelähetyksiä voi seurata Disc Golf Streamissa.