Seuratoiminnan kehittämistuen haku päättyy 30.11.

OKM:n tuki liikuntaa tai urheilua järjestäville yhdistyksille on avoinna 30.11. saakka. SFL kannustaa jäsenseuroja hakemaan avustusta.

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuaika alkaa 1.11.2022 ja päättyy 30.11.2022 klo 16.15.

Seuratukea haetaan sähköisesti  Suomisport-palvelusta. Hakemusta voi sähköisessä ympäristössä tehdä ja tallentaa hakuajan puitteissa.

Avustukset ovat harkinnanvaraisia. Arvioinnissa otetaan huomioon hankkeen tarkoituksenmukaisuus suhteessa haun tavoitteisiin, toiminta- ja taloussuunnitelman realistisuus sekä hankkeen laatu ja laajuus seuran toimintaympäristö huomioiden.

Olympiakomitea järjesti 28.9. seuratoiminnan kehittämistuesta infotilaisuuden, jossa Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Sari Virta esitteli hakua. Tallenteen kesto on 40 min. SFL suosittelee tallenteen katsomista ennen hakemuksen jättämistä.

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on, että eduskunta vuoden 2023 talousarviota hyväksyessään osoittaa määrärahat ko. tarkoitukseen.

Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2023. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Edellisessä haussa seuratoiminnan kehittämiseen tukea saaneiden seurojen joukkoon lukeutui kuusi frisbeegolfseuraa. Lue SFL:n uutinen (21.4.2022) myönnetyistä avustuksista täältä