Seppo Paju päättää 15 vuoden kilpauransa

Paju SM-pokaali 2017 kädessään hymyileväisenä, taustalla sponsoriseinä.

Paju juhli Frisbeegolfin SM-kultaa 2017 Hyvinkäällä. Kuva: SFL/Mikko Kaakinen.

 

Suomen kansainvälisesti menestynein frisbeegolfaaja Seppo Paju ilmoitti eilen lopettavansa kilpauransa frisbeegolfin parissa. Kansainvälisesti tunnettu ja lajin parissa laajalti arvostettu Paju kilpaili ammattilaistasolla 15 vuoden ajan liki 200 kilpailussa. 

Vuonna 2006 frisbeegolfin aloittaneen Pajun kirkkaimpiin saavutuksiin lukeutuvat muun muassa Junioreiden maailmanmestaruus (U16) vuodelta 2010, Junioreiden Euroopan Mestaruus (U19) 2010, Euroopan mestaruus 2014, Suomen mestaruus 2011 ja 2017 sekä Euro Tourin voitto 2015 ja Euro Pro Tourin voitto 2017, PDGA Europe Player of the Year 2018. Tämän vuoden huippuhetkiin kilparadoilla kuuluu esimerkiksi European Pro Tour -osakilpailun voitto Turussa sekä Prodigy Disc Pro Tourin kolmossijat Helsingistä ja Heinolasta. 

Paju kertoi päätöksestään The End-nimisellä Youtube-videolla, jossa hän kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, vapaaehtoisia, kilpailujen järjestäjiä, seuratyöntekijöitä ja erityisesti kilpakumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet ”kaikki ne väännöt, haasteet ja kuopat” mitä hän on urallaan saanut kokea. Paju kertoo nauttineensa frisbeegolfin pelaamisesta valtavasti, mutta halu taistella ja voittaa ei ole enää yhtä vahva kuin ennen, ja juuri nyt on oikea hetki lopettaa kilpaura.

Paju avasi SFL:lle päätökseen vaikuttaneen myös pitkäaikaisen olkapäävamman. ”Olkapää olisi vaatinut valtavan pitkän kuntoutusprosessin, että olisin edes päässyt harjoittelemaan frisbeegolfia huipputasolla menestymiseen vaadittuja määriä, ennen kuin olisi voinut ajatella kokoaikaista kilpailemista.”

Paju kertoo olevansa todella iloinen kilpaurastaan ja myös siitä että ainakin tällä erää kilpailut on käyty. Paju ei kuitenkaan tule katoamaan frisbeegolfin parista vaan kertoi pyrkivänsä ilahduttamaan frisbeegolfkansaa tavalla tai toisella myös jatkossa. ”Tämä matka ei olisi millään tavalla ollut mahdollista jos ei sellaista tukea olisi saanut mitä on saanut tässä vuosien varrella, ja tulen olemaan siitä kiitollinen koko loppuelämäni. Kiitos myös ihan kaikille, jotka on tehneet tästä ylipäänsä mahdollista millä tahansa tasolla”, kiittää Paju.