#Pidäratasiistinä-teemaviikko 5.-11.6.2023

SFL on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Osana kampanjaa SFL järjestää Maailman ympäristöpäivän viikolla 5.-11.6.2023 #Pidäratasiistinä-teemaviikon.

SFL on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia.

Osana kampanjaa SFL järjestää Maailman ympäristöpäivän viikolla 5.-11.6.2023 #Pidäratasiistinä-teemaviikon.

#Pidäratasiistinä on toiminut harrastajien ja seuratoimijoiden tunnuslauseena jo useamman vuoden ajan. Esimerkiksi Oulun frisbeeseura on järjestänyt #pidäratasiistinä-tunnuksella kampanjan roskien keräämisestä ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. 

#Pidäratasiistinä-tempaus seuroille

SFL haastaa kaikki jäsenseuransa mukaan #Pidäratasiistinä-tempaukseen. Seurat voivat osallistua tempaukseen eri tavoin:

  • Jakamalla tempauksesta tietoa omille jäsenilleen. Tietoa tempauksesta voi levittää esimerkiksi sosiaalisessa mediassa alle linkitetyillä kuvilla, tai jakamalla eteenpäin liiton postauksia aiheesta. 
  • Huomioimalla tempauksen mahdollisuuksien mukaan erilaisissa teemaviikolla järjestettävissä tapahtumissa, kuten viikkokisoissa. 
  • Jakamalla seuran omissa sosiaalisen median kanavissa kuvia ja tunnelmia hashtageilla #pidäratasiistinä ja #miljoonaroskapussia

#Pidäratasiistinä-tempaus harrastajille

SFL kannustaa kaikki frisbeegolfin harrastajat mukaan roskatalkoisiin – roskat kuuluvat pönttöön, ei radoille!

Näin osallistut:

  1. Lähde Maailman ympäristöpäivän viikolla 5.-11.6. treenikierrokselle ja ota mukaan roskapussi. 
  2. Kerää kierroksesi aikana eteen osuvat roskat radalta pussiin.
  3. Ota kierroksen lopuksi pussista kuva, jaa se sosiaaliseen mediaan aihetunnisteilla #pidäratasiistinä ja #miljoonaroskapussia, ja haasta myös heittokaverisi mukaan. 
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

Kuva: yle