Masterstour jatkui viikonloppuna Lahdessa

Fribastore Masters Tourin toiseksi viimeinen osakilpailu mittelöitiin Mukkulassa.

Viidestä osakilpailusta koostuva Fribastore Masters Tour -kiertue alkoi toukokuussa Vihdissä. Kesäkuussa kiertue kävi Jyväskylässä, elokuussa 13-14.8. kiertue jatkui Riutassa Riihimäellä ja viime viikonloppuna masterit pelasivat Lahden Mukkulassa. Kiertueella pelataan 12 ikäluokassa, ja osakilpailuvoittojen lisäksi kisataan myös kiertuemestaruuksista. Kiertue päättyy Tampereen osakilpailuun Epilässä 15.-16.10.

Madekivi vei niukasti voiton Hirsimäestä – Rajala jatkoi voittokulkuaan

Miesten pro master 40+ -luokassa (MP40) käytiin jälleen ensimmäisistä sijoista tiukkaa taistoa. Masterstourin pistetaulukossa neljäntenä tällä hetkellä oleva Vampulan Urheilijat frisbeejaoston Jari Madekivi voitti Lahdessa yhteistuloksella 115 vain yhden pisteen erolla toiseksi tulleen Janne Hirsimäen (Nummelan frisbeeseura). Tero Ketonen (Nokian frisbeeseura) sijoittui kolmanneksi 122 heitollaan. Touria johtaa Jani Parkkonen (Talin Tallaajat). Hirsimäki on yhteispisteissä toisena ja kolmatta sijaa pitää Harri Lähdesmäki (Ylöjärven Ryhti).

Järvenpään Frisbeegolfia edustava Nina Rajala jatkoi onnistuneita heittojaan Lahdessa voittamalla jo neljännen tourin osakilpailun FP40-luokassa tuloksella 143 (+17).  Riitta Savolainen (Frisbeegolfseura Kouvolan Lentävät Lautaset) sijoittui toiseksi yhteistuloksella 152, ja Savolainen pitää hallussaan kolmatta sijaa kiertueen yhteistuloksissa. Jenni Anttila (Team Hippo) heitti osakilpailussa kolmanneksi 156 heitolla. Hän pitää kakkossijaa tourin kiertuemestaruuden pistetaulukossa, jota Rajala johtaa tällä hetkellä ylivoimaisesti.

Penttala nousi voitollaan kiertueen kärkeen – Sylman jatkaa johdossa

Ari Penttala (Nummelan frisbeeseura) voitti jälleen MP50-luokassa, yhteistuloksella 119 (-7), ja Penttala nousi näin tourin johtoon yhteistuloksissa. Janne Louhi (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Tommi Nyberg (Talin Tallaajat) jakoivat toisen sijan tuloksella 129. Tourin kokonaispisteissä kakkossijalla on Nummelan frisbeeseuran Jouni Leskinen. Kolmossijaa pitää yhä hallussaan Mikke Haaranen (Wirmo DiscGolf Mynämäki). Talin Tallaajien Kristiina Sylman pelasi ainoana pelaajana FP50-luokassa heittotuloksella 152 (+26). Hän on edellä kiertueen yhteistuloksissa Kirsi Kaikkosta (Lohjan Liitokiekkoilijat) ja Nina Kiminkiä (Nummelan frisbeeseura).

Vesala voittoon – Sandholm yhä kiertueen johdossa

MP55-luokassa voittaja ratkesi viiden heiton erolla. Yhteispisteissä toisena komeileva Kari Vesala (Talin Tallaajat) vei voiton tuloksella 127 (+1). Pistetaulukkoa johtava Padasjoen Frisbeegolfin Janne Sandholm heitti toiseksi (132) ja Ville Kotamäki (Nummelan frisbeeseura) kolmanneksi kuuden heiton erolla Sandholmiin. Jyrki Simolin (Frisbeegolfseura 7k) on tourin yhteispisteissä kolmantena. FP55-luokassa ei ollut heittäjiä, joten Nina Taronen (Riihimäen Frisbeegolf) pitää hallussaan kiertueen ykkössijaa osallistuttuaan luokkansa ainoana edustajana yhteen osakilpailuun.

Pohjalainen ja Määttä jakavat kärkipaikan

MP60-luokassa parhaiten heitti Nummelan frisbeeseuran Juha Pohjalainen. Voitto heltisi tuloksella 146 (+20). Toiseksi ylsi Raimo Määttä (Frisbeegolf Club Keinukallio) 150 heitolla.  Jari Väyrynen (V- ja U-seura Korven Korvenpojat / Bats) heitti kolmanneksi ja pitää Juha Pohjalaisen ja Raimo Määtän jaetun johdon jälkeen kiertueen yhteispisteissä kolmatta sijaa. FP60-luokassa ei ollut osallistujia, joten Lahja Määttä (Frisbeegolf Club Keinukallio) johtaa yhä kyseisen luokan kokonaispisteissä.

Kuparinen jälleen voittoon

MP65-luokassa voiton vei totutusti Markku Kuparinen (Nummelan frisbeeseura) 170 heitolla (+44), ja hän johtaa samalla myös kiertuetta. Jussi Varho (Nousten Frisbeegolf) sijoittui kilpailussa toiseksi 173 heitolla, ja on taulukossa toisena. Kolmantena yhteispisteissä on Björn Lindholm (Ekenäs IF Disc Golf).

Maukkonen nosti asemiaan

MP70-luokassa parhaiten heitti voitollaan kiertueen kolmannelle sijalle noussut Per-Erik Maukkonen (Loviisan frisbeegolf) tuloksella 152 (+26). Kiertuetta johtava Markku Tohni Nokian Frisbeeseurasta sijoittui toiseksi neljän heiton erolla Maukkoseen. Jauri Haarla (Jämsän Frisbeegolf) heitti kolmanneksi kolmen pisteen erolla Tohniin, ja pitää yhä kakkossijaa kiertueen pistetaulukossa.