Ennakkokatsaus 18/2023: SFL Masters Tour käynnistyy Vihdin osakilpailulla

Mastersikäisille suunnatun SFL masters tourin avausosakilpailu pelataan 6.-7.5.2023 Vihdissä Kaatiksen frisbeegolfradalla. European Pro Tour käynnistyy puolestaan Kööpenhaminassa.

SFL masters tour starttaa Kaatiksella

Mastersikäisille suunnatun SFL masters tourin avausosakilpailu pelataan 6.-7.5.2023 Vihdissä Kaatiksen frisbeegolfradalla. Masterstourilla kilpaillaan yhteensä 12 eri luokassa. Luokat ovat: MP40 (Mixed Pro 40+), FP40 (Women’s Pro 40+), MP50, FP50, MP55, FP55, MP60, FP60, MP65, FP65, MP70 ja FP70. 

Vihdin osakilpailun järjestää Nummelan frisbeeseura. Kilpailu koostuu kahdesta kierroksesta. Avauskierros pelataan lauantaina klo 8 alkaen 15 minuutin väliaikalähdöillä, ja toinen kierros sunnuntaina klo 8 alkaen niin ikään 15 minuutin lähtövälein. 

Vihdissä on mukana iso joukko viime vuoden SM-menestyjiä. MP40-luokassa kilpailevat muun muassa viime vuonna luokassa jaetulle SM-hopealle sijoittuneet Heikki Saunanen (Ähtärin Urheilijat) ja Mika Laikko (Friba-Tikat). FP40-luokassa ovat puolestaan mukana viime vuonna Oulun SM-kilpailuissa luokan SM-hopeaa napannut Nina Rajala (Järvenpään Frisbeegolf) ja pronssille sijoittunut Annemari Lumppio (Nummelan frisbeeseura). 

MP50-luokassa kilpailevat viime vuoden Suomen mestari Ville Piippo (Team Hippo) sekä pronssin jakaneet Ari Penttala (Nummelan frisbeeseura) ja Jani Ketonen (Fribahullut). Viime kesänä MP50-luokan SM-mittelössä hopeaa ottanut Marko Rauha (Frisbeegolfseura 7k) kilpailee Vihdissä MP55-luokassa. FP50-luokassa ovat mukana viime vuoden SM-kulta- ja hopeamitalistit, Kristiina Sylman (Talin Tallaajat) ja Kirsi Kaikkonen (Lohjan Liitokiekkoilijat). 

Kaatiksella järjestettiin mastereiden SM-kilpailut vuonna 2019. Kuva: SFL / Knuutti Lehtinen

MP60-luokassa viime vuonna SM-kultaa napannut Juha Pohjalainen (Talin Tallaajat) ja pronssille sijoittunut Risto Moisanen (BSC Disc Golf Team) ovat myös ilmoittautuneet mukaan Vihtiin. MP70-luokassa kisaavat Oulun SM-kisoissa hopean jakaneet Per-Erik Maukkonen (Loviisan Frisbeegolf) ja Markku Tohni (Nokian frisbeeseura). FP60-luokassa SM-hopeaa 2022 ottanut Tuire Leppänen (Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät) kilpailee puolestaan FP70-luokassa. 

Lisätietoja, ilmoittauneet ja tulospalvelu Disc Golf Metrixissä.

Muita poimintoja

European Pro Tour käynnistyy Kööpenhaminassa Copenhagen Open -kilpailun merkeissä 5.-7.5.2023. Livetulokset päivittyvät kilpailun aikana Udisc Liveen ja livelähetyksiä voi seurata Disc Golf Streamissa.