Ennakkokatsaus 17/2023: Ensimmäinen amatöörien SM-karsintakilpailu Rautjärvellä

Kauden ensimmäinen amatöörien SM-karsintakilpailu järjestetään Rautjärvellä Simpeleen frisbeegolfradalla 29.-30.4.2023. Disc Golf Pro Tour jatkuu puolestaan Jonesboro Openin merkeissä.

Kauden ensimmäinen amatöörien SM-karsintakilpailu järjestetään Rautjärvellä Simpeleen frisbeegolfradalla 29.-30.4.2023. Karsintakilpailuissa on jaossa osallistumisoikeuksia amatööriluokkien SM-kilpailuihin. Amatöörien SM-kilpailut järjestetään Espoossa 1.-3.9.2023. 

Rautjärven kilpailu järjestetään kahdessa lohkossa. Lohkossa A pelaavat korkeimmat mixed ja naisten Advanced-tason luokat MA1 ja FA1, lohkossa B puolestaan ikäluokkaperusteiset amatööriluokat MA40, FA40, MA50 ja FA50. SM-kilpailuiden osallistumisoikeuksia on jaossa seuraavasti: 

  • MA1 – kuusi parasta ja tasasijoitukset
  • FA1, MA40, FA40, MA50, FA50 – kolme parasta ja tasasijoitukset

Mukaan on ilmoittautunut tällä hetkellä yhteensä 117 pelaajaa. Mukana ovat muun muassa viime vuoden SM-kilpailuissa FA40-luokassa hopealle sijoittunut Heidi Könssi (Saarijärven frisbaajat) sekä MA50-luokassa jaetulle hopealle pelannut Marko Könssi (Saarijärven frisbaajat). 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Natural Born Disc Golfer, Prodigy Disc Europe ja Simpele Discgolf.

Alustava aikataulu:

Lauantai 29.4.

klo 8- 11 Kierros 1, yhteislähtö (lohko A)
klo 11-14 Kierros 1, yhteislähtö (lohko B)
klo 14-17 Kierros 2, yhteislähtö (lohko A)

Sunnuntai 30.4.

klo 8-11 Kierros 2, yhteislähtö (lohko B)
klo 11-14 Kierros 3, yhteislähtö (lohko A)
klo 14-17 Kierros 3, yhteislähtö (lohko B)

Tarvittavat ratkaisupelit ja palkintojenjako suoritetaan lohkokohtaisesti heti tulosten selvittyä.

Lisätietoja, ilmoittautuneet ja tulokset Disc Golf Metrixissä.

Muita poimintoja

Yhdysvaltojen Arkansasissa pelataan viikonvaihteessa 28.-30.4.2023 Disc Golf Pro Tourin seuraava osakilpailu, Play It Again Sports Jonesboro Open presented by Prodigy. Suomalaisista mukana ovat naisten avoimessa luokassa Eveliina Salonen, Heidi Laine, Henna Blomroos, Silva Saarinen ja Sonja Laine. Avoimessa luokassa kilpailevat Joona Heinänen, Niklas Anttila, Tuomas Hyytiäinen ja Väinö Mäkelä.

Livetuloksia kilpailusta voi seurata Udisc Livessä ja livelähetystä Disc Golf Networkista.