Henna Blomroosin MM-hopea oli kruunu tämän kauden pitkälle uurastukselle Yhdysvaltojen pelikentillä

Teksti: Markus Viljanen

Henna Blomroos heitti kaksi viikkoa sitten huikean suorituksen, kun hän nappasi kovatasoisessa seurassa MM-hopeaa. Viidestä kierroksesta koostunut pitkä kilpailu päättyi lopulta virolaisen Kristin Tattarin selvään voittoon kahdeksan heiton erolla, mutta Blomroosin suoritus oli silti vaikuttava.

Kilpailu avattiin Jones Parkin radalla, jossa Blomroos nakutti ensimmäisen kierroksen tulokseksi -8, jääden Tattarista siinä vaiheessa kaksi heittoa. Toisella kierroksella siirryttiin kuuluisalle Emporia Country Clubin radalle. Tällä radalla Blomroos oli ajoittain ongelmissa, mikä myös näkyi, kierroksen päätyttyä par-tulokseen.

“Ensimmäisellä kierroksella tuli pari tyhmää virhettä. Heitin esimerkiksi 15. väylällä kerran puun kautta outtiin ja siitä tuli tuplabogey. Seuraavalta väylältä tuli myös tuplabogey. Ne sai kuitenkin hyvin korjattua pois seuraavilla kierroksilla”, Blomroos muistelee.

Kolmas kierros Jones Parkissa tuotti hienosti -9 ja kun Tattar jäi tuolloin tulokseen -4, oli tilanne kärjessä kaksikon välillä tasan.

“Tuntui, että Jones Parkissa oli helpompi pelata hyvä kierros. Se sopi siinä mielessä paremmin minulle”.

Draivit tikissä, putissa vaikeuksia

Viimeiset kaksi kierrosta pelattiin Emporiassa. Tattar teki huikean kierroksen -11, ja vaikka Blomroos -6 saikin, karkasi virolainen kauas. Blomroos lähti täten viimeiselle kierrokselle viisi heittoa perässä.

“Seurasin tuloksia kesken kierrosten ja oli koko ajan tietoinen tilanteesta. Totta kai pitää aina lähteä niin, että antaa kaikkensa ja yrittää ottaa kärjen kiinni. Minulle oli tosin tärkeintä, että heitän niin hyvin kuin pystyn ja sitten näkee, mihin se riittää”, Blomroos kuvailee asetelmia ennen MM-kisojen päätöskierrosta.

“En lähtenyt muokkaamaan pelityyliäni, vaikka jossain kohtaa tiesinkin, etten voi enää saada häntä [Tattar] kiinni. Piti pelata koko ajan täysillä, että sai ainakin sen kakkospaikan pidettyä”.

Blomroos napsi eroa kilpatovereihinsa erittäin vahvan draivipelinsä ansiosta. Kaksijakoisen MM-turnauksesta teki kuitenkin puttiosio, jossa oli puolestaan ajoittain suuriakin haasteita.

“Draivi toimi aika moitteettomasti läpi koko turnauksen. Alkuvuonna oli paljon tekniikkaongelmia, kun draivitekniikka katosi, mutta olen sittemmin löytänyt sen vanhan ja tutun heiton takaisin. Varmuus on kesän mittaan löytynyt koko ajan paremmin”.

“Putissa oli jokaisella MM-kisakierroksella jonkin verran vaikeuksia. Se on ollut nyt vaikeaa. Putti on toki aina ollut heikkouteni, mutta ei se ihan noin huonolla tasolla ole aina ollut. Viime talvena treenasin sitä selvästi eniten, mutta tulevanakin talvena putin eteen pitää tehdä todella paljon töitä”, Blomroos lisää.

Blomroos ja Salonen kannustavat toisiaan lyömällä nyrkit yhteen.

Blomroos on viettänyt suuren osan kilpailukaudesta Eveliina Salosen kanssa Yhdysvalloissa. Elokuussa naiset ottivat toisistaan mittaa Turun SM-kisoissa. Kuva: SFL/Mika Packalen.

Selkävaivat riesana

MM-hopeaa lukuun ottamatta kuluva, pitkälti Yhdysvalloissa vietetty kausi ei ole aina ollut sitä, mitä Blomroos itseltään odottaa. Vuonna 2020 tehdyn Yhdysvaltain-kiertueen aikana hän oli kaikissa kolmessa pelaamassaan kilpailussa kolmen parhaan joukossa, kun tänä vuonna niitä sijoituksia ei ole vielä ainuttakaan.

Parhaat sijoitukset ovat olleet Memorial Championshipin ja Music City Openin 4. sijat. Vastapainoksi Champions Cupista tuli 11. sija ja Las Vegasissa Blomroos oli 25:s. Nokialla pelattu European Open tuotti välissä upean kolmannen sijan.

“Vuorotellen on putti toiminut hienosti, sitten lähestymisheitot ja välillä puolestaan draivit. Olen kuitenkin tiedostanut, että kun ne kaikki osuvat jossain kohtaa kohdilleen, niin pystyn pelaamaan omalla hyvällä tasollani. Se on tänä vuonna nyt antanut hieman odotuttaa itseään”.

Oman hankaluutensa kilpailukauteen on tuonut oireileva selkä. Pitkäkestoinen vaiva ei ole estänyt kilpailemista, mutta ei tilanne optimaalinenkaan ole.

“MM-kisat olivat fyysisesti haastava kilpailu. Varsinkin kahtena viimeisenä päivänä huomasi aamuisin, että selälle alkaa riittää. Otin siinä sitten särkylääkettä ja lämmittelin ennen kierroksia kunnolla, eikä se sitten onneksi haitannut kierrosten aikana. Melkein koko kauden on tätä ongelmaa ollut, mutta olen tehnyt fysioterapeutin kanssa töitä sen eteen”.

Pitkä kausi sisältää vielä monenmoista kilpailua

Tämän vuoden puolella Blomroosilla on takanaan jo yhdeksän kilpailua Yhdysvalloissa ja jutun julkaisuhetkellä kauden kymmenentenä koitoksena toimii Vermontissa pelattava Green Mountain Championship. Kiertue-elämä voi olla ajoittain raskasta, mutta myös antoisaa. Eveliina Salosen kanssa rapakon takana reissaaminen on se, mitä Blomroos haluaa tällä hetkellä elämässään tehdä.

“Toissa vuonna vietin täällä jo noin kuukauden pätkän, ja sain silloin tuntumaa touhuun. Kiertue-elämä on ollut sellaista kuin aikoinaan kuvittelikin. Meillä on tosin Eveliinan kanssa aina jotain ongelmia. Aina jotain tapahtuu, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä”, Blomroos naurahtaa.

MM-kisojen jälkeen suomalaiskaksikko vietti väliviikon, joka eteni pitkälti turistihommien parissa. Kilpailukautta on kuitenkin vielä tuhdisti jäljellä.

“Green Mountainin jälkeen on MVP Open, sitten on taas viikon tauko ja sen jälkeen on vuorossa Throw Pink Women’s Disc Golf Championships samaan aikaan USDGC:n kanssa. Lopuksi vielä Pro Tourin finaalit, jos sinne pääsee”, Blomroos päättää.