Henna Blomroosille MM-hopeaa – kulta Viron Tattarille

Frisbeegolfin avoimien luokkien MM-kilpailut huipentuivat lauantaina Emporia Country Clubin radalla Kansasin Emporiassa. Viisipäiväisen kilpailun finaalikierrokselle selvisi 30 parasta naisten luokassa ja 85 parasta avoimessa luokassa. Maailmanmestareiksi kruunattiin Kristin Tattar (EST) ja Paul McBeth (USA).

Blomroos mitaleille – kolme naista 15 parhaan joukossa

Suomen kaikki kolme naista selvisivät perjantain cutista lauantain finaalikierrokselle ja jatkoivat lauantaina upeita suorituksia. Henna Blomroos ja Eveliina Salonen taistelivat mitaleista loppuun asti ja Heidi Laine nosti sijoitustaan läpi kisan.

Finaalikierrokselle lähdettiin Viron Kristin Tattarin viiden heiton johdossa ja tilanne pysyi vakaana kierroksen puoliväliin asti kärjen pelatessa vahvasti etuysin helpommat väylät. Tattar selvitti myös takaysin alun vaikeimmat väylä lähes virheettä. Kun haastajat joutuivat OB-kurimukseen ja puttivaikeuksiin, Tattarin johto kasvoi nopeasti saavuttamattomaksi ja viimeisillä väylillä Tattarilla oli varaa varmistella.

Tattar on vasta toinen eurooppalainen henkilökohtainen maailmanmestari avoimessa pro-luokassa, mutta Virolle mestaruus oli jo toinen kuukauden sisään. Viro voitti myös joukkuemaailmanmestaruuden Kroatiassa elokuun puolivälissä.

Blomroos otti lähes yhtä reilulla erolla hopeaa, kun hänen haastajansa sortuivat virheisiin viimeisillä väylillä.

Koko kilpailun aivan ylivoimaisesti paras draivaaja Blomroos pysyi kärjessä tai aivan sen tuntumassa ensimmäisen kierroksen alusta viimeisen kierroksen loppuun asti. Putissa Blomroosilla oli ajoittain vaikeuksia, mutta tiiltä grenille Blomroos oli tlastojen valossa jopa 9 heittoa edellä kaikkia muita.

”Draivi ja lähärit toimivat koko viikon tosi hyvin ja pystyin luottamaan niihin täysin. Draivi on ollut aina vahvuus ehdottomasti, mutta tällä viikolla tuntui että kaikki palaset olivat paikoillaan ja pystyi pelaamaan todella hyvää peliä”, kertoi Blomroos tuoreeltaan. ”Mahtava fiilis!”

Syntymäpäiväänsä viettänyt Salonen oli myös tiukasti kisassa mukana koko viikon sijoittuen lopulta viidenneksi.

 

Blomroos ja Salonen palkintoineen. Kuva: Henna Blomroos

Suomalaisten hyvän kokonaissuorituksen täydensi Heidi Laine 15:nnellä sijallaan. Nousujohteisen kisan pelannut Laine kertoi, että kisasta jäi vielä rutkasti hampaankoloon. Ensimmäiseen ja viimeiseen kierrokseen erittäin tyytyväiseltä Laineelta jäi potentiaalia käyttämättä kisan puolivälissä, kun hän sortui useisiin OB-heittoihin.

”Tuntui, että vasta viimeisellä kierroksella sain täysin kiinni pelistä. Sain tänään 10 birdietä ja tästä jäi tosi hyvä maku, mutta tiedän, että pystyn pelaamaan vielä paremmin. Sijoitukseen olen supertyytyväinen.”

Paul McBeth kuudenteen mestaruuteensa – Mäkelä 14.

Suomalaisista parhaiten finaalipäivänä ja koko kilpailussa onnistui Väinö Mäkelä, joka nousi sijalta 20 aina sijalle 14 asti lähes virheettömällä -8-kierroksellaan. Väinö kommentoi Facebookissa, että onnistui tavoitteessaan parantaa edellistä MM-sijoitustaan (20. vuonna 2019) ja olevansa tyytyväinen peliinsä.

Avoimen luokan mestaruuden voitti ratkaisupelin jälkeen USA:n lajilegenda Paul McBeth. Läpi kilpailun kärjessä pelannut McBeth nousi kilpailun kärkeen uskomattomalla 25 metrin putilla väylällä 17, mutta ohi Aaron Gossage tasoitti peli upealla birdiellä viimeisellä väylällä. Ratkaisu haettiin uusintapelissä, joka alkoi saariväylältä (#16). Gossagen avaus päätyi veteen ja McBeth avasi vastustamattomasti greenille. Kun Gossagen putti Drop Zonelta ei onnistunut, McBeth sai varmistella korin alle, nostaa kiekon koriin ja tuulettaa kuusinkertaisena maailmanmestarina.

Muista suomalaisista Niklas Anttila päätyi sijalle 64 (jaettu) vaisun finaalikierroksen jälkeen (+2), Seppo Paju sijalle 80 (jaettu) ja Tuomas Hyytiäinen sijalle 85. Lauantain cutista pudonneiden loppusijoitukset 211 pelaajan luokassa: Lauri Lehtinen 86, Ville Ahokas 121 (jaettu), Oskari Vikström 134 (jaettu), Samuel Hänninen 141 (jaettu) ja Severi Saviniemi 147 (jaettu)

Kilpailun tulokset:  https://www.pdga.com/tour/event/55460

 

Muokattu 5.9.: Muista suomalaispelaajista jäänyt listalta Ville Ahokas sijalta 121.