Kevään yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin käynnissä – haussa mukana urheiluoppilaitokset

Yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin käynnistyi tänään. Hakuaika on 21.2.-21.3.2023.

Kevään yhteishaussa voi hakea toisen asteen urheiluoppilaitoksiin. Toisella asteella urheilun ja opiskelun yhdistämisen perustana Suomessa toimii 15 urheilulukiota ja 16 ammatillista koulutuksen järjestäjää.

Virallisten urheiluoppilaitosten lisäksi joustava urheilun ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista urheilupainotteisissa lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa, joita toimii lukuisia ympäri Suomen. Esimerkiksi Joroisten lukion opintotarjonta sisältää frisbeegolfkursseja. Eri oppilaitosten tarjoamiin mahdollisuuksiin urheilun ja opiskelun yhteensovittamisesta pääset tutustumaan oppilaitosten omilla nettisivuilla. 

Haku urheiluoppilaitoksiin

Urheiluoppilaitokset on tarkoitettu tavoitteellisesti valmentautuville nuorille urheilijoille, jotka tavoittelevat kansainvälistä menestystä tai
ammattilaisuutta lajissaan. Urheiluoppilaitoksessa opiskelevan urheilijan on mahdollista harjoitella useita kertoja viikossa ammattimaisessa valmennuksessa ja hyvissä olosuhteissa koulupäivän puitteissa.

Varmista aina hakuohjeet, aikataulu ja mahdollisesti vaadittavat liitteet oppilaitoksen verkkosivuilta tai ota tarvittaessa yhteys oppilaitoksen urheilukoordinaattoriin.

Ammatillisiin urheiluoppilaitoksiin voi hakea myös jatkuvan haun menettelyllä, joka toimii koko lukuvuoden ajan. Jatkuvasta hausta saat tarkemmat ohjeet ammatillisen oppilaitoksen urheilukoordinaattorilta.

Frisbeegolfliitto antaa haussa tarvittavat lausunnot oppilaitoksille suoraan niiden pyynnöstä.

Lisätietoa urheiluoppilaitoksiin hakemisesta:

Toisen asteen urheiluoppilaitoshaku

Urheiluoppilaitosten opiskelijavalinnan hakuprosessi ja -kriteerit 2023

Lue lisää urheiluoppilaitoshausta Olympiakomitean sivulta

Ähtärin lukion frisbeegolflinja

Ähtärin lukiossa on toiminut kahden vuoden ajan frisbeegolflinja, jossa pystyy lukio-opintojen ohessa opiskelemaan 28 opintopistettä frisbeegolfia. 

– Linja on saanut ihan positiivisen vastaanoton. Ähtärin lukio on pieni, mutta hyvämaineinen lukio, joka on vuodesta toiseen pärjännyt erinomaisesti kansallisissa lukiovertailuissa. Jos siis haluaa suorittaa lukio-opintonsa (tai vaikka kaksoistutkinnon) laadukkaasti samalla frisbeegolfia pelaten ja treenaten, niin siihen on meillä tarjolla hyvä mahdollisuus, kertoo frisbeegolflinjan vastuuopettaja Heikki Saunanen.

Frisbeegolflinjasta lisätietoja löydät täältä: https://peda.net/ahtari/lukio/fl