Niklas Anttila toiseksi USDGC:ssä – ensimmäisenä suomalaisena podiumille

Niklas Anttila sijoittui upeasti toiseksi Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa (USDGC). Voitto karkasi Anttilalta vasta viimeisillä väylillä.

Blomroos täydensi suomalaismenestystä Throw Pink Women's Disc Golf Championship -kilpailussa. 

Yhdysvaltojen avoin mestaruusturnaus USDGC tarjosi suomalaisittain kosolti jännitystä. Niklas Anttila sijoittui 6.-9. lokakuuta Etelä-Carolinan osavaltiossa Rock Hillissä pelatussa major-kilpailussa toiseksi 17-vuotiaan yhdysvaltaisnuorukaisen Gannon Buhrin jälkeen. Buhr vei voiton, ja 25 000 dollarin palkinnon, vain yhden heiton erolla Anttilaan heittämällä tuloksen 33 alle parin. 

Voitto lipesi viimeisillä väylillä

Anttila on juuri heittänyt kiekon oranssissa t-paidassaan ja harmaissa shortseissaan. Takana Innovan katos.

Anttila USDGC:ssä. Kuva: Chad LeFevre Photography. https://usdgc.com/news/saturday-recap/

 

Anttila pelasi kaikki neljä kierrosta tasaisesti, ja johti kolmannen kierroksen jälkeen yhden heiton erolla Yhdysvaltojen Calvin Heimburgia ja kahden heiton erolla MM-kisat voittanutta, niin ikään yhdysvaltalaista, Paul McBethiä ja Gannon Buhria. Anttila ja Buhr pelasivat koko viimeisen kierroksen hyvin tasaväkisesti, Buhrin heittäessä yhden eaglen (kaksi alle parin) ja yhden tuplabogien (kaksi yli parin) ja Anttilan heittäessä yhden bogien (yksi yli parin). Buhrin viisi peräkkäistä birdietä viimeisillä väylillä siivittivät hänet kuitenkin lopulta koko turnauksen voittoon. Heimburg vei kolmannen sijan lopputuloksella -29 ja McBeth neljännen sijan tuloksella -27.

Anttilan nousu podiumille on suomalaisittain historiallinen, sillä paras suomalainen on sijoittunut vuosittain Winthrop Gold -radalla pelattavassa turnauksessa Anttilaa ennen neljänneksi. Kahdenkymmenen parhaan joukkoon mahtuu Anttilan lisäksi vain yksi eurooppalainen. Joona Heinänen onnistui kirimään kokonaistuloksellaan -14 turnauksen 19. sijalle. Väinö Mäkelä sijoittui tuloksellaan -10 jaetulle 28. sijalle.

Blomroos kolmanneksi Throw Pink Women’s Disc Golf Championship -kilpailussa 

Blomroos puttaamassa lähikuvassa, vieressä puun runko.

Blomroos sunnuntain ottelussa. Kuva: Chad LeFevre Photography. Sunday Photos – United States Disc Golf Championship (usdgc.com)

 

Suomalaismenestystä saatiin myös kuluneena viikonloppuna USDGC:n kanssa samaan aikaan käydyssä naisten Throw Pink Women’s Disc Golf Championship -kilpailussa, joka pelattiin samalla radalla kuin avoin mestaruusturnaus. Henna Blomroos sijoittui nelikierroksisessa kilpailussa hienosti kolmanneksi tuloksellaan -12. Voiton vei yhdysvaltalainen Catrina Allen tuloksella -16. MM-kilpailun voittanut Viron Kristin Tattar sijoittui toiseksi tuloksella -13. 

Eveliina Salonen ja Heidi Laine täydensivät suomalaismenestystä yltämällä kilpailussa viidentoista parhaan joukkoon. Salonen heitti tuloksen -1 ja sijoittui kilpailussa yhdeksänneksi ja Laine sijoittui 14. tuloksella +3. 

 

USDGC:n kokonaistulokset: United States Disc Golf Championship | Professional Disc Golf Association (pdga.com)

Neljännen kierroksen tulokset: MPO – Rd4 – United States Disc Golf Championship | PDGA Live

Lue STT:n uutinen ja Niklaksen kommentit: Jättipotti lipesi Niklas Anttilan näpeistä viimeisillä heitoilla Yhdysvaltain avoimissa – tuloksena silti historian paras suomalaissuoritus (yle.fi)

Lue lisää Throw Pink Women’s Disc Golf Championship -kilpailusta : Throw Pink Women’s Disc Golf Championship – United States Disc Golf Championship (usdgc.com)