Seuratoiminnan kehittämistukea myönnettiin 350 hankkeelle

Tukea saaneiden seurojen joukossa neljä frisbeegolfseuraa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,3 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Seuratuella edistetään lasten ja nuorten tasa-arvoisia ja yhdenvertaisia liikunnan harrastusmahdollisuuksia erityisesti matalan kynnyksen toiminnan kautta.

Seuratukea sai 350 hanketta, joista 126 on jatkohankkeita ja uusia kehittämishankkeita 224. Avustukset kohdistuvat 102 eri kuntaan. Seurojen yhteishankkeita on 45. Näiden hankkeiden kautta tuella on hakijaseuran lisäksi vaikutusta yhteensä noin 82 muun seuran toimintaan.

– Avustusta saavat hankkeet tuovat esiin seuratoiminnan monimuotoisuuden ja laajan kirjon. Seurat ovat erilaisia ja toimintaympäristöstään johtuen erilaisten haasteiden edessä. Osa seuroista saa pienelläkin hankkeella ja euromääräisellä avustuksella vaikuttavaa toimintaa aikaan omassa toimintaympäristössään, sanoo ylitarkastaja Sari Virta.

– Ilahduttavaa on se, että tänä vuonna avustettavaksi nousee useampi hanke, jossa seura haluaa lisätä ja kehittää yhteisöllisyyttä. Se on merkittävä osa seuratoimijoiden hyvinvointia, Virta korostaa.

Nuorten drop outin vähentäminen yhtenä painopisteenä

Tämänkin vuoden hankkeissa on  hyvin esillä nuorten drop out. Toimintaa kehitetään joko perustamalla erityisesti yli 13-vuotiaille ja sitä vanhemmille omia harrasteryhmiä, ottamalla nuoria mukaan seuran kehittämiseen, kouluttamalla nuoria ohjaaja-, toimitsija- ja tuomaritehtäviin. Lisäksi on hankkeita, joissa lähdetään toteuttamaan nuorten toivomia ja esittämiä toimenpiteitä tai perustetaan seuraan nuorisoraati.

Perheliikuntahankkeita on viimevuotista enemmän ja hankkeisiin sisältyy myös erityisliikuntaa. Kaikkiaan 141 avustusta saavassa hankkeessa osa avustuksesta menee suoraan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan tukemiseen joko harrastemaksuihin tai välinehankintoihin kohdentuen.

Neljälle frisbeegolfseuralle avustus

Seuratoiminnan kehittämiseen tukea saaneiden seurojen joukkoon lukeutuu neljä frisbeegolfseuraa. OKM myönsi frisbeegolfseuroille tukea muun muassa frisbeegolfin harrastustoiminnan kehittämiseen, toiminnanjohtajan palkkaamiseen, junioritoimintaan sekä frisbeegolfin kehittämiseen harrastuksesta urheiluksi. Tukea saivat Frisbeegolfseura 7k ry (16 000 e), Lords of DiscGolf ry (16 000 e), Tampereen Frisbeeseura ry (8500 e) sekä Flying Discs Vörå rf (3000 e). Osa seuroista sai tukea jo viime vuonna alkaneelle hankkeelle.

Lisätietoja seuratuesta

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Lue lisää: Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö

OKM:n tiedote: Seuratoiminnan kehittämistuet on myönnetty – OKM – Opetus- ja kulttuuriministeriö